REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PSD „GÂFÂIE” în judeţ: încă nu ştie ce candidaţi are sau ce primari mai candidează

PSD „GÂFÂIE” în judeţ: încă nu ştie ce candidaţi are sau ce primari mai candidează

Replica API 5 martie 2016 | 01:19 356

Încurcaţi în sondaje

Încurcaţi în sondaje

Alegerile locale din acest an sunt o încercare grea pentru PSD, în condiţiile în care nu se mai poate baza, la nivelul judeţului Constanţa, pe toţi primarii aleşi în 2012. În plus, visul de a câştiga toate primăriile mari nu pare chiar floare la urcehe, în momentul de faţă existând sondaje în derulare pentru desemnarea candidaţilor potriviţi. În alte situaţii, cum ar fi de exemplu localitatea Techirghiol, s-a optat pentru racolarea unui fost pedelist – Florea Constandin, care are şanse mari la primărie, însă el ar putea fi „tras în jos” de ostilitatea cu care l-a primit în rândurile ei organizaţia locală.

La Năvodari, PSD îl va susţine pe Florin Chelaru, în contextul în care Nicolae Matei a fost condamnat. La Medgidia, organizaţia ar urma să o susţină pe Luminiţa Vlădescu, actualul viceprimar, însă nimic nu este sută la sută sigur, iar la Mangalia, PSD l-a anunţat drept candidat pe Paul Foleanu. Există însă speculaţii că, pe ultima sută de metri, PSD ar urma să îşi dea sprijinul pentru o altă persoană. În fine, la Tuzla, social-democraţii constănţeni spun că îl susţin pe Constantin Micu – cel pe care, de dată relativ recentă, prefectul l-a eliberat din funcţie având în vedere o condamnare definitivă.

De altminteri, nu este foarte clar dacă Micu ar mai avea voie să candideze. În fine, trecând la primari în funcţie ai PSD, care se gândesc să nu mai candideze, creând astfel probleme partidului, îl amintim pe Constantin Radu de la Amzacea. Edilul nu este 100% sigur de candidatură, dar declară: „Cred că o să candidez. Încă n-am stabilit nimic“. În schimb, primarul de la Topalu, Gheorghe Murat e tranşant: „Nu mai candidez. Sunt prea bolnav“. Nici primarul din Tortomanu, Lucian Chitic, nu este convins că va mai candida.

„Nu m-am hotărât. Nu am dat prea mare importantă acestui subiect. O să vorbesc cu organziaţia locală şi o să văd“, a precizat Chitic. Revenind la localităţi mari, PSD are probleme în a-şi găsi candidat şi la Cernavodă. Mariana Mircea ar putea fi o opţiune, în cazul în care aceasta renunţă la ideea de a candida din partea PNL sau din partea ALDE, aşa cum se speculează că ar putea face. Una peste alta, zilele acestea PSD efectuează un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului la Cernavodă, în „listă” fiind înscrise patru persoane, membri de partid, la care se adaugă - surpriză!- şi numele fostului şef al Poliţiei din localitate, Emilian Nicolae, în prezent avocat.

Alexandra ANTON, Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367