REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primul profesor de tenis al lui Tecău, sancţionat de conducerea LPS pentru că respinge cruzimea faţă de animale

Primul profesor de tenis al lui Tecău, sancţionat de conducerea LPS pentru că respinge cruzimea faţă de animale

Replica API 4 august 2016 | 23:04 476

INCREDIBIL unde s-a ajuns!

INCREDIBIL unde s-a ajuns!

Profesorul Ioan Macoveciuc, cel care i-a antrenat pe marii tenismeni constănţeni, a intrat în conflict cu directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, Andrei Semerjai. Situaţia între cei doi a avut suişuri şi coborâşuri, din diverse motive profesionale (sau nu), însă totul a culminat cu... situaţia unor pisici! Necuvântătoarele aveau adăpostul în subsolul cantinei liceului, iar profesorul Macoveciuc, iubitor de animale, le hrănea. Directorul liceului nu a fost de acord cu acest lucru şi a dat dispoziţie ca felinele să fie închise în subsol, condamnându-le astfel la moarte sigură. Profesorul Macoveciuc a considerat acest gest inuman şi nu s-a abţinut de la comentarii pe această temă, iscându-se un adevărat scandal care a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Profesorul care i-a pus racheta în mână lui Horia Tecău este un iubitor de animale şi are grijă de cele din curtea liceului. Directorul LPS nu este de acord cu acest lucru şi afirmă că acest fapt nu este unul normal şi legal. Profesorul Macoveciuc a explicat care a fost situaţia şi de unde a pornit conflictul. „Acum cinci săptămâni, o nouă angajată la cantina liceului a hotărât să închidă toate aerisirile ca să nu mai intre pisici în subsol. Au rămas blocaţi acolo trei pui de pisică, iar eu iniţial nu m-am implicat în această problemă.

Timp de 30 de ani nu au fost probleme de genul acesta. Ştiu că această femeie a intrat în confilct cu bucătăreasa, care iubeşte pisicile şi, ca să îi facă în ciudă, a pus lanţuri la intrarea în subsol. Pisicile s-au chinuit timp de cinci săptămâni. După ce am vorbit cu directoarea adjunctă, am convenit să luăm alte măsuri, nu înfometarea şi însetarea lor”, a afirmat profesorul Ioan Macoveciuc. Acesta a menţionat că este un iubitor de animalale şi că nu este posibil ca pisicile să fie chinuite în acel hal. Totodată, acesta a mai afirmat că a tăiat lanţurile şi a mers să hrănească animalele.

„Eu le-am hrănit şi am deschis uşa în speranţa că vor ieşi. Acest lucru s-a auzit la conducerea şcolii, iar directorul liceului a întrunit Consiliul de Administraţie, unde a propus sancţionarea mea cu avertisment scris, lucru care s-a şi aprobat. Eu le-am spus în şedinţa de consiliu că este abuz în serviciu şi că nu sunt de acord cu chinuirea animalelor. Suntem profesori şi trebuie să dăm exemplu pozitiv tuturor din jur”, a mai afirmat profesorul. Această situaţie a ajuns şi la urechile conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Am vorbit cu inspectorul general şi a înţeles situaţia. Eu m-am implicat în momentul în care au pus lanţuri. Pe director nu îl interesează de animale, nu le place. Nu a fost nici o problemă aici zeci de ani şi tot au fost câini şi pisici”, a încheiat profesorul.

De partea cealaltă, directorul liceului cu program sportiv, Andrei Szemerjai, afirmă că nu i se pare normal ca la subsolul unei cantine să stea animale. „După care legislație există posibilitatea de a crește pisici într-un bloc alimentar de unde se hrănesc aproximativ 100 de copii. Dacă vine Direcția de Sănătate Publică în control, „ne ia gâtul”, amenzile sunt foarte mari. Profesorul Macoveciuc hrănește animale în curtea liceului de zeci de ani.

De-a lungul timpului au fost mușcați copii și părinți de câinii pe care îi hrănea profesorul Macoveciuc”, a declarat directorul LPS Constanța. Directorul a mai menționat că profesosul Macoveciuc a primit interdicție de a intra în cantină și cu toatea acestea intră și le agresează verbal pe angajate. „Nu are voie să intre în cantină, însă intră.

Această întâmplare a fost auzită și de cei de la inspectorat, deoarece profesorul Macoveciuc a depus un memoriu. Ceea ce a scris în memoriu sunt niște baliverne. Eu pregătesc un dosar cu acte justificative vis a vis de eforturile financiare pe care le face liceul cu secția de tenis. Legat de problema pisicilor, eu am vorbit cu Macoveciuc de nenumărate ori și i-am spus să facă ceva cu ele, însă nu a înțeles”, a încheiat Andrei Szemerjai.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367