REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

SCANDAL pe strada Dragoslavele din Constanţa: un individ gelos i-a distrus maşina rivalului său

SCANDAL pe strada Dragoslavele din Constanţa: un individ gelos i-a distrus maşina rivalului său

Replica API 10 octombrie 2015 | 00:00 294

Până unde duce gelozia? Bătăi şi chiar crime

Până unde duce gelozia? Bătăi şi chiar crime

Ceea ce ar trebui să încânte sufletul unui om, câteodată duce la reale tragedii. Pentru că, în anumite cazuri, gelozia este o boală. Potrivit psihologilor criminalişti, la mijloc există mai multe elemente care influenţează, precum mediul social în care trăiesc cei implicaţi, educaţia, dar şi starea psihică. Şi, din păcate, putem spune că judeţul Constanţa s-a confruntat cu mai multe cazuri în care, pe fondul geloziei, s-a ajuns la bătăi, scandaluri, chiar şi la crime urmate de suiciduri. Spre exemplu, un scandal de proporţii a izbucnit pe strada Dragoslavele din municipiul Constanţa, joi, 8 octombrie. Un individ, supărat că a fost părăsit pentru altul, i-a avariat autoturismul „rivalului” său. Acesta este cercetat acum de oamenii legii, urmând a se lua măsurile ce se impun.

Judeţul de la malul mării a tot înregistrat cazuri în care, din gelozie, s-a ajuns la fapte penale. Unul a avut loc chiar joi, 8 octombrie, când un bărbat şi-a ieşit din minţi şi s-a pus pe distrus. Se pare că acesta nu a putut accepta că a fost părăsit de iubită, motiv pentru care a tot urmărit-o în speranţa că se vor împăca. Însă, femeia şi-a făcut o altă relaţie, moment în care fostul iubit s-a aprins. Astfel, în timp ce se afla pe strada Dragoslavele din municipiul Constanţa, acesta a zărit parcat în faţa locuinţei fostei iubite un autoturism marca BMW, despre care ştia că-i aparţine noului iubit.

Nervos peste măsură şi gelos, rănitul în dragoste a zgâriat autovehiculul cu ce i-a venit la îndemână, după care i-a spart şi un geam. Păgubiţii au sunat la Poliţie, oamenii legii identificând şi depistând făptaşul. Pe numele lui a fost întocmit dosar de cercetare penală, urmând a se lua măsurile ce se impun. Din păcate, acesta nu este un caz singular.

Acum un an, cam în aceeaşi perioadă, un caz asemănător se petrecea în centrul Constanţei, pe lângă Piaţa Griviţei. Supărat că fusese părăsit, un tânăr de 22 de ani a recurs la o metodă extremă. I-a ceut fostei iubite să se întâlnească pentru ultima oară şi i-a cerut telefonul pentru a-i citi mesajele şi emailurile. Cum aceasta a refuzat, el i-a smuls telefonul şi a dat cu el de pământ, făcându-l ţăndări. Tânăra de 18 ani a urcat în maşină, el după ea. A lovit-o peste faţă, după care a început să-i lovească şi maşina.

„Poliţiştii Secţiei 3 cercetează în stare de libertate un tânăr de 22 de ani, care, pe fondul geloziei, a lovit-o pe fosta prietenă, în vârstă de 18 ani, şi i-a provocat distrugeri la autoturismul ce se afla parcat pe strada Cpt. Petre Romulus, distrugeri ce constau în îndoirea portierei dreapta faă şi dizlocarea consolei de comandă a geamurilor, montată pe aceeaşi portieră, precum şi distrugerea unui telefon mobil, prejudiciul total fiind estimat la 5.000 lei”, au spus atunci reprezentanţii IPJ Constanţa. Însă, în unele cazuri, gelozia poate duce şi la cazuri extrem de grave, chiar crime, indiferent de vârstă.

În august 2015, Gheorghe Jianu, de 80 de ani, din Darabani, Negru Vodă, supărat că a fost părăsit de concubină, aceasta făcându-şi un nou iubit, i-a dat foc locuinţei, după care s-a spânzurat, lăsând un bilet de adio de 4 pagini, în care şi-a cerut scuze fraţilor şi le-a explicat că nu poate trăi fără dragostea sa. În urma incendiului provocat de acesta, nici o persoană nu a fost rănită. Au ars decât câteva obiecte din bucătărie, între care şi aragazul. Cu o lună mai devreme, în iulie 2015, un individ din Castelu şi-a înjungiat fratele în inimă pentru că i-ar fi făcut avansuri iubitei, iar exemplele ar putea continua la nesfârşit.

CRIME din gelozie la Constanţa

Nici crimele din gelozie nu au lipsit din peisajul constănţean. Spre exemplu, în ianuarie anul curent, Petrică Ciuciuleacă şi-a înjunghiat mortal fosta soţie, de care divorţase recent. Apoi, în mai anul curent, Dumitru Crăiţă, de 57 de ani, din Bărăganu, gelos fiind pe soţia sa întrucât lucra la Eforie ca menajeră, el gândindu-se că are un amant, a decis s-o sperie, după cum ar fi declarat el. Numai că s-a ajuns la crimă în toată regula. Când femeia a ajuns acasă, bărbatul a pus mâna pe cuţit şi i-a aplicat consoartei mai multe lovituri.

Un fiu de-al lor, care locuia în casa vecină, a venit într-un suflet şi şi-a luat mama în braţe, încercând să-l oprească pe Dumitru. Acesta a continuat s-o lovească în zona feţei, cu pumnii, după care a fugit în spatele casei şi şi-a pus ştreangul de gât. Nora lui l-a văzut şi a strigat după ajutor. Fiul şi-a lăsat mama, care deja îşi dăduse ultima suflare, şi a alergat la Dumitru, tăindu-i funia chiar cu arma crimei. Dumitru Crăiţă a fost transportat la spital, unde a rămas peste noapte, fiind în afara oricărui pericol. Acesta a fost supus unui examen psihiatric, stabilindu-se că avea discernământ când a comis crima.

Un alt eveniment şocant a avut loc la Dunăreni, în aprilie 2014. Un tânăr de 29 de ani, plecat la muncă în Germania de mai mulţi ani, a venit acasă pentru a petrece Sărbătorile Pascale, însă aici avea să-şi găsească sfârşitul. Din gelozie, acesta şi-a ucis iubita minoră, Mihaela Şteflea, în vârstă de numai 17 ani. I-a aplicat mai multe lovituri de cuţit, după care s-a spânzurat. Rudele şi vecinii au rămas înmărmuriţi pentru că-l ştiau un băiat cuminte.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218