REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

PSD Constanţa îl susţine pe Liviu Dragnea. Felix Stroe, propus ca vicepreşedinte la nivel naţional

PSD Constanţa îl susţine pe Liviu Dragnea. Felix Stroe, propus ca vicepreşedinte la nivel naţional

Replica API 29 septembrie 2015 | 12:53 213

Pregătiri

Pregătiri

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit luni pentru a stabili procedurile de vot pentru alegerile din 11 octombrie, privind alegerea preşedintelui la nivel naţional şi cele din 18 octombrie, de la Congresul Naţional. La Casa de Cultură a Sindicatelor, secretarul PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a anunţat că organizaţia locală îl sprijină pe preşedintele Felix Stroe, pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, pe Valeriu Zgonea pentru funcţia de preşedinte executiv şi pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte la nivel naţional al PSD.

Pentru prima dată în istoria PSD, preşedintele partidului va fi ales de toţi membrii PSD. Democraţia ca democraţia, numai că pot vota toate persoanele care s-au înscris în partid până la data de 9 octombrie, chiar dacă nu au participat nici măcar la o singură şedinţă! „Aşa cum scrie în statut, preşedintele se alege prin scrutin intern, de către toţi membrii partidului. Am avut o discuţie la şedinţa Biroului Permanent, am lămurit-o.

Cei care sunt membri de partid noi putem să-i băgăm în baza de date. Se va lua ca bază tot ceea ce este băgat în baza de date până pe 9 octombrie. Aşadar, chiar dacă aveţi membri noi şi nu aţi apucat să aveţi o şedinţă de organizaţie, e bine să ne aduceţi nouă adeziunile. (...) Ne străduim să adunăm cât mai multe voturi. Ideea este că va trebui să ne mobilizăm. Acolo unde avem puţini membri e bine să terminăm mai devreme. Pentru că scrutinul va fi validat numai dacă votează minim 50%+1, ca atare şi noi trebuie să ne mobilizăm şi să aducem la cunoştinţa membrilor de partid. Fiecare organizaţie va trebui să se mobilizeze”, a spus Dragomir.

Liviu Dragnea, sprijinit de PSD Constanţa

Felix Stroe a precizat că se simte onorat să fie nominalizat pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD, susţinând că organizaţia de la Constanţa „a meritat tot timpul” această funcţie. „Eu vă mulţumesc pentru susţinerea pe care mi-aţi dat-o pentru a candida în funcţia de vicepreşedinte. A fost iniţiativa colegilor din Biroul Permanent Judeţean. Este o onoare pe care nu o poţi refuza şi pentru care o să ne batem. În afară de susţinerea organizaţiei judeţene Constanţa, ne mai trebuie susţinere din partea altor două organizaţii judeţene şi vreau să vă spun că funcţiile de vicepreşedinte se vor reduce drastic.

Atunci, va fi o luptă electorală grea. Important e să duci lupta. Nu neapărat să câştigi, îţi propui să câştigi, dar este un act de laşitate dacă nu ne angrenăm şi nu încercăm să acordăm Constanţei ceea ce cred că a meritat tot timpul, funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional”, a spus Stroe, care şi-a exprimat sprijinul nemărginit pentru Liviu Dragnea.

„Biroul Permanent Județean a apreciat, am exprimat această atitudine și cu ocazia alegerilor care au avut loc în cadrul conferinței județene, că este cazul ca un Congres al partidului să fie organizat cât mai repede, astfel încât starea de interimat, care produce incertitudine, să ia încetare cât mai curând. Ca noi au gândit și alți colegi din țară și, astfel, în luna octombrie, mă bucur foarte mult că e în octombrie și nu septembrie sau 2016 cum au vrut alți colegi „binevoitori”, vom avea acest Congres, care să legitimizeze o conducere aleasă în mod democratic.

Nu este un secret, noi am susținut ca președinte interimar să fie domnul Liviu Dragnea și susținem la Congres candidatura dumnealui în funcția de președinte. De asemenea, susținem așa cum am votat candidatura domnului Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, în funcția de președinte executiv. După părerea mea, sunt oameni de o experiență remarcabilă în administrația publică, oameni de stat, cu vechime mare în partid, care sunt în măsură să conducă partidul cu mână fermă și cu o viziune clară în anul electoral 2016”, a mai spus Stroe.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369