REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Scupra merge la alegerile din acest an cu o echipă tânără de consilieri locali

Scupra merge la alegerile din acest an cu o echipă tânără de consilieri locali

Replica API 27 aprilie 2016 | 01:51 371

Proiectul Castrului Roman din Ovidiu, surpriza edilului

Proiectul Castrului Roman din Ovidiu, surpriza edilului

George Scupra

Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din acest an a concis, ieri, cu ziua de naştere a primarului din Ovidiu, George Scupra. Tot ieri, edilul a depus dosarul de candidatură pentru încă un mandat, cât şi lista de candidaţi ai PNL pentru Consiliul Local Ovidiu. Edilul a precizat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica” de Constanţa că are o echipă formată din mulţi tineri, cel mai tânăr posibil viitor consilier local fiind născut în 1990. Dincolo de candidatură, dar şi de prezentarea, în premieră, a unui proiect interesant - Castrul Roman -, pentru care speră că va obţine finanţare europeană, Scupra a explicat şi de ce anul acesta Ziua Oraşului va fi sărbătorită „cu întârziere”, dar şi cum a fost posibil ca un cetăţean al localităţii să se sune la 112, pentru a reclama... pachetele distribuite cu ocazia sărbătorilor pascale care bat la uşă!

Reporter: Domnule primar, curiozitate: Consiliul Local Ovidiu mai funcţionează? Există discuţii că deja puteţi organiza alegeri anticipate...

George Scupra: Nu, sub nici o formă nu se fac alegeri anticipate. Consiliul Local funcţionează, în prezent mai sunt 11 consilieri locali, deci suficient pentru a ţine şedinţele. Chiar vinerea trecută am avut şedinţă de consiliu.

Rep.: PSD de ce şi-a retras consilierii? Care a fost rostul acestui gest?

G.S.: Nu ştiu de ce, este problema lor. Dacă dânşii au considerat că nu vor să mai fie reprezentaţi în consiliu, nu ştiu cum vor mai cere votul oamenilor.

Rep.: La această recentă şedinţă, care au fost cele mai importante lucruri pe care le-aţi dezbătut?

G.S.: Era nevoie de o rectificare bugetară, iar ca proiect foarte important, trebuia să stabilim destul de clar care este strategia de dezvoltare pentru următorii ani. Considerăm că, indiferent de primar sau de Consiliu Local, o strategie de dezvoltare trebuie prestabilită şi gândită din timp. Deja axele euroepe s-au deschis, în două-trei săptămâni începem să depunem proiecte, şi nu putem să aşteptăm noul primar sau Consiliu Local, ca să demarăm aceste lucruri. Ne-am stabilit priorităţile, pentru următorii 5-10 ani de zile, printre care ce avem de făcut cu şcolile şi grădiniţele din oraş. Este calr că Ovidiu se dezvoltă de la an la an, suntem peste 15 mii de locuitori, aproape de 16 mii şi este clar că şcolile şi grădiniţele sunt la capacitate maximă. (...)

Rep.: Da, este adevărat că educaţia este importantă, iar cu această ocazie vă întreb: ce aţi făcut în săptămâna “Şcoala Altfel”?

G.S.: A fost o săptămână foarte aglomerată, zilnic au plecat câte 200 de elevi în diverse excursii. Aproximativ 1.000 de elevi din Poiana şi Culmea şi oraşul Ovidiu au mers în vizită la Acvariu, Planetariu, Delfinariu, şi alţi circa 1.000 de copii au mers în excursii la Bucureşt, Murfatlar (...) Să ştiţi că aşa s-a întâmplat în fiecare an...

Rep.: E frumos că v-aţi îngrijit de copii în această perioadă, dar de ce anul acesta nu se mai face Ziua Oraşului?

G.S.: Eu am considerat că aşa este firesc, măcar o dată la 4 ani. Ideea este următoarea: Ziua Oraşului Ovidiu se serbează de 8 ani de zile. Prin hotărâre de consiliu, ziua se serbează în luna mai, în ultimul week-end. De fiecare dată a fost. Am considerat că, fiind campanie, să decalăm sărbătoarea.

Rep.: Adică nu aţi anulat-o de tot anul acesta?

G.S.: Nu, sub nici o formă. Aşteptăm să se termine campania, iar în primul week-end de după, se poate organiza. (...) În plină campanie, să faci aşa ceva, pare un gest forţat.

Rep.: Vă este teamă de vreunul dintre candidaţi?

G.S.: Ştiu că sunt depuse 6 candidaturi. Le urez succes, cu câţi mai mulţi, cu atât mai bine. Este o paletă largă din care oamenii pot alege. Cei care mă judecă pe mine, sunt oamenii din comunitate. Problema mea nu este legată de contracandidaţi, ci ceea ce am făcut, ce nu am făcut (...)

Rep.: PNL Ovidiu cu ce listă de candidaţi vine în aceste alegeri?

G.S.: Sunt schimbări majore, oameni tineri. (...) Lumea s-a obişnuit ca anumiţi consilieri să rămână pe funcţii de mai multe mandate, eu am spus să schimbăm strategia, să venim cu oameni noi, cu tineri. Am păstrat 6 oameni cu experienţă, restul sunt tineri. (...)

Rep.: Proiectele mai vechi, terminate sau în derulare le ştim. Prin urmare, cu ce venişi nou în faţa electoratului, ce proiecte?

G.S.: Urmează să le prezint pe toate, să prezint şi un bilanţ, dar vă voi spune unul: Castrul Roman, un proiect pregătit deja, pe care îl depunem în două-trei săptămâni, pe finanţare europeană. (...) Suntem foarte bucuroşi şi noi, şi cei de la Muzeul Naţional, că în zona aceasta au descoperit şi o veche basilică romană, pe care vrem să o arătăm publicului, pentru că ea va fi conservată şi îmbrăcată în sticlă (...)

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO, INCLUSIV CU PREZENTAREA PROIECTULUI CASTRUL ROMAN, dar şi o urare de Paşte pentru locuitorii oraşului:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102