REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Rugină, sub observaţia Ministerului Educaţiei pentru următorii 3 ani

Rugină, sub observaţia Ministerului Educaţiei pentru următorii 3 ani

Replica API 6 septembrie 2014 | 00:00 232

Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa a intrat într-o horă periculoasă

Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa a intrat într-o horă periculoasă

Universitatea Ovidius se scaldă în ape tulburi încă din perioada 2010-2011, adică înainte ca instituţia să fie manageriată de Dănuţ Epure. Deficienţele grave, constatate ca urmare a unui amplu control derulat de reprezentanţii Ministerului Învăţământului la universitate, au condus în prezent la o situaţie care va da mari bătăi de cap actualului rector, Sorin Rugină. Începând din această toamnă, Universitatea de stat Ovidius din Constanţa intră în supravegherea specială a Ministerului Educaţiei Naţionale, pe o perioadă de 3 ani. Universitatea Ovidius intră, astfel, pe o listă scurtă de 5 universităţi din ţară inserate pe această listă a ruşinii.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare tiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat vineri, pentru Agerpres, că Universitatea Ovidius a fost inclusă pe lista scurtă a celor cinci universităţi ce vor fi supravegheate din această toamnă, pe o perioadă de trei ani, pentru rezolvarea deficienţelor grave de management educaţional şi organizatoric. "Am emis, în mod oficial, ordinul de ministru prin care Universitatea Ovidius intră de acum în rândul universităţilor monitorizate timp de trei ani şi încercăm, împreună cu Ministerul Educaţiei, să rezolvăm problemele de aici", a spus Mihnea Costoiu, citat de Agerpres: "Din nefericire, de abia acum, în urma finalizării raportului de control la Universitatea Ovidius, au fost constatate o serie de probleme grave legate de managementul universităţii, organizare, derularea procedurilor de admitere şi finalizare a studiilor, înmatricularea studenţilor, probleme destul de complicate. Spun din nefericire pentru că aşa cum se prezentau lucrurile iniţial, în vară, atunci când am introdus celelalte patru universităţi în sistemul de supraveghere, nu era finalizat raportul de la Ovidius al Corpului de control. Acum raportul este finalizat şi Universitatea Ovidius va fi una dintre cele cinci universităţi nou monitorizate, începând cu anul 2014-2015 (...) Sunt probleme serioase în organizarea universităţii, în metodologiile de lucru, în modul cum sunt organizaţi, sunt probleme serioase legat de planurile de învăţământ, de modificarea lor după ce au fost aprobate, de management. Am în vedere în mod special Facultatea de Medicină".

În condiţiile date, actualul rector al Universităţii Ovidius, Sorin Rugină, va avea dificila misiune de a rezolva deficienţele constatate ca urmare a controlului Ministerului Educaţiei, dar va trebui să spele şi imaginea instituţiei de învăţământ superior de stat. Grea misiune, în condiţiile în care, dincolo de neregulile care au domnit în universitate încă din anii 2010-2011, Rugină va trebui să pună la aceeaşi masă şi să împace toate cadrele universitare care încă sunt într-un război mocnit după alegerile pentru conducerea UOC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108