REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul din Băneasa ţine elevii în frig, să se răzbune pe directorul liceului

Primarul din Băneasa ţine elevii în frig, să se răzbune pe directorul liceului

Replica API 13 octombrie 2015 | 00:00 304

Ion Marin aplică metoda „văcarul supărat pe sat”

Ion Marin aplică metoda „văcarul supărat pe sat”

Ion Marin

Senzaţia potrivit căreia apele s-ar fi liniştit în oraşul Băneasa a fost departe de adevăr. Când consilierii locali nu se ceartă cu primarul, ori când primarul nu încearcă să dizolve Consiliul Local, intervin alte probleme: spre exemplu buna funcţionare a şcolilor din Băneasa. Elevii de la Liceul teoretic din Băneasa vor suferi în aceste zile de frig, şi asta pentru că directorul unităţii de învăţământ, Marian Rădoi, nu pare să fie pe aceeaşi lungime de undă cu primarul oraşului, Ion Marin. Tensiunile dintre cei doi, care pun în pericol buna desfăşurare a cursurilor şi, mai grav, sănătatea liceenilor, a ajuns şi în atenţia prefectului judeţului Constanţa, Ion Constantin.

Potrivit directorului liceului, primarul refuză să deschidă credite pentru unitatea de învăţământ, pe trimestrul IV: „Am făcut săptămâna trecută o solicitare, am revenit şi azi (ieri – n.r.), pentru că avem nevoie de bani, circa 30 de mii de lei, să achiziţionăm combustibil lichid pentru încălzirea liceului. Liceul nu mai are deloc combustibil, se stă în frig. cu suma menţionată am putea asigura combustibil până în ianuarie. La gimnaziu, mai avem puţin combustibil rămas de anul trecut, iar la şcolile primare încălzirea se face pe lemne şi avem”, a explicat Marian Rădoi.

De menţionat că în liceul teoretic sunt înmatriculaţi 513 elevi. Motivul pentru care primarul a refuzat să rezolve problema ar fi legată de plata unor facturi mai vechi, mai susţine Rădoi. „Nu am achitat nişte facturi mai vechi şi domnul primar s-a supărat că nu am făcut cum a vrut dumnealui. Eu am preluat anul trecut liceul cu datorii. Erau mai multe facturi de achitat.

Pentru unele am solicitat bani de la primărie, au fost alocaţi, şi am achitat, dar pentru câteva am constatat că nu puteam face noi plăţile. Vorbim despre un contract cu firma Termar Prod, pentru mentenanţă la şcoli. Erau facturi de 930 de lei pe lună. Însă contractul este semnat între primărie şi respectiva firmă. Când au fost emise facturile, ele au fost trimise direct la liceu, numai că nu liceul semnase contractul cu firma în cauză, ci primăria.

Deci primăria trebuia să le achite, în mod direct”, a explicat directorul liceului. Marian Rădoi a adăugat că a sesizat problema şi la Prectura Constanţa, cât şi la Consiliul Judeţean. Contactat de „Replica” de Constanţa, prefectul Ion Constantin a precizat că a luat legătura cu edilul Ion Marin. „Primarul mi-a promis că nu vor exista sincope în actul educaţional şi că va debloca situaţia, aşa încât elevii să aibă căldură în liceu”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367