REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ramona Mănescu zice că nu este interesată de o candidatură la Constanţa. Candidează Dragomir la Consiliul Judeţean?

Ramona Mănescu zice că nu este interesată de o candidatură la Constanţa. Candidează Dragomir la Consiliul Judeţean?

Replica API 10 martie 2015 | 00:39 337

Ramona Mănescu

Europarlamentarul Ramona Mănescu figurează printre posibilii candidaţi la Primăria Constanţa sau la Consiliul Judeţean, la alegerile din 2016. Mănescu se va reînscrie în organizaţia judeţeană a PNL, în prezent fiind înscrisă într-o filială a PNL. Anunţul a venit din partea co-preşedintelui PNL, Gheorghe Dragomir, care susţinea recent că i-a propus europarlamentarului să se înscrie şi în cursa internă pentru desemnarea candidatului la una din cele două instituţii locale. Contactată de „Replica” de Constanţa, Ramona Mănescu susţine că se va reînscrie în organizaţia locală a PNL, însă nu este interesată de nici o candidatură pe plan local, ci va susţine candidatul care va fi desemnat. „Vă pot confirma revenirea la organizaţia PNL Constanţa. (...) Nu s-a stabilit candidatul, dar vă pot spune cu certitudine că oricare ar fi acesta, îl voi susţine şi îi voi face campanie”, a spus Mănescu, pentru „Replica” de Constanţa. Dacă am clarificat cu Mănescu, rămân ceilalţi lideri ai PNL în „cărţile” pentru cele două instituţii vizate pe plan local, Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean. Celălalt co-preşedinte al PNL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, a surprins duminică printr-o declaraţie potrivit căreia deputatul Dragomir ar fi, pentru şefia Consiliului Judeţean, singura şi cea mai bună variantă! „Vă spun cu cea mai mare convingere că da şi vă mai spun că este şi cea mai bună opţiune pe care PNL Constanţa o are pentru Consiliul Judeţean. Este un subiect la care ne gândim foarte mult. Nu vă ascund că, din discuţiile cu colegii din Biroul Judeţean, este probabil varianta pe care o susţinem fără nici un fel de rezervă”, a spus Chiru, punându-l pe Dragomir într-o situaţie dificilă, în contextul în care deputatul l-a atacat vineri pe senator. Dacă Dragomir a spus de Chiru că „a furat startul” în privinţa candidatului pentru Primăria Constanţa, senatorul a replicat printr-un exerciţiu de logică: funcţiile de co-preşedinţi îi obligă să se autodistribuie pe funcţiile de administraţie disponibile, adică unul la primărie, celălalt la CJC. Ideea a fost contrazisă de Dragomir. „Nici vorbă şi e anormal să fie aşa. (...) Eu pot să am o părere bună despre cineva, dar ea să nu corespundă cu a alegătorilor şi este anormal să spun: eu ştiu cine este cel mai bun. Eu pot să mă exprim doar în numele meu, chiar dacă sunt co-preşedintele filialei”, a spus Dragomir, care susţine că se va înscrie într-o eventuală cursă pentru şefia CJC, chiar dacă „acest post nu mai există”.

„Am spus foarte clar că în momentul în care un om de partid, un coleg, își dorește să candideze, trebuie să întrunească mai multe condiții. Întâi să poată și după aceea... sigur, să și dorească. Eu nu am avut ca obiectiv Consiliul Județean, nici Primăria Constanța în primul rând. Dar, dacă filiala mă va trimite într-o asemenea competiție, voi participa. Cred că la CJC mai puțin probabil, pentru că tocmai ce a fost scos acest post din competiție. Intră indirect. Nu știu dacă merge să fiu cap de listă sau pe lista consilierilor județeni. Dar, vedem... Acest post nu mai există, practic. Mulțumesc mult pentru susținerea pe care și-a arătat-o, demonstrează că e un bun coleg, contrar afirmațiilor altora. Acel post de președinte, acea candidatură pe un buletin de vot, are cele mai mari șanse să nu mai existe”, a concluzionat Dragomir, pentru “Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218