REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Scandal după licitaţia pentru iluminatul de sărbători: firma descalificată acuză Primăria Constanţa

Scandal după licitaţia pentru iluminatul de sărbători: firma descalificată acuză Primăria Constanţa

Replica API 17 decembrie 2015 | 00:00 355

Luxten, mai scumpă, dar preferată în detrimentul Energetice Muntenia

Luxten, mai scumpă, dar preferată în detrimentul Energetice Muntenia

Cu întârziere, şi municipiul Constanţa a început să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă. În week-end, au fost montate ghirlandele luminoase pe bulevardul Tomis. Întârzierea a survenit ca urmare a unei contestaţii la licitaţia pregătită de administraţia locală în vederea asigurării iluminatului de sărbătoare. Anunţul privind atribuirea contractului a fost postat pe SEAP în luna septembrie. Însă, licitaţia a fost respinsă de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) şi a trebuit refăcută documentaţia.

Într-un final, contractul a fost atribuit firmei Luxten, iar constănţenii se pot bucura de luminiţele amplasate pe bulevardele principale. Ei bine, reprezentanţii SC Energetice Muntenia S.A., fosta Electrica Serv Muntenia Sud, firmă care şi-a încercat şi ea norocul la licitaţia organizată de Primăria Constanţa, se revoltă şi spune că a fost descalificată, deşi a avut oferta mai jos cu 300.000 lei. „Societatea noastră a fost descalificată, deşi a avut un preţ cu 300.000 de lei mai mic, cu încălcarea dispoziţiilor OG nr.34/2006 şi a Legii nr.85/2014.

Societatea noastră se află în insolvenţă, dar nu are datorii curente (ANAF+impozite şi taxe locale), fapt arătat autorităţii contractante, Primăria Constanţa. Legea insolvenţei prevede, în mod expres, că un agent economic nu poate fi descalificat într-o procedură de achiziţie publică, pe temeiul existenţei stării de insolvenţă“, a ţinut să transmită, prin intermediul unui e-mail adresat cotidianului „Replica”, Andreea Teşleanu, reprezentantul SC Energetice Muntenia S.A. „Cu toate acestea, în data de 27 noiembrie, ora 19.29, când nici Primăria nu mai avea program, şi nici noi, având program 7.30-15.30, ne-a comunicat că suntem descalificaţi.

Contractul se execută înainte de a fi finalizată procedura de achiziţie. Oferta câştigătoare este cu 300.000 de lei mai mare decât a societăţii noastre şi credem că cetăţenii Constanţei trebuie să cunoască despre cum se cheltuie banii municipiului“, au mai transmis reprezentanţii SC Energetice Muntenia S.A., fosta Electrica Serv Muntenia Sud, firmă care a intrat în insolvenţă la sfârşitul anului 2014. De cealaltă parte, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, spune că nu are ce să comenteze, întrucât n-a făcut parte din comisia de achiziţie. „Nu am ce să comentez, nu am făcut parte din comisia de achiziţie a acestui serviciu. Ştiu că au fost respectate toate procedurile legale, iar CNSC a respins contestaţia respectivului ofertant (SC Energetice Muntenia S.A. - n.r.)“, a explicat, pentru „Replica”, Decebal Făgădău. Valoarea estimată fără TVA a contractui privind montarea ghirlandelor luminoase este de 2.641.129 lei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218