REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SALVĂRI DRAMATICE la Constanţa: Armata a intervenit cot la cot cu utilajele de deszăpezire

SALVĂRI DRAMATICE la Constanţa: Armata a intervenit cot la cot cu utilajele de deszăpezire

Replica API 30 ianuarie 2014 | 00:00 395

Codul roşu de vânt puternic şi ninsori abundente a dat mari bătăi de cap autorităţilor. Zeci de autoturisme au rămas înzăpezite, 15 ambulanţe au avut nevoie de antemergător pentru a ajunge la cazuri, iar mai multe TIR-uri au fost repuse pe drum cu ajutorul utilajelor Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

La Constanţa a intervenit şi Armata. Spre exemplu, în timp ce se deplasau spre DN 22 pentru a sprijini utilajele la deszăpezire, forţele Brigăzii 9 Mărăşeşti şi ale Regimentului de Apărare Antiaeriană Medgidia, respectiv un tanc, două camioane 6x6, un autotractor şi 20 de militari au salvat cinci persoane din zona Nazarcea şi alte două autoturisme rămase în DN 2A, în apropiere de bifurcaţia de la Lumina, anunţă Comandamentul pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, autovehicule ale clubului Off-Road în Dobrogea au salvat din zăpadă cinci persoane şi au deblocat un autoturism, pe care le-a dus în siguranţă la Popasul Taşaul.

Tot în cursul zilei de miercuri, un copil în vârstă de 2 ani şi o lună, care necesita asistenţă medicală de urgenţă, a fost transportat la Centrul de Permanenţă Cogealac. În urma evaluării medicale s-a stabilit că micuţul avea saturaţia în oxigen 80% (foarte mică) şi tahicardie (puls accelerat).

Cadrele medicale ale Centrului de Permanenţă din Cogealac au consultat, telefonic, un medic primar pediatru din Constanţa pentru a fi siguri că diagnosticul şi tratamentul stabilit pentru copil sunt corecte. Tehnologia de care dispune Centrul de Permanenţă Cogealac a permis şi efectuarea printr-un sistem similar celui de telemedicină, a unui EKG online, care a fost interpretat de un specialist cardiolog din Bucureşti. Acesta din urmă a stabilit că micuţul poate rămâne la Cogealac întrucât este în siguranţă şi primeşte îngrijirile medicale de care are nevoie, au mai precizat reprezentanţii comandamentului de urgenţă.

R.C.

foto: monitorulvn.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272