REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Reglări de conturi la Cogealac: „Ai început să ciripeşti la Poliţie. Te distrug pe tine şi pe familia ta”

Reglări de conturi la Cogealac: „Ai început să ciripeşti la Poliţie. Te distrug pe tine şi pe familia ta”

Replica API 11 mai 2015 | 00:00 453

Fost consilier local, ameninţat pentru că îşi cere indemnizaţia

Fost consilier local, ameninţat pentru că îşi cere indemnizaţia

Cati Hristu

Cati Hristu va rămâne în istoria communei Cogealac drept cel mai controversat primar de după 1989. Este protagonistul unor evenimente care au făcut înconjorul ţării şi nu numai: în 2010, un parc de eoliene devenea câmp de luptă, pe de o parte situându-se edilul şi mai mulţi cetăţeni, de cealaltă parte - firma de pază a investitorului. Scandalul cu împuşcături avea să îl ducă pe Cati Hristu după gratii, fiind apoi eliberat. A fost condamnat cu suspendare, cu termen de încercare, însă nu este singurul dosar în care este implicat Cati Hristu.

Cu toate aceste probleme pe cap, fostul primar nu pare să se fi liniştit, cel puţin aşa susţine un fost consilier local, care se pregăteşte să depună plângere împotriva lui Cati Hristu, pentru ameninţare. „Pe data de 5 mai mă aflam în primărie, când Cati Hristu, de faţă cu mai multe pesoane, m-a ameninţat. Avea cheile de la maşină în mână şi mi-a spus că îmi scoate ochii pentru că l-aş fi reclamat la Poliţie. Dar eu nu am făcut sesizare împotriva lui, ci am sesizat la Poliţie că în mandatul 2009-2014 nu am încasat toată indemnizaţia de consilier”, explică fostul ales local Iancu Racu. „Dacă se mai repetă situaţia (cu ameninţările – n.r.), fac reclamaţie la Poliţie şi împotriva lui! El şi apropiaţii lui sunt nişte oameni sălbatici”, mai susţine Racu Iancu. Fostul consilier relatează că, în afară de incidentul din data de 5 mai a.c., a fost şicanat şi de un apropiat al lui Cati Hristu. „Înainte să mă întâlnesc cu Cati Hristu în primărie, m-am întâlnit în comună cu Nelu Dumitru, care mi-a spus: ‘Bă, nea Racule, ai început să ciripeşti la Poliţie. Te distrug pe tine şi pe familia ta’. Eu atunci i-am spus şi lui că nu l-am reclamat pe Cati Hristu, ci că am fost la Poliţie anul acesta pentru că am sesizat că nu am primit indemnizaţia pentru toate şedinţele de consiliu la care am participat în perioada 2009-2014, dar că pe statele de plată figurează că aş fi semnat ca şi cum aş fi ridicat toţi banii. Dar eu nu am luat banii pentru toate şedinţele la care am participat. Spre exemplu, în 2010 nu am încasat indemnizaţia pentru mai multe luni. Pe statele de plată nu e semnătura mea”, susţine Racu Iancu.

Ce spune Poliţia

De precizat că, urmare a sesizării depuse de Iancu Racu la Poliţie, a fost deschis un dosar, oamenii legii solicitând Primăriei Cogealac date privind statele de plată. Poliţiştii au redactat şi un răspuns către fostul consilier. „Domnul consilier a depus o reclamaţie cum că nu a primit toţi banii pentru şedinţele de consiliu la care a participat”, declară Cornel Stoica, şeful de post de la Cogealac. Acelaşi lucru îl confirmă şi Pavel Simion, şeful Poliţiei Rurală Cogealac: „Domnul Racu urmează să primească un răspuns. Noi am cerut relaţii de la primărie, iar conform datelor din statele de plată a reieşit că dânsul nu a primit indemnizaţie doar pentru şedinţele la care nu a participat”. Cu siguranţă, acest răspuns nu îl va mulţumi pe fostul consilier local, atâta timp cât, spune el, în cazul anumitor şedinţe, semnătura pe statele de plată privind ridicarea banilor nu îi aparţine.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614