REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Procurorii DNA, chemaţi la Tuzla să verifice legăturile administraţiei cu afacerea privată de la aerodrom

Procurorii DNA, chemaţi la Tuzla să verifice legăturile administraţiei cu afacerea privată de la aerodrom

Replica API 11 martie 2016 | 00:03 767

RAJDP, „victimă colaterală”?!

RAJDP, „victimă colaterală”?!

Unul din motivele scandalului care macină de ani de zile primăria şi Consiliul local din Tuzla este drumul de acces la aerodromul din localitate. Subiectul a fost abordat, în treacăt, şi la ultima şedinţă de consiliu, când consilierul Marian Sărăcilă îi reproşa fostului primar, Constantin Micu, că ar fi plătit din banii comunei drumul folosit de o entitate privată, cum este aerodromul, fapt negat însă de edilul şef interimar, Reşit Taner, potrivit căruia investiţia ar fi fost suportată de firma beneficiară. Subiectul drumului către aerodrom construit din bani publici constituie, de altfel, una din principalele acuzaţii aduse de Sărăcilă lui Micu şi întregului consiliu într-o sesizare către DNA.

Subiectul drumului de acces către aerodrom apare şi într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Mangalia, fiind vorba însă despre un litigiu între Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi societatea Consiliului Local Tuzla, SC Edilitar Local Tuzla SRL. Potrivit datelor de la dosar, RAJDP Constanţa a efectuat, în 2013, lucrări constând în „reparaţii îmbrăcăminte asfaltică – drum acces aeroport Tuzla – suprafaţă 1.000 mp”, în baza unui contract încheiat cu SC Edilitar Local Tuzla.

„În derularea contractului, creditoarea (RAJDP – n.r.) şi-a îndeplinit în totalitate obligaţiile contractuale, astfel a fost emisă pentru decontare factura nr. 6507/28.06.2015, în valoare de 74.700 lei, conform situaţiei de plată din luna iunie 2013, însuşită de debitoare (SC Edilitar Local Tuzla SRL – n.r.) prin semnare şi parafare”, se arată în comunicarea instanţei din iulie anul trecut, când RAJDP câştiga procesul cu firma Consiliului Local, ba mai mult, obţinea şi penalităţile socotite la întârzierea plăţii, în valoare de 24.180 de lei.

Interesant de menţionat că la dosar SC Edilitar nu a depus nici un document care să contrazică pretenţiile RAJDP, ba mai mult, recunoştea că a încheiat contractul pentru repararea drumului, dar că... nu a efectuata plata întrucât nu are bani! Veşnicul contestatar al fostului primar Constantin Micu, Marian Sărăcilă susţine că întreaga poveste este de competenţa DNA, în sensul că firma Consiliului Local nu ar fi trebuit niciodată să contracteze RAJDP-ul pentru lucrări la un drum ce deserveşte o companie privată. „Drumul este al aeroportului, a fost preluat de primărie ca să fie asfaltat din banii publici, apoi, după ce lucrarea este făcută, îl transferă unui privat, adică Regional Air Services - Aerodrom Tuzla”, a explicat Sărăcilă.

Alexandra ANTON, Cristian ANTON

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/scandal-monstru-la-consiliul-local-tuzla-micu-il-trimite-pe-saracila-la-dna-39097/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108