REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se demolează fosta fabrică Energia?! Ce planuri au investitorii de la Sterk Plast

Se demolează fosta fabrică Energia?! Ce planuri au investitorii de la Sterk Plast

Replica API 31 martie 2017 | 00:00 1240

Tot tam-tam-ul pentru… nişte moloz!

Tot tam-tam-ul pentru… nişte moloz!

Fosta fabrică de mase plastice Energia, aflată pe Baba Novac, a fost ani la rândul „raiul” hoților care au secat zona de fier vechi. Dezastrul din apropierea cartierului Compozitorilor a fost accentuat și de molozul „depozitat” de cei care au construit imobile în perimetrul respectiv. În ceea ce privește investițiile actualilor proprietari, planurile de viitor sunt incerte. O variantă ar fi revenirea la activitatea de producere a maselor plastice.

Zilele trecute, în mediul online apăreau informații potrivit cărora s-a început demolarea clădirilor abandonate ale fostei fabrici Energia. Deloc adevărat, după cum susține directorul geenral al firmei care deține fosta fabrică. “În urma unei sesizări din partea Poliției locale, s-a început curățenia terenului de la Energia. Nu se demolează nimic, doar se cară molozul pe care o parte din vecinii noștri l-au aruncat în curte la Energia plus molozul care exista în curte. Se face curățenia de prinmăvără. Nu se dărâmă încă nimic”, a precizat Iaseim Osman, cea care ocupă funcția de director a firmei Sterk Plast.

Sunt zvonuri că strada perpendiculară pe zona unde se află Energia va fi prelungită până în Baba Novac, fapt ce va duce la reconfigurarea actualelor clădiri. Mai mult decât atât, pe cei care locuiesc în cartierul Compozitorilor nu i-ar deranja existanța unor noi blocuri. “Am înțeles că o să se prelungească această stradă până în Baba Novac. Dacă vor intra în planul urbanistic și vor arăta ok, ar putea să se ridice și alte blocuri”, a precizat un constănțean. Totuși, planurile de viitor privind fosta fabrică nu sunt conturate. Există doar idei care nu au fost puse pe hârtie.

“Deocamdată nu ne-am făcut nici un plan, dar noi suntem producători de mase plastice, în zona acea a fost o fabrică de mase plastice. Ar putea continua proiectul unei noi hale de producție sau în funcție de viitoarele planuri vom vedea ce vom face acolo. Nu este nimic concret”, a adăugat Iaseim Osman. De precizat este faptul că în luna mai a anului 2016, SC STERK PLAST SRL a obținut certificatul de urbanism pentru “elaborarea P.U.Z. pentru reconfigurare și reconversie funcțională platformă industrială”, situaă pe strada Baba Novac, nr. 165.

Despre firma Sterk Plast

S.C. STERK PLAST S.R.L. s-a înființat în anul 2000 având ca obiect de activitate fabricarea produselor din material plastic de uz casnic și gospodăresc. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul producției, firma a ridicat ștacheta la cel mai înalt nivel. Ca rezultat a obținut certificatele de calitate internațională ISO 2001:2000, ISO 14001:2004 și OHSAS 18001:2007. De asemenea, compania își desfășoară activitatea într-un spațiu închis pe suprafață de 14.000 mp cu peste 250 angajați.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrem Lidl !!!!!!
1
2
Dl dadaa, spre dezamagirea dv sunt dobrogean ! Locuiesc in alta parte a cartierului, acesta fiind destul de mare.Nu erati nascut cand noi stiam despre zona Energia si gradinile de aici. Observ ca cunoastetii foarte bine cartierul sau poate chiar locuiti aici de aveti timp sa observati pungile de gunoi carate de vecinii din ,, stepele moldovei '' sau Cogealac sau faptul ca zona nu are nici un plan de urbanism, totul fiind construit alandala , dar si din vina ta.. Panza freatica exista FIX intre Lidl si fosta fabrica, deci terenul fabricii este foarte bun pentru a construi pe el .
3
1
catre dadaaa. pare-se ca nu stii ca gradini, camp, panza freatica au fost mai peste tot unde sunt acum cartiere, ai?... "stepele moldovei sau cogealac", vai. numai aici intr-un fund de lume se fac constructiile si abia dup-aia, cu greu, se dezvolta infrastructura. tara lui mazare voda
2
2
Bine punctat , aceasta observatie se manifesta si la nivel national
2
2
catre locatar cartier. pai bina mah vita incaltata ca vrei acuma parc, dar blocul unde stai pe ce teren a fost construit? nu erau cumva gradini si panza freatica la 1m adancime? sau nu stii cum arata cartierul, tu venind din stepele moldovei sau de prin cogealac? ati cumparat ca boii bloc langa bloc, nici macar loc de tomberon nu aveti si voi vreti parc. Mergeti ca sclavii cu punga de gunoi in mana sau in portbagaj. Ai plantat vreun pom in viata ta?
10
6
Ole,ole,Energia nu mai e ! Victorie la PSD ! Bravo,Mazare ! Traiasca PSD !
11
3
Ce frumos ar fi un parc in acel spatiu, aprope de cartier pentru toti copii !...nu ..alte blocuri..
8
8
o sa reconfigureze fabrica intr-un cartier de vile ca mase plastice nu mai ai unde sa faci ,mai sunt citiva stilpi in picioare ,au distrus ciorile tot
12
1
ce mai aveti de daramat,,,ati distrus Romania..
18
2
milionari in euro, liste firme,
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367