REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul demis de la Tuzla se foloseşte de Poliţia Locală să pună mâna pe 60 de hectare de teren!

Primarul demis de la Tuzla se foloseşte de Poliţia Locală să pună mâna pe 60 de hectare de teren!

Replica API 23 februarie 2016 | 11:45 578

A convocat proprietarii de pământuri, să-i determine să renunţe la contractul de arendă

A convocat proprietarii de pământuri, să-i determine să renunţe la contractul de arendă

Constantin Micu, cel care, teoretic, nu mai este primar al comunei Tuzla, continuă să taie şi să spânzure în localitate. Recent, acesta a organizat o şedinţă la Primăria Tuzla, unde a chemat toţi propietarii de terenuri de la asociaţia agricolă SOLA 208 (care însumează 60 de hectare), pentru a-i înştiinţa că Ilie Asăvoaiei, cel care se ocupă în prezent de pământurile lor, este bolnav şi nu-şi mai poate îndeplini angajamentele.

Însă, conform lui Ilie Asăvoaiei, lucrurile nu sunt adevărate, fostul primar comiţând astfel un abuz. „Pământul este semănat şi este pus grâu. Nu este adevărat ce spune el. Eu am avut un necaz în familie şi nu m-am simţit prea bine, dar nu sunt bolnav. El a văzut că nu mă simt bine şi ce a făcut? A trimis hârtii şi a zis că eu sunt la pat şi că nu mă mai pot ocupa de terenuri, ceea ce este un abuz ordinar. Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu se poate aşa ceva”, a declarat, pentru „Replica”, Ilie Asăvoaiei, propietarul firmei care se ocupă de terenurile proprietarilor înscrişi în asociaţia SORA 208.

La întrunirea din 18 februarie a luat parte şi Florea Chelu, unul dintre propietarii de terenuri. Acesta nu îşi explică cum de fostul primar încă mai are influenţă în primărie şi asupra Poliţiei Locale, pe care a folosit-o pentru a convoca cetăţenii la discuţii. Potrivit acestuia, poliţiştii locali au fost cei care au înmânat adresele de convocare cetăţenilor din cadrul asociaţiei. „Înaintea şedinţei m-am întâlnit cu actualul primar, Reşit Taner şi l-am întrebat cine a trimis această hârtie. El mi-a spus că nu ştie şi am fost împreună la primărie să întrebăm.

Acolo ni s-a spus că “şeful” (Constantin Micu – n.r.) a trimis hârtia de convocare, prin poliţiştii locali”, a declarat Florea Chelu. Totodată, acesta a precizat că a participat la şedinţă şi că acolo a fost informat de către fostul primar că Ilie Asăvoaiei este bolnav şi nu mai poate lucra pământul. De asemenea, tot în cadrul şedinţei, a fost prezentat şi un inginer, care urma să se ocupe de terenurile aflate în arenda lui Ilie Asăvoaiei.

„El ni l-a prezentat pe acest inginer şi ne-a spus că este capabil să se ocupe de terenuri. Atunci, eu i-am explicat că noi avem un contract cu Ilie Asăvoaiei pe care îl vom respecta”, a mai adăugat Florin Chelu. Prezent şi el la şedinţă, Marian Sărăcilă, fostul viceprimar al comunei Tuzla, ne-a declarat că fostul primar are interese ascunse cu aceste terenuri. „Pe data de 17 februarie, m-a anunţat domnul Chelu Florea că mai mulţi propietari de terenuri sunt invitaţi la primărie, pe data de 18 februarie. Ei au fost înştiinţaţi de către Poliţia Locală, care a împărţit adresele. Am fost la această şedinţă, unde am găsit vreo 20 de propietari şi pe fostul primar Constantin Micu. Atunci eu l-am întrebat pe domnul Micu în ce calitate a chemat el oamenii la primărie.

El mi-a spus că în calitate de cetăţen al comunei Tuzla. Atunci, eu l-am întrebat ce treabă are el cu terenurile oamenilor, care sunt deja în grija lui Ilie Asăvoaiei. Terenurile sunt deja semănate”, a declarat Marian Sărăcilă. De asemenea, acesta a mai precizat că fostul primar a spus că nu doreşte decât bunăstarea cetăţenilor, iar când a fost luat la întrebări a plecat de la şedinţă.

După plecarea lui Constantin Micu, Marian Sărăcilă a stat de vorbă cu propietarii şi le-a explicat situaţia. „Eu le-am spus aşa: oameni buni, voi nu trebuie să veniţi la chemarea nimănui, în afară de Ilie Asăvoaiei, întrucât contractul de arendă este între voi şi el. Chiar dacă aveţi vreo nemulţumire faţă de Asăvoaiei, voi trebuie să vă îndreptaţi către instituţia statului, adică judecătoria”, a mai adăugat Marian Sărăcilă.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367