REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarii din judeţul Constanţa îl regretă şi nu prea pe Constantinescu

Primarii din judeţul Constanţa îl regretă şi nu prea pe Constantinescu

Replica API 23 iunie 2015 | 00:13 148

Frigioi: „Lucrurile au mers şi înainte de a fi Nicuşor, au mers şi după”

Frigioi: „Lucrurile au mers şi înainte de a fi Nicuşor, au mers şi după”

Nicuşor Constantinescu

Consiliul Judeţean Constanţa este condus, de câteva luni bune, de Cristinel Dragomir, după ce instanţa de judecată i-a interzis lui Nicuşor Constantinescu să revină la şefia instituţiei. De curând, preşedintele suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat şi din PSD, printr-un ordin semnat de liderul partidului, Victor Ponta, după ce a trimis adrese în calitate de preşedinte executiv al PSD Constanţa, deşi fusese suspendat din aprilie din această funcţie. Ce părere au aleşii locali din judeţ despre faptul că „domnia“ lui Nicuşor Constantinescu a ajuns la final şi cum văd ei viitorul judeţului Constanţa fără cel care timp de 12 ani a fost de neclintit din funcţie?

A condus judeţul şi organizaţia PSD Constanţa cu mână de fier timp de 12 ani, însă, de câteva luni bune, situaţia lui Nicuşor Constantinescu s-a schimbat radical. Bifează dosar după dosar penal, a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi din cea de preşedinte executiv al PSD, iar, recent, a fost suspendat şi din partid. Cum văd şefii administraţiilor locale din Constanţa viitorul judeţului, fără Nicuşor Constantinescu la cârma lui, mai ales că mulţi dintre ei s-au plâns de nenumărate ori că preşedintele, pe atunci, al CJC nu-i agreează, atunci când vine vorba de fonduri? „Nu mă interesează PSD nici de bine, nici de rău. Lucrurile merg în continuare, nu e esenţială prezenţa lui la Consiliul Judeţean, cum nu e nici cea mai mare pierdere de pe planetă. Depinde cine o să conducă CJC. Dacă o să-l conducă cineva care va vrea să facă ceva în judeţ, vor merge lucrurile în direcţia bună. Nu ştiu cine ar fi persoana potrivită să-i ia locul, nu-mi dau seama. Dar sigur, formula de alegere de consilieri cred că e una mai bună decât a unei persoane individuale. Alegerea din rândul consilierilor va crea obligaţia şi faţă de consilierii care-l votează, faţă de CJC şi faţă de cetăţeni. Dacă aş fi fost în locul lui, n-aş mai candida“, este de părere edilul din Medgidia, Marian Iordache.

Tudor Nădrag are o cu totul altă opinie: „Ştiu că există ceva dispute cu privire la conducerea PSD-ului, iar lumea politică e bulversată cu privire la marile anchete cu privire la toate partidele. Eu cred că Nicuşor Constantinescu are atâta înţelepciune necesară încât să sprijine cea mai bună echipă care să-i ducă mai departe succesele pe care le-a avut şi care sunt de necontestat. Nu pot să apreciez dacă vor merge lucrurile mai bune sau nu, că nu ştiu ce probleme vor fi, până nu vedem următoarea echipă“, a spus edilul din Hârşova.

Deşi îl regretă şi l-a ales pentru faptul că era un om important în partid, Gheorghe Frigioi spune că Nicuşor Constantinescu nu este de neînlocuit şi că lucrurile vor merge în continuare pe un drum drept. „Lucrurile au mers şi înainte de a fi Nicuşor, au mers şi după. Nu ştiu dacă viaţa socială şi politică stau într-unul sau în doi ori în trei oameni. Partidele sunt alcătuite din oameni mulţi, orice om simplu e o pierdere pentru partid, dar apoi pentru conducere. Dar nimeni nu e de neînlocuit. Lucrurile trebuie să meargă bine indiferent cine vine, important e să meargă corect, cu respect şi cu folos pentru cetăţeni“, este de părere Frigioi.

Gabriela Iacobici consideră că Nicuşor Constantinescu este o mare pierdere pentru partid şi pentru judeţ. „Şi-a dat interesul pentru judeţ, pentru copii, oameni bolnavi. Din punctul meu de vedere, el este o pierdere. Nu ştiu ce să spun, nu pot să-mi dau cu părerea referitor la jocurile acestea politice. Ca suflet, era om bun, a ajutat şi aici, în comună, a dat unui copil cu autism suma de 2000 de lei, la iniţiativa sa, nu am intervenit eu. Este o pierdere”, a specificat primarul din Grădina.

În schimb, Vasile Delicoti consideră că după 12 ani sub domnia lui Constantinescu, Constanţa merită o schimbare. „Lucrurile or să meargă cum au mers de când nu mai este el la CJC. Nicuşor Constantinescu, pentru mine, nu este o pierdere, este o pierdere pentru primarii PSD. Asta e realitatea! Nu văd cum or să meargă mai bine lucrurile pentru mine, ca şi primar. CJC nu mai împarte bani, iar colaborarea rămâne aceiaşi, din punct de vedere al hârtiilor. Din acest punct de vedere, relaţia a fost bună. Dar din punctul de vedere la primarilor PSD care, pe vremea lui Nicuşor, aveau sprijin financiar, acum nu-l mai au. Nu ştiu dacă din cauza lui Cristinel Dragomir. Ar fi benefică o schimbare după 12 ani. Poate va veni cineva care va mişca lucrurile mai bine. E nevoie de schimbare pentru credibilizarea judeţului, ca să putem să atragem investitori în judeţ, să avem locuri de muncă. Asta ne interesează la ora actuală“, consideră primarul din Poarta Albă.

„Şi cu el, şi fără el, lucrurile trebuie să meargă. Cum merg, nu se ştie, că e o perioadă tulbure. Sunt convinsă că lucrurile vor funcţiona. Important este ca, indiferent cine conduce CJC, lucrurile să funcţioneze în folosul cetăţeanului”, este şi opinia Dorinelei Irimia, primarul din Saraiu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614