REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

S-a lins Mitrea pe bot! Fântânile arteziene vor fi preluate de RAJA

S-a lins Mitrea pe bot! Fântânile arteziene vor fi preluate de RAJA

Replica API 18 iunie 2016 | 01:16 316

Felix Stroe: „Le promit cetăţenilor că, în cel mai scurt timp, aceste fântâni vor fi reabilitate, modernizate

Felix Stroe: „Le promit cetăţenilor că, în cel mai scurt timp, aceste fântâni vor fi reabilitate, modernizate

Ne apropiem cu pași repezi de luna lui cuptor, dar fântânile arteziene din municipiul Constanţa încă aşteaptă să se uite cineva şi la ele. Deși reprezentanţii Primăriei Constanţa au demarat procedurile de licitație publică, în vederea contractării unei firme care să se ocupe de reabilitarea și punerea în funcțiune a fântânilor, ei bine, procedura încă nu s-a finalizat, din pricina contestațiilor. În acest sens, adminsitrația locală a ajuns la un acord cu conducerea SC RAJA SA, în vederea preluării, de către cea din urmă, în baza unuei hotărâri de Consiliu Local, a tuturor fântânilor din Constanța. În acest sens, operatorul de apă se va ocupa de reabilitarea și mentenanța acestora, astfel încât să nu mai fie probleme, an de an, legat de acest aspect.

Felix Stroe

"În următoarea ședință de Consiliu Local, voi iniția un proiect de hătărâre în care toate fântânile vor fi date în administrația RAJA. Aceasta pentru a duce lucrurile într-o normalitate. Așa, am încredere că apa va fi din ce în ce mai prețioasă la Constanța. Fântânile au fost ani de zile în administrarea Confort Urban care, la momentul respectiv, nu dispunea de specialiști și achiziționau an de an serviciile de întreținere, de punere în funcțiuni și de dezasamblare, la sfârșitul sezonului estival. Păstrau toate elementele pe durata sezonului rece. Anul trecut le-am preluat de la Confort Urban, s-a ținut o licitație care a durat destul de mult și au pornit destul de târziu, undeva la jumătatea lunii iunie, câteva dintre ele. Tocmai pentru a nu mai avea acest calendar defazat, vom face acest transfer către compania de apă, care are specialiști și, pentru ei, reprezintă un efeort minum, acela de a întreține fântânile“, a spus Decebal Făgădău. „Mi-aș dori cât mai repede să fie gata, acum depinde de constituirea Consiliului Local, de cât de repde se convoacă acesta“, a conchis edilul. „Le promit cetățenilor că în cel mai scurt timp, aceste fântâni vor fi reabilitate , vor fi modernizate, numărul lor va fi extins. Vom înființa un serviciu propriu, de întreținere și mentenanță și, cu bani puțini și muncă, mult suflet și pricepere, vom face din orașul Constanța un oraș al fântânilor arteziene. Le vom pune în valoare “, a explicat Felix Stroe.

Anul trecut, contractul a ajuns în mâinile lui Marian Mitrea, de la Utilnavorep

În 2015, punerea în funcțiune a fântânilor a întârziat din pricina faptului că s-a făcut transferul de la SC Confort Urban la Primărie, după care s-a făcut o inspecţie pentru a se analiza în ce stare au fost preluate, apoi au fost transferate şi actele. Prin urmare, toate fântânile au ajuns în directa administrare a Primăriei, care a încheiat un contract cu Utilnavorep SA Constanţa (societate controlată de fostul şef al ABADL Marian Mitrea), în valoare de 437.000 de lei, fără TVA, pentru reabilitarea, recondiţionarea şi conservarea fântânilor. Şi în anii trecuţi, de revizii s-a ocupat aceeaşi firmă, beneficiară, de-a lungul timpului, de contracte publice de zeci de milioane de euro.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218