REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Rugină ţine la secret raportul controlului de la Ovidius:" Nu e nimic nou că universitatea e sub observaţie 3 ani; e un lucru pozitiv"

Rugină ţine la secret raportul controlului de la Ovidius:" Nu e nimic nou că universitatea e sub observaţie 3 ani; e un lucru pozitiv"

Replica API 8 septembrie 2014 | 00:00 298

Declaraţiile ministrului Costoiu, privite cu relaxare de noul rector

Declaraţiile ministrului Costoiu, privite cu relaxare de noul rector

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat vineri, pentru Agerpres, că Universitatea Ovidius a fost inclusă pe lista scurtă a celor cinci universităţi ce vor fi supravegheate din această toamnă, pe o perioadă de trei ani, pentru rezolvarea deficienţelor grave de management educaţional şi organizatoric. Asta, după ce, în urma finalizării raportului de control privind activitatea Universităţii Ovidius, au fost constatate o serie de probleme grave legate de managementul universităţii, organizare, derularea procedurilor de admitere şi finalizare a studiilor, înmatricularea studenţilor. Rectorul Universităţii Ovidius, Sorin Rugină, nu se sperie de anunţul făcut de Costoiu şi spune că ministrul nu a făcut altceva decât să reconfirme ceea ce a încercat şi el să transmită colegilor de catedră şi nu au vrut să înţeleagă. "Lumea a luat-o ca pe o veste nouă, ca pe o mare nenorocire. Nu este nimic nou. A confirmat faptul că suntem în monitorizare trei ani, mesaj pe care l-am transmis eu colegilor, dar o parte din ei nu l-a înţeles. Atunci a fost nevoie ca ministrul să le spună, oficial, ceea ce nu au crezut când le-am spus eu. E un lucru pozitiv faptul că rămânem în monitorizare. E momentul ca lumea să înceapă să creadă şi să îşi vadă de treabă, să se apuce de ceea ce ne-am apucat, adică de revigorarea universităţii, de reclădirea imaginii, să uităm ceea ce a fost şi să ne gândim la ceea ce va fi", a declarat, pentru "Replica", rectorul Sorin Rugină. Cât despre raportul ministerului, rectorul nu a dorit să facă publice aspecte din conţinutul acestuia. "Sunt probleme legate de transferul studenţilor, de înregistrările studenţilor, probleme de admitere. Nu pot face raportul public. Sunt suficiente probleme şi din punct de vedere al managementului economic, al contractelor. Au fost deficienţe în managamentul universitar şi al unor facultăţi care au permis ca unul ca Dănuţ Epure (fostul rector, acuzat de luare de mită - n.r.) să ajungă la conducerea universităţii. El este o etapă, dacă vreţi, la ceea ce s-a întâmplat în universitate şi a fost apogeul managemantului deficitar", a conchis Rugină.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218