REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

RĂZBOIUL patronilor de pescării de la Agigea: S-AU RECLAMAT RECIPROC la Gardă şi Poliţia Economică

RĂZBOIUL patronilor de pescării de la Agigea: S-AU RECLAMAT RECIPROC la Gardă şi Poliţia Economică

Replica API 21 octombrie 2016 | 00:21 2443

Joaca cu focul... până se ard!

Joaca cu focul... până se ard!

Imagini: Pescăria lui Matei, Golful Pescarilor, sursa foto: facebook.com

Din punct de vedere turistic, cartea de vizită a comunei Agigea este reprezentată, cu succes am putea spune, de două localuri cu specific pescăresc: „Pescăria lui Matei” şi „Golful Pescarilor”. Cele două pescării sunt situate în apropierea mării şi beneficiază de o privelişte de vis. Sunt localuri învecinate, iar acest lucru nu este tocmai de bun augur. Rivalitatea şi-a spus cuvântul, iar în ultimele trei săptămâni situaţia pare un pic scăpată de sub control! Ambele localuri au fost „călcate” de Poliţia Economică din cadrul IPJ Constanţa şi Garda de Mediu. Una din verificări s-a lăsat cu sancţiuni, iar celălalt control este încă în faza de întocmire a rapoartelor şi se conturează, de asemenea, varianta aplicării unei amenzi.

Conform unor surse, prezenţa organelor de control la cunoscutele restaurante s-ar „datora”... chiar patronilor sau prietenilor patronilor celor două afaceri! Situaţia ne-ar putea conduce la concluzia că patronii pescăriilor nu mai au loc unul de celălalt, motiv pentru care îşi fac sesizări reciproce. În data de 7 octombrie, Garda de Mediu Constanţa a fost sesizată de Primăria Agigea, să verifice o situaţie reclamată la „Pescăria lui Matei”. Conform reprezentanţilor gărzii de Mediu, cineva ar fi sesizat administraţia locală cu provire la faptul că localul nu ar deţine autorizaţie de mediu. La faţa locului, reprezentanţii Gărzii s-au prezentat însoţiţi de Poliţia Economică. „Într-adevăr, am fost la un local din Agigea, unde ni s-a reclamat că nu există autorizaţie de mediu, decşi localul funcţionează cu peste 100 de locuri, situaţie în care, într-adevăr, este nevoie de această autorizaţie. La momentul controlului comun cu Poliţia Economică, la local erau 135 de locuri la mese. În restaurant erau doar 30 de persoane, iar patronul ne-a precizat că nu are o capacitate de peste 100 de locuri, iar mesele şi scaunele în plus erau înşirate de angajaţi doar pentru că le pregătesc pentru iarnă, când se strânge tot, se mai lăcuiesc mese, scaune şi se pun la iernat. Dar, pentru că la momentul verificării erau peste 100 de locuri, noi am aplicat o amendă de 3 mii de lei”, a confirmat situaţia şeful Gărzii de Mediu Constanţa, Marian Râşnoveanu. tot acesta a mai precizat, pentru „Replica” de Constanţa, că, din câte ştie, patronul localului sancţionat pentru lipsa autorizaţiei de mediu a contestat în instanţă amenda. Însă, lucrurile nu s-au oprit aici! La o săptămână după controlul de la „Pescăria lui Matei”, un telefon anonim punea reprezentanţii Gărzii de Mediu din nou pe drumurile din Agigea. „Pe data de 14 octombrie am fost sesizaţi, telefonic, să verificăm şi localul de alături cu privire la deşeurile menajere şi că, de asemenea, nu ar exista autorizaţie de mediu. Ne-am deplasat împreună cu cei de la Poliţia Economică, însă momentan nu vă pot spune concluziile, dacă se aplică amendă sau nu, pentru că documentele sunt în curs de verificare”, a precizat Râşnoveanu. De menţionat că patronul „Pescăriei lui Matei” este Matei Datcu, în timp ce reprezentant al „Golfului Pescarilor” este Dan Popa.

Alexandra ANTON

Vezi și:

http://www.replicaonline.ro/patronul-pescariei-lui-matei-vedeta-in-reclama-brd-despre-antreprenori-290100/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614