REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PROTEST la Hotelul Flora: studenții nigerieni reclamă că sunt tratați ca niște SCLAVI

PROTEST la Hotelul Flora: studenții nigerieni reclamă că sunt tratați ca niște SCLAVI

Replica API 12 februarie 2016 | 14:47 483

Şi-au făcut bagajele şi au plecat

Şi-au făcut bagajele şi au plecat

De câțiva ani, studenții nigerieni care urmează studiile la Universitatea Maritimă Constanța sunt cazați la hotelul Flora. Joi, 10 februarie, cu toții și-au strâns catrafusele și au decis să părăsească hotelul, nemulțumiți de condițiile oferite. „Nu suntem scalvi!“, „Ne-am săturat de Flora!“, scandau nigerienii. Hotelul Flora este deținut de societatea Xenoti SRL, ai căror asociați sunt: Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky. Studenții spun că vor să primească direct banii veniți de la statul nigerian, pentru a-și putea găsi alt loc de cazare, preferabil un apartament.

Aceștia spun că sunt nemulțumiți și de faptul că nu și-au primit banii de la UMC, bani care vin din partea statului nigerian, pentru studiile lor, și care intră în contul universității. Studenții spun că prorectorul Cornel Panait este responsabil pentru ei. Aceștia au mai precizat că nu vor să stea la hotel, ci la apartament, întrucât la unitatea hotelieră au mese fixe și, dacă nu ajung la timp, nu mai mănâncă. Aceștia mai spun că și asigurarea medicală le-a expirat de două luni.

De curând, unii din ei s-au și îmbolnăvit și au cerut reprezentanților hotelului să le dea camere separate pentru a nu se molipsi de la colegi, însă aceștia ar fi refuzat pentru a evita și infestarea altor camere. Practic, nigerienii vor să primească banii de la statul nigerian în mână, pentru a-și putea găsi alt loc de cazare și pentru a se putea gospodări singuri, fără să depindă de un program fix. Ei spun că nu este normal ca studenții să fie cazați la hotel.

De asemenea, studenții spun că nici nu știu exact ce bani ar trebui să primească, cert este că nu au primit banii pentru această lună, motiv pentru care, potrivit reprezentanților Universității Maritime Constanța, unitatea de învățământ le-a asigurat, pe cât posibil, cazarea și studiile din bani proprii. Potrivit informațiilor noastre, zilele acestea se vor aloca fondurile din Nigeria pentru ei și vor primi banii, urmând a se găsi o soluție pentru a le îndeplini cerințele.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920