REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primarul din Ovidiu intră în Cartea Recordurilor: a mazilit 3 consilieri dintr-un foc şi are cel mai tânăr ales local din istoria oraşului - VIDEO

Primarul din Ovidiu intră în Cartea Recordurilor: a mazilit 3 consilieri dintr-un foc şi are cel mai tânăr ales local din istoria oraşului - VIDEO

Replica API 18 decembrie 2013 | 00:00 249

Scupra zice că şi-a asigurat liniştea la şedinţe

Scupra zice că şi-a asigurat liniştea la şedinţe

Consilierii locali din Ovidiu au fost convocaţi, marţi, 17 decembrie, în şedinţă ordinară, pe ordinea de zi figurând 7 proiecte de hotărâre, unul dintre ele referindu-se la rectificarea bugetului local, a programului de achiziţii publice şi a listei obiectivelor de investiţii pentru 2012, în luna decembrie. Dezbaterile au debutat însă cu punctele înscrise pe ordinea suplimentară: constatarea încetării mandatelor a trei consilieri, respective validarea următorilor 3 din lista PSD de candidaţi la alegerile locale. "Bonus", cei trei noi consilieri au fost instalaţi şi în comisii de specialitate, urmând un vot voios, fără împotriviri, la toate celelalte subiecte iniţiate de primarul George Scupra.

Războiul dintre primarul oraşului George Scupra şi trei consilieri - culmea!, din acelaşi partid cu edilul - a luat sfârşit în cursul zilei de ieri. Cel puţin aşa speră primarul, însă există şanse reale ca cei trei "traşi pe dreapta" să se adreseze instanţei, iar dacă hotărârea de ieri va fi suspendată până la judecarea procesului, ei vor reveni în Consiliu. Aşa cum anunţa "Replica" încă din cursul zilei de luni, Cătălin Ioniţă, Florentina Zaharia şi Ion Şerban au fost eliminaţi din rândurile consilierilor. În sprijinul proiectului, primarul a prezentat un document semnat şi ştampilat de secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir. Conform hârtiei de la partid, a fost solicitată validarea următorilor din lista de candidaţi pentru Consiliul Local Ovidiu, având în vedere "încetarea de drept a mandatului lui Cătălin Ioniţă, a mandatului Florentinei Zaharia şi a mandatului lui Ion Şerban, ca urmare a excluderii acestora din PSD". În acelaşi document sunt indicaţi şi următorii din lista PSD, aflaţi, de altfel în sala de şedinţe, în aşteptarea validării lor: Mirela Tacciu, Ionuţ Alexandru Dobrinaş şi Marian Vasile. Aşadar, regia era pregătită, a urmat doar votul consilierilor locali. De la şedinţă a lipsit Florentina Zaharia, în timp ce Cătălin Ioniţă şi Ion Şerban au protestat cu jumătate de gură, afirmând că nu au primit de la partid nici o înştiinţare privind excluderea lor. Prin urmare, nu au avut nici ocazia de a se prezenta în faţa forurilor partidului pentru a contesta decizia sau a se apăra. Aleşii locali, că a fost vorba de cei de la PSD, PNL etc., au votat cu bucurie eliminarea celor trei. Inclusiv preşedintele PDL Ovidiu a votat "pentru", în timp ce pedelistele Fănica Cornăţeanu şi Luminiţa Solomon au fost singurele care s-au abţinut. În timp ce Ioniţă şi Şerban părăseau sala, următorii din lista PSD se foiau pe scaune, în aşteptarea depunerii jurământului: Tacciu, Dobrinaş şi Vasile. După ce au fost "declaraţi" consilieri, ei au fost distribuiţi şi în comisiile de specialitate, iar apoi au votat proiectele de pe ordinea de zi, între care şi cel privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale. La acest subiect, menţionăm că a fost indexată cu inflaţia taxa pe terenuri şi imobile, în timp ce alte taxe au fost diminuate, la propunerea PDL şi PNL. Revenind la noii consilieri, primarul Scupra a ţinut să menţioneze faptul că Dobrinaş este "cel mai tânăr consilier din istoria Consiliului Local Ovidiu" şi totodată i-a atras acestuia atenţia că are 15 zile la dispoziţie să se retragă din Consiliul de Administraţie al Congaz, pentru a nu deveni incompatibil cu noua funcţie. Tot Dobrinaş se poate lăuda, la cei aproape 24 de ani ai săi, că a fost, pentru o perioadă, şi în conducerea Oviprest, societatea Consiliului Local Ovidiu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369