REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Scandalul sexual care a zguduit Constanţa: liceenii acuzaţi că au violat o colegă au fost arestaţi!

Scandalul sexual care a zguduit Constanţa: liceenii acuzaţi că au violat o colegă au fost arestaţi!

Replica API 18 ianuarie 2014 | 00:00 835

"Zmei" pe Internet şi înainte de audieri, au plâns la aflarea verdictului de la instanţă - iată capetele de acuzare

"Zmei" pe Internet şi înainte de audieri, au plâns la aflarea verdictului de la instanţă - iată capetele de acuzare

Au apărut şi primele concluzii în cazul ce a răsunat în întreaga ţară. Vorbim despre cei cinci băieţi, acuzaţi că au drogat şi violat o minoră, elevă a Liceului Internaţional de Informatică, în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2013, faptă petrecută chiar acasă la fată, ei filmând scenele fierbinţi şi postând filmuleţele pe internet. După audieri, ce au avut loc joi, tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare. Vineri, 17 ianuarie, magistraţii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, arestaţi fiind 6 tineri, unul pentru şantaj şi favorizarea infractorului. La aceeaşi dată a fost depus şi recursul.

"Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa privind arestarea preventivă a inculpaţilor Cristian Floris G., Dan Cristian I., zis Binki, Severius Alexandru V., Sever Tekin A., Flavius Evelin Vasile S. şi Răzvan Claudiu Sîrbu", potrivit portalului instanţelor de judecată. Prin urmare, Cristian Floris G. s-a ales cu mandat de arestare preventivă pentru 19 zile, de la data de 17.01.2014 şi până la data de 4.02.2014 inclusiv. În ceea ce-l priveşte pe Dan Cristian I, zis Binki, care şi apare în filmuleţul ce redă actul sexual, el va sta în arest 14 de zile şi 4 ore, de la data de 17.01.2014 ora 17.45 şi până la data de 30.01.2014 ora 21.45. Severius Alexandru V. a fost arestat pentru 14 zile, Sever Tekin A. - 14 zile, Flavius Evelin Vasile S. - tot 14 zile, iar Răzvan Claudiu Sîrbu, care are 23 de ani şi care este acuzat de şantaj şi favorizarea infractorului, s-a ales cu 29 de zile de arest preventiv. Tinerii au fost aduşi la Judecătorie încă de la primele ore ale dimineţii de vineri şi au fost scoşi şi băgaţi în dubă în jurul orelor 15.00. Atitudinea relaxată, afişată cu o zi în urmă, la audieri, dispăruse complet, fiind acum speriaţi. Şi-au acoperit feţele şi nu au vrut să stea de vorbă cu presa. Însă, în timp ce aşteptau să fie audiaţi, referindu-ne la ziua de joi, unul dintre ei, respectiv Răzvan Claudiu Sîrbu, de 23 de ani, a stat de vorbă cu reporterii "Replica", menţionând că el nu are nici un amestec, că se afla într-un pub din Constanţa, la petrecerea aniversară a verişoarei lui. Între timp au venit şi cei cinci băieţi, însoţiţi de fată, neinvitaţi, dar au fost primiţi din bun simţ. Au consumat băuturi alcoolice, după care au dat-o în sentimente. "Ea era în baie cu unul. M-am dus la toaletă şi mai erau vreo 10 la uşă, care îmi făceau semn să păstrez liniştea. Ascultau ce se întâmplă acolo şi se amuzau. Am intrat peste cei doi şi i-am dat afară. Asta este toată treaba mea în cazul ăsta. Nu sunt prieten cu ei, nu am nici o treabă", a declarat el pentru "Replica", adăugând: "Să văd ce-mi zic poliţiştii şi apoi văd ce am de făcut. Nu mi se pare normal să fiu implicat, îi voi da în judecată pe cei ce mi-au înscenat toată treaba asta". Însă, anchetatorii îl cam contrazic. Din câte se pare, acesta ar fi văr cu unul dintre cei cinci minori ce au participat la scenele fierbinţi, motiv pentru care a vrut să-şi scoată din "ecuaţie" ruda. Prin urmare, ar fi trecut la ameninţări pe internet către ceilalţi patru băieţi să-şi ţină gură altfel o vor păţi. Revenind la ziua de joi, menţionăm că oamenii legii au făcut percheziţii la domiciliile lor, ridicând mai multe obiecte, respectiv telefoane mobile şi laptopuri. Au vut loc 20 de percheziţii, inclusiv la domiciliile altor prieteni de-ai lor.

Ce spun procurorii despre cum s-au produs evenimentele

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au solicitat instanţei de judecată, la data de 17.01.2014, arestarea preventivă a inculpaţilor: Răzvan Claudiu Sîrbu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj (2 acte materiale) şi favorizarea infractorului; Cristian Floris G. şi Severius Alexandru V. (ambii minori) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, complicitate la viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Dan Cristian I., zis Binki, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol (2 acte materiale), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Sever Tekin A. Şi Flavius Evelin Vasile S. (ambii minori) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la viol (2 acte materiale), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu. Din referatul de arestare preventivă întocmit de procurori a rezultat că, în noaptea de 14 spre 15.12.2013, profitând de starea părţii vătămate B.R.I. (minoră) şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, cei cinci inculpaţi minori au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate, unde inculpaţii Dan Cristian I. şi Severius Alexandru V. au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de către inculpatul Cristian Floris G.. Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul Cristian Floris G. a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi. După comiterea faptelor, în perioada 15-22.12.2013, inculpatul Sîrbu Răzvan Claudiu (recomandându-se ca fiind văr al inculpatului Severius Alexandru V.), prin intermediul unor postări pe o reţea de socializare i-a ameninţat pe inculpaţii Dan Cristian I. şi Cristian Floris G., cu acte de violenţă fizică şi psihică în cazul în care aceştia nu-şi vor asuma exclusiv vinovăţia faptelor, cu scopul de a-l exonera de răspundere pe inculpatul Severius Alexandru V.

Relatări complete pe reţelele de socializare

Totul a pornit după ce mama fetei ar fi descoperit filmuleţele pe internet şi a depus plângere la Poliţie. Băieţii se consideră nevinovaţi, pornind un adevărat jurnal pe reţelele de socializare. Cel care a relatat fiecare detaliu a fost Binki, care a apare şi în unul dintre clipurile video în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu minora. El a spus că sunt nevinovaţi, întrucât fata a fost de acord. În plus, tot el a menţionat că nu este pentru prima oară când a întreţinut relaţii sexuale cu ea, povestind cum minora le trimitea poze sexi, invitându-i la ea acasă ori de câte ori avea ocazia. Tot el a specificat şi faptul că filmuleţele au fost distribuite pe internet de altcineva, o fată, care a umblat în telefonul unuia dintre ei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614