REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primele indicii în cazul poliţistului găsit împuşcat în cap duc la suicid: a stat pe pat şi a tras cu pistolul lipit de tâmplă!

Primele indicii în cazul poliţistului găsit împuşcat în cap duc la suicid: a stat pe pat şi a tras cu pistolul lipit de tâmplă!

Replica API 16 iunie 2015 | 23:26 200

Praf de puşcă pe mână

Praf de puşcă pe mână

Ionuţ Stănescu

Continuă cercetările în cazul tânărului poliţist, găsit împuşcat în cap într-un apartament din Constanţa, situat pe bulevardul 1 Mai. Primele rezultate ale muncii anchetatorilor duc la un suicide ca cea mai probabilă variantă, având în vedere că pe mâna victimei a fost găsit praf de puşcă. Din câte se pare, Ionuţ Stănescu ar fi stat în şezut pe patul din dormitor, şi-a lipit pistolul de tâmpla dreaptă şi a tras, după care s-a prăbuşit pe podea.

Împuşcătura a fost auzită de colegul lui de apartament, fost coleg şi de Academie, care mânca în balcon. A venit repede în dormitor şi l-a găsit prăbuşit, într-o baltă de sânge, cu pistolul lângă el. Potrivit procurorului criminalist, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Sadîc Zafer, poliţistul Ionuţ Stănescu a pierdut foarte mult sânge. Craniul prezenta două găuri întrucât glonţul a intrat prin tâmpla dreaptă şi a ieşit pe după urechea stângă. Practic, în urma impactului, i-a explodat cutia craniană, având în vedere că şi pistolul era de calibru mare, un Glock de 9 mm. La prima vedere a fost găsit şi praf de puşcă pe mână, dar urmează să se stabilească în urma examenelor de laborator. Cert este că a tras cu pistolul lipit de tâmplă, pentru că avea urmă pe pielea capului. Menţionăm că totul s-a petrecut duminică, 14 iunie, în jurul orelor 17.00. Potrivit colegului său, cu care închiriase respectivul apartament de circa o lună de zile, Ionuţ nu părea abătut sau supărat şi nimic din comportamentul lui nu a trădat gestul pe care avea să-l facă. Împuşcătura a fost auzită şi de către vecini, care au sunat la 112. Aceştia au spus că tânărul poliţist locuia acolo de puţin timp şi că nu ştiau nimic despre el. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Poliţiei şi un echipaj SMURD. Poliţistul a fost preluat cu semne vitale, fiind transportat la Spitalul Judeţean Constanţa în stare gravă. De la apartamentul situat la etajul 3 şi până la ambulanţă sângele trăda nenorocirea ce tocmai se pretrecuse. Ulterior, în ciuda eforturilor medicilor, poliţistul a decedat. Potrivit cadrelor medicale, nu s-a putut face nimic pentru el. Nu a putut fi operat pentru că nu aveau ce opera, după cum au afirmat cadrele medicale de la Terapie Intensivă.

Mesaje sfâşietoare din partea prietenilor

Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă, acolo unde a fost efectuată necropsia. Familia şi apropiaţii acestuia au ajuns la malul mării şi au aşteptat să-l poată lua acasă. Potrivit unor persoane, se pare că tânărul avea datorii şi obişnuia să mai “apeleze” la jocurile de noroc. De partea cealaltă, mama lui Ionuţ susţine că nu ducea lipsă de bani, întrucât îi trimitea constant, acest lucru întâmplându-se şi în urmă cu câteva zile. “Nu se poate înţelege cât de grea e despărţirea, decât atunci când o fiinţă dragă pleacă de lângă noi. O cauţi şi nu o găseşti, o strigi şi nu te aude, o aştepţi şi nu mai vine. Ne rămâne doar amintirea şi un dor nestins în inimă. Dumnezeu să te odihnească în pace, Bănele!”, sau “Nu există cuvinte îndeajuns ca să exprime durerea și tristețea noastră pricinuită de plecarea prea rapidă a unui prieten. Chiar dacă corpul lui a plecat dintre noi, chipul lui va rămâne mereu în inimile noastre. Dumnezeu să il odihnească” şi “Dumnezeu sa aibă grijă de un băiat așa cuminte su deştept”, au scris apropiaţii pe Facebook. Menţionăm că Ionuţ Stănescu era proaspăt absolvent al Academiei de Poliţie şi era angajat al BCCO din 2014. Gestul lui este unul inexplicabil, atât colegii, familia cât şi prietenii neînţelegând ce ar fi putut să-l determine să facă aşa ceva. Cercetările continuă pentru a se afla cu exactitate dacă este vorba despre un suicid sau un accident.

Caz tras la indigo: un alt poliţist s-a împuşcat în cap

Cazul polițistului de la Constanța nu este singular. La câteva ore după ce omul legii s-a împușcat în cap, fiind transportat în stare gravă la spital, un alt polițist de 25 de ani din localitatea dâmbovițeană Găești s-a împușcat, duminică seara, în acelaşi mod. Polițistul din Constanța, în vârstă de 24 de ani, a decedat, însă cel din Găești se află în stare gravă la spital, informa Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Dâmbovița, luni, 15 iunie. Polițistul din Găești se afla în timpul serviciului și se pare că gestul a fost unul voluntar. “Este vorba despre un polițist de 25 de ani ce își desfășura activitatea la Serviciul de ordine publică din cadrul Poliției Găești, era în timpul serviciului, intrase în schimbul trei. S-a împușcat în cap cu arma din dotare. Nu se știe cauza, la acest moment, este posibil să fie un act voluntar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Dâmbovița, Alexandra Niculae. Conform sursei citate, polițistul era într-o patrulă mixtă cu un polițist local şi, la un moment dat, a spus că va merge până la locuința lui și acolo s-a împușcat. Locuia cu chirie împreună cu un coleg de serviciu care, la momentul incidentului, se afla într-una din camerele apartamentului și a auzit împușcătura. Acesta a fost cel care l-a găsit și a alertat autoritățile. Polițistul a fost transportat la Spitalul Găești pentru a primi îngrijiri medicale, după care a fost transferat la Spitalul Universitar din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. În cursul zilei de luni, 15 iunie, el încă se afla în stare gravă. De precizat faptul că în ambele cazuri s-au demarat anchete.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614