REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

RĂZBOI ÎN PNL! Chiţac, mesaj pentru Dragomir: „DNA-ul va trebui să intre şi în partidele politice!”

RĂZBOI ÎN PNL! Chiţac, mesaj pentru Dragomir: „DNA-ul va trebui să intre şi în partidele politice!”

Replica API 23 martie 2017 | 00:47 999

Liberalii constănţeni s-au reunite, miercuri, într-o nouă şedinţă înainte de alegerile interne. Până la momentul de faţă, deşi alegerile pentru conducerea judeţeană vor avea loc în data de 27 aprilie, liberalii nu s-au înghesuit să îşi depună, oficial, candidaturile! Singurul care a declarat, cu subiect şi predicat, că va candida pentru preşedinţia organizaţiei judeţene este consilierul judeţean Cristy Băisan. În rest, se speculează că vor candida şi parlamentarii Bogdan Huţucă şi Vergil Chiţac, cei doi părând prea "sfioşi" să anunţe răspicat ce au de gând. În schimb, actualul preşedinte Gheorghe Dragomir, care a declarat că nu mai doreşte încă un mandat, a ţinut să menţioneze că Bogdan Huţucă urmează să îşi anunţe, cât de curând, candidatura.

Amintim că alegerile din cadrul Partidului Național Liberal trebuie să fie încheiate până la Conferința Județeană de pe 27 aprilie cu cel puțin 10 zile înainte. Conform calendarului alegerilor de la Constanța, primele ședințe și prima tură pentru alegeri vor începe în săptămâna 20-27 martie, urmând ca pe 31 martie să aibă loc alegerile pentru conducerea din municipiul Constanța, care vor avea loc la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Ultima zi de alegeri a fost propusă 11 aprilie, deoarece ulterior o să fie sărbătorile pascale care vor îngreuna posibilitatea de prezență la ședință.

Deşi liberalii păreau “sfioşi” în a-şi anunţa în presă intenţiile de candidatură, la şedinţa de miercuri a organizaţiei judeţene, s-a lăsat cu “sânge pe pereţi”! Vergil Chiţac a părăsit şedinţa, nemulţumit că nu reuşeşte să îşi impună punctul de vedere. Conform unor surse, Chiţac este nemulţumit că, după toate socotelile, Huţucă ar urma să preia conducerea judeţeană. Prin urmare, şi Chiţac cere să îi fie "rezervată" o funcţie - cea de la municipiu, situaţie care ne conduce la ideea că alegerile sunt doar "de complezenţă". La momentul în care a părăsit sala, Chiţac a cerut şi colegilor săi din Biroul Permanent Local să îl urmeze (cei de la organizaţia municipală, acolo unde este, momentan, preşedinte interimar). Ceea ce s-a şi întâmplat.

Înainte de a părăsi sala, senatorul Vergil Chiţac s-a contrat cu Gheorghe Dragomir pe seama datei alegerilor de la organizaţia municipală. Chiţac a spus că nu este de acord cu organizarea alegerilor pe data de 31 martie la municipiu şi nici cu numărul de delegaţi – 700, comentând că “ciudat” ca brusc 700 de oameni să vină să îşi achite cotizaţia pentru a participa la alegeri. După ce a plecat de la şedinţa judeţeană, Chiţac şi mai mulţi membri ai Biroului Local s-au întrunit într-o şedinţă în care au decis data alegerilor pe 8 aprilie, stabilind şi faptul că nu vor recunoaşte alegerile convocate de Dragomir. În plus, Chiţac ar urma să transmită şi la Bucureşti o epistolă împotriva lui Dragomir.

Dragomir speră la “disciplinarea” lui Chiţac

Contactat de “Replica” de Constanţa după şedinţa furtunoasă, Gheorghe Dragomir a precizat că Vergil Chiţac va înţelege până la urmă că există “o disciplină” la partid, mai cu seamă că senatorul provine dintr-un mediu cazon. “Încerc să înţeleg pe toată lumea. Dar CODA (Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor – n.r.) a planificat alegerile pe 31 martie la municipiu. Domnul Chiţac a venit cu propunerea să fie 8 aprilie, însă în acea zi sunt programate 10 alte organizaţii din judeţ. Nu se poate”, a comentat Dragomir.

Chiţac: „Este o malversaţiune!”

În schimb, Vergil Chiţac a explicat că ceea ce se întâmplă este un soi de aranjament pentru desemnarea conducerii municipale, lucru cu care nu poate fi de acord. “Nu pot fi de acord ca la CCL (alegerile de la municipiu – n.r.) să fie 700 de delegaţi, când în realitate, din iulie de când m-am ocupat de organizaţie şi am sunat la membri, din 2100, 800 au spis că nu au fost niciodată membri. Alţii nu au mai achitat cotizaţia, aşa că au rămas circa 280. Iar acum. în câteva zile, au mai achitat cotizaţia, la judeţ, 500, însă în absenţa trezorierului de la municipiu, ceea ce este nestatutar. Credeţi că accept, din punct de vedere moral, ca situaţia de la municipiu, conducerea, să fie decisă de aceşti 500 aduşi la partid cine-ştie-cum? Este o malversa’iune. Vom contesta la nivel naţional această situaţie şi voi decide, cât de curând, calea demnă de urmat”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Vergil Chiţac. Senatorul a mai adăugat, ca un mesaj dur către actuala conducere de la judeţ: „DNA-ul va trebui să intre şi în partidele politice!”.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest scandaldin interiorul PNL e provocat de Mihai Lupu. DNA sa vina sa il salte.
1
1
Cum sa fie hutuca presedinte, cand asta nu face si nu zice nimic. Asa a fost si la parlament . Dar de data, Dragomir nu mai are putere sa impuna.
1
0
CACATUL DE HUTUCA sta ascuns ca de obicei,fuge de raspundere si il pupa in cur pe Dragomir,Asa a facut de ani de zile.Jigodiile !Sa ii inrebe DNA-ul de sanatate...ca la Hutuca are ce sa gaseasca.
3
1
Rusine dragomire. RUSINE sa-ti fie. Pleaca Definitiv din PNL. Ai distrus acest partid. AJUNGE cu matrapazlacurile, cu sforariile si cu minciunile tale. Du-te la psd, ca acolo e locul tau.
6
1
Naravul din fire n-are lecuire. In loc sa faca opozitie la PSD, se cearta ca la usa cortului. Asa-i ca ciolanul e mai important?
3
0
se da ca sobolanu dupa sula si hop top aio infasca coiele , jegos sobo !
1
1
liberali de cacao slugi pesediste da excroci interationli.
3
1
Sunt interesante evolutiile domnului Chitac contraaamiralul cu o stea! ii place sa se foloseasca de relatii care il ajuta sa parvina! Face jocuri cu liberalii de cel putin 10 ani! Si cu Comanescu! Perioadele in care a fost la putere PNL coincid cu avansarile sale! Este dornic de putere si probabil ca intr-o zi va plati pentru asta! Are pete care l-ar putea infunda daca cineva doreste asta! Ar trebui sa fie mai ponderat! Cei care il cunoastem bine insa nu il vom dezvalui! Sa o faca altii! E mai interesant sa vedem neutru evolutia!
6
3
v-a futut in cur toata lumea
6
0
Prostule scrie corect!
2
0
DNA,sa intre peste tot.Inclusiv Armata& Partide!
1
0
Chitac ma inscris in PCR..
3
1
Va ingropati singuri!Dragomir iubeste schimbarea cata vreme ramane el la conducere iar Chitac sufera de o deformatie profesionala tipica celor care au activat ca ofiteri cu grad inalt in cadrul armatei sau al marinei,adica sa dea ordine care sa fie executate fara cracnire!Cum il contrazice cineva e foc si para!
6
0
DNA,sa-l verifice pe acest haplea pe numele lui,GHEORGHE DRAGOMIR! Acest haplea,nu avea nici macar bicicleta cand a intrat in acest partid! Acum...,are o avere imensa,de unde?????
14
0
Mai Vergile, las deoparte ca abia venit ai muscat tot ce se putea prin partid, dar ai obtinut totul fara sa faci nimic. Rusine!!!
8
5
Chelul isi pune mina in cap.
6
0
Dragomir faci un joc periculos. Opreste te...pana nu e prea tarziu
4
3
Trebuie verificat cand s au facut adeziunile pt cei 500 oameni si cine a scris chitantele. 500 oameni cu o cotizatie platita pe ultimile luni inseamna 54.000 lei. Verificati daca au intrat acesti bani in conturile partidului si de unde! O sa vedeti ca vor aduce oameni la alegeri din localitatile limitrofe Constantei! Jalnic a ajuns PNL Constanta
9
0
hai hai sa ne kkm pe noi si Chitac Virgil politicianul' mai degraba pensionarul cu ifose de asa zis politician reprezentant al prostimi constantene.Dati cu el de pamint dnle Dragomir.Omul ii pe val ii regurgitabil.Audiente unde tine acest pensionar cu ifose,suma pt cabinet banui k sio ridica cu strictete lunar.
8
8
Oamenii aia din parid care au sciris chitante cu doua maini vorbtrebui sa raspunda in fata procurorilor si sa spuna de unde au luat banii si altele
6
0
Auoleuuu... Dragomir fripturist, golan, mincinos profitor... Un defect care a infectat toti oamenii de pe langa el. Cu slugile lui de la Techirghilol si Eforie. Chetac e pe urma lui dar oricum nu are sanse mari in fata lichelismului Boroianu, Antonoaie, Serban, Muscina etc.
6
0
chitzac este un mare bou si ilustru prost, un fripturist mocangiu, iar dragomir un combinator puscariabil.
7
9
Grija mare cu alegerile, pentru ca va spun din proprie experienta ca Dragomir este expert in a frauda alegerile prin metoda cotizatii.Va impiedica sa inregistreze oamenii ostili si va aduce in sala slugile de partid din tot judetul la toate alegerile din organizatiile locale. Vor fi aceleasi figuri peste tot! Sfatul meu este sa aveti o echipa dedicata de observatori care sa consemneze si fotografieze toate aceste nereguli.Succes!
14
0
Esti membru in partid cand ti se aproba inscrierea urmare a unei cereri scrise respectiv, inceteaza calitatea de membru in partid la depunerea in scris a cererii de "demisie", restul sunt masuri organizatorice conform statutului, in functie de interese de grup. Dl. Chitac daca se considera un favorizat al "sortii" - proaspat intrat in PNL si ajuns senator, este firesc acum sa "forteze" pentru a mai optine ceva, pentru ca daca esti parlamentar dar nu ai functie in partid, nu "contezi".
3
3
Cum se fac alegerile in PNL PDL...aduce fiecare membru prieteni,parinti bunici si iese cine trebuie. Mi-e scarba! 27 de ani dusi pe apa sambetei!
11
2
am fost in sala...cum au reusit Dragomir si ai lui sa faca o lista de 700 de membri activi pt org municipiu....exact capacitatea salii...nu erau nici 699 nici 701,702...de ce nu vor oare sa accepte realitatea $$$
15
0
chiar daca penele tinde spre zero in special la constanta, trebuie sa recunoastem ca marinarul a spus o vorba mare.
12
2
Partid de cacat,partide de cacat...
7
2
PNL-partid de interese unde se mimeaza liberalismul.
14
1
E cineva atat de naic incat sa creada cu bursucul dolofan va da dovada de fai-play? Pute pamantul pe unde calca el si tovarasul sau cocosat, Boroianu.
16
1
Valorile democratice din PNL au fost si sunt cele care se inteleg din articol. Comunistii vor sa tina captiva opozitia din interior.
8
1
Dl Chitac ridica problema existentei unor drepturi in urma achitarii cotizatiilor pe ultima suta de metri. Oare oamenii aia au dreptul la vot? Posibil sa nu aiba. Dar oare altii care au venit pe ultima suta de metri in partid aveau dreptul sa candideze, sa fie pe liste? Este de analizat dar, pe cat posibil, ar fi corect sa se aplice aceeasi unitate de masura. Poate ca atunci unii ar fi mai putin vehementi sau s-ar putea autodenunta.
12
1
chitac mare comunist care a facut parte din PCR
11
13
Liiceanu citeste in Parlamentul European despre gradul inalt la care a ajuns coruptia in Romania iar in partidul care sprijina lupta anticoruptie se fac jocuri murdare pentru desemnarea urmatorului presedinte judetean! Rusine USL! Domnule Hutuca daca sunteti barbatul care spuneti ca sunteti luptati. Nu stati ascuns asteptand sa fiti numit! Faptul ca sunteti deputat este ca ati fost pe locul 1! Nu primul!
7
1
Dragomir, Boroianu, Muhscina si restul gastii cit de curind vor face carare la DNA. Reforma in PNL cred ca se va face cu DNAul daca altfel nu se poate. De hoti nu poti scapa altfel. Raspund doar la procurori.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367