REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SCANDAL cu focuri de armă şi ameninţări cu sabia, la Ion Corvin: un „amorez” rănit în orgoliu a făcut prăpăd!

SCANDAL cu focuri de armă şi ameninţări cu sabia, la Ion Corvin: un „amorez” rănit în orgoliu a făcut prăpăd!

Replica API 15 octombrie 2015 | 00:00 260

Împuşcat în fund, în 2008

Împuşcat în fund, în 2008

Imagini desprinse parcă din filmele de acţiune au cuprins străzile din Ion Corvin. Un tânăr supărat că a fost refuzat de mai multe femei cu care el voia să întreţină raporturi sexuale, le-a vandalizat locuinţele, pe unele ameninţându-le cu sabia. Nici poliţiştii care au intervenit pentru aplanarea conflictului nu au scăpat, fiind şi ei ameninţaţi şi loviţi cu pietre. Totodată, precizăm că tânărul, Marian Constantin Tapalagă, este cunoscut în localitate ca hoţ, în 2008 chiar fiind împuşcat întrucât a fost prins la furat şi nu s-a supus avertismentelor oamenilor legii.

Totul s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, 13 spre 14 octombrie anul curent, când Marian Constantin Tapalagă, în vârstă de 21 de ani, a avut chef de ceva amor. Cunoscând „adresele” pe unde putea să mai treacă pentru o partidă de sex, individul şi-a zis să le ia la rând. Potrivit informaţiilor noastre, ar fi fost refuzat de către o primă femeie, tânărul alegând să plece la un alt domiciliu. Acolo s-a lovit de acelaşi răspuns, ajungând, într-un final, la cea de-a treia casă. Însă, şi aici a fost invitat să plece, moment în care s-a înfuriat peste măsură şi a început să facă scandal.

Din câte se pare, la faţa locului ar fi fost şi un alt bărbat, care s-a luat la harţă cu tânărul, spunându-i să plece. Atunci, acesta din urmă a scos o sabie şi a început să ameninţe. Astfel, în jurul orei ora 1.20, poliţiştii au fost sesizaţi, prin 112, de către trei persoane din comuna Ion Corvin, despre faptul că Marian Constantin Tapalagă le-a distrus locuinţele prin spargerea geamurilor, iar pe una dintre acestea a ameninţat-o, iar pe alta a agresat-o. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii aflaţi în serviciu, care l-au identificat la una dintre cele trei locuinţe pe bărbatul în cauză, care era înarmat cu o sabie artizanală şi care i-a ameninţat cu acte de violenţă, după care a fugit pe o stradă laterală.

Bărbatul a fost identificat în curtea locuinţei sale, de unde a continuat să ameninţe cu acte de violenţă, având sabia în mână şi totodată aruncând cu pietre. În această situaţie, poliţistul aflat la faţa locului a efectuat uz de armă în mod legal, trăgând 4 cartuşe în plan vertical, în urma căruia nu au rezultat victime omeneşti ori pagube materiale. Ulterior poliţistul a pătruns în locuinţa persoanei, unde l-a dezarmat de sabie şi imobilizat pe bărbat, folosind spray-ul din dotare, şi l-a condus la sediul Postului de Poliţie Ion Corvin pentru cercetări. Cazul a fost prezentat procurorului, care a dispus efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe, violare de domiciliu, ameninţare şi distrugere, urmând ca dosarul să fie înaintat de poliţişti cu celeritate Parchetului pentru competentă soluţionare.

Prins la furat cu cagula pe faţă: a fost împuşcat în fund!

Marian Constantin Tapalagă provine dintr-o familie săracă, care locuieşte în Ion Corvin, el fiind nevoit să muncească la o stână din zonă încă de pe vremea când era minor. A renunţat la şcoală şi s-a apucat de consumat băuturi alcoolice, astfel încât intrase în atenţia oamenilor legii de când avea vreo 13 ani, pe numele lui existând mai multe reclamaţii de furt. În anul 2008, după ce îşi terminase treaba la stână, Marian a consumat bere şi ţuică cu un coleg de muncă, apoi şi-au confecţionat cagule din fesuri şi au pus la cale un plan care cuprindea spargerea caselor vecinilor.

Prima încercare a eşuat întrucât proprietara s-a trezit şi ei au fost nevoiţi să fugă. Numai că femeia a sunat la 112, anunţând că două persoane mascate au pătruns în locuinţă. Între timp, tinerii intraseră deja în a doua casă. Şi aici au avut parte de acelaşi scenariu: victima s-a trezit din somn şi i-a surprins în plină acţiune. Au imobilizat-o, i-au furat verigheta cât şi alte bunuri, după care au plecat. La ieşire din casă, surpriză!, poliţiştii erau pe stradă.

Au luat-o la goană, moment în care un om al legii a tras focuri de avertisment în plan vertical. Cum nu s-au supus, au urmat alte focuri, trei gloanţe atingându-l pe Tapalagă, în zona coapsei, gambei şi fesei. Chiar dacă era rănit, acesta a continuat să fugă, fiind prins la domiciliul său de către şeful de Post de la Ion Corvin. A fost transportat la spital, concluzionându-se că viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218