REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Securistul care aducea cocaina mafiei italiene prin Portul Constanţa, în afaceri cu un fost rugbist de performanţă

Securistul care aducea cocaina mafiei italiene prin Portul Constanţa, în afaceri cu un fost rugbist de performanţă

Replica API 20 octombrie 2014 | 00:56 2210

Familistul Mohan n-avea nici o problemă să aducă droguri care ucid copii

Familistul Mohan n-avea nici o problemă să aducă droguri care ucid copii

Marian Mohan

Marian Mohan, fostul securist din garda lui Nicolae Ceauşescu şi ofiţer SRI după 1989, arestat săptămâna trecută pentru trafic de droguri alături de mai mulţi lideri ai temutei ’Ndrangheta italiene, poza pentru apropiaţi ca un familist dedicat, mândru de fiica sa şi cu un spirit civic debordant, susţinător fanatic al televiziunilor şi cetăţenilor care organizau „plimbări”, astă vară, pe la Cotroceni. Bunicul iubitor al unei fete în vârstă de 8 ani nu a avut însă nici o problemă să aducă din America de Sud 70 de kilograme de cocaină, care urma să ucidă copiii altora. Firma din Piteşti prin care Marian Mohan a importat uriaşa cantitate de droguri, alături de mafioţii italieni, nu este singura afacere a fostului securist. Născut în august 1953 la Găeşti, în judeţul Dâmboviţa, bărbatul are domiciliul declarat în Bucureşti, dar locuieşte la Curtea de Argeş, alături de soţia sa din aprilie 2012, Magda Mihaela Nicolae, iar printre partenerii săi de afaceri se află un cunoscut prezentator TV, dar şi un văr de-al lui Mircea Geoană. Interesant este faptul că, în firma prin care securistul a adus cele 70 de kilograme de cocaină ce urmau să fie introduse prin Portul Constanţa, este asociată şi fiica sa, Ruxandra Mihaela Mohan, care nu se află însă pe lista celor reţinuţi de DIICOT.

Ruxandra Mihaela Mohan

Marian Mohan are 45% din firma înfiinţată special pentru aducerea de cocaină din America de Sud, în timp ce fiica sa, Ruxandra Mihaela Mohan deţine 5%, iar partenerul italian Pietro Bellucci, cap al sângeroasei mafii italiene ’Ndrangheta, controlează restul de 50%. Elzurom Aginvest SRL a fost înfiinţată de cei trei în februarie 2011, în Piteşti, având ca domeniu oficial de activitate comerţul cu fiare vechi. De altfel, Elzurom Aginvest apare în baza de date importgenius.com, unde prenumele persoanei de contact Mohan este stâlcit în Maran, ca fiind importatorul a 7.310 kilograme de fier vechi din Bolivia, aflat la bordul cargoului Ever Reward, care a avut prima oprire, pe 19.03.2014, în New York. Informaţiile se completează exact cu cele ale procurorilor DIICOT, potrivit cărora containerul în care se aflau cele 70 de kilograme de cocaină, ascunse în deşeuri feroase, fusese expediat în data de 10.02.2014 din portul Matarani (Peru), la bordul navei Hansa Ronneburg, cu traseu prin Panama, unde a fost transbordat pe nava Ever Reward şi transportat până la New York, unde a fost din nou transbordat pe nava Cosco Nagoya, cu destinaţia finală Portugalia, pentru firma Elzurom Aginvest. Pentru a-şi ascunde şi mai bine urmele, fostul securist, alături de furnizorul drogurilor şi un alt complice italian, Angelo Scuteri, au schimbat din nou destinaţia finală, în ultima clipă, astfel încât nava să nu mai ajungă în Sines- Portugalia, ci în Portul Constanţa, iar de aici drogurile să fie transportate pe cale terestră până la Milano.

Sediul firmei prin care a importat 70 de kilograme de cocaină, în apartamentul fostului ginere

Sediul social al Elzurom Aginvest SRL, firma familiei Mohan şi a mafiotului italian Pietro Bellucci, se află în apartamentul 15 de la etajul patru al blocului A8, de pe strada Exerciţiu, din Piteşti. Aici locuieşte Fănică Georgescu, născut în februarie 1979, fostul ginere al securistului Marian Mohan. Ca un detaliu inedit, fostul ginere a purtat pe timpul căsătoriei cu Ruxandra Mihaela numele ei de fată, Mohan, revenind la numele Georgescu după divorţul dintre cei doi, survenit în octombrie 2009. Până să se apuce de trafic de droguri împreună cu mafia italiană, bunicul Mohan presta servicii de consilier juridic, prin intermediul unui cabinet propriu din Bucureşti. La începutul anilor 2000, Marian Mohan devenea administratorul Peter Dusmann Serv România SRL din Bucureşti, specializată în servicii de pază şi curăţenie, subsidiara din România a companiei nemţeşti Peter Dusmann GMBH Dresden, reprezentată de Lutz Galonska. În 2003, Mohan apare ca asociat şi administrator al Cobra 2001 SRL din Bucureşti, redenumită Professional Services Division SRL, specializată, de asemenea, în protecţie civilă şi curăţare a clădirilor. Asociaţii lui Mohan, care avea 40% din firmă, erau Bogdan Ion Sebe, cu 30% şi George Barba, cu 30%. Foarte interesant, în contextul afacerilor securistului devenit traficant internaţional de droguri, este numele celui de-al treilea asociat din firma bucureşteană.

Asociatul securistului traficant de droguri Mohan, fost rugbist de performanţă şi rudă cu Mircea Geoană. Bonus: afaceri cu un prezentator TV

Născut în iunie 1950 şi decedat fix 63 de ani mai târziu, în iunie 2013, George Barbă este un cunoscut rugbist român, care a trăit cea mai mare parte a vieţii sale în Franţa. A început ca junior la Griviţa Bucureşti, iar în 1969 obţinea locul 3 la Campionarul European de juniori de la Barcelona, în echipa României. Un an mai târziu, George Barba devine campion naţional cu Griviţa Bucureşti, iar după terminarea junioratului se mută la echipa Ştiinţa Petroşani. Mulţi ani mai târziu, când se asocia cu securistul Mohan, fostul rugbist Barba avea domiciliu în Franţa, în suburbia pariziană Sarcelles. Cel mai interesant lucru este apartenenţa sa la familia unuia dintre cei mai cunoscuţi politicieni români: George Barba este nepotul după tată al Margaretei Costea, nimeni alta decât soacra lui Mircea Geoană, deci văr prin alianţă cu fostul lider şi ministru PSD. Dar nu numai numele lui Geoană este de notorietate în afacerile derulate de securistul traficant de cocaină Mohan. În septembrie 2007, Marian Mohan este cooptat în Foreign Accountancy Solutions SRL, din Bucureşti, firmă de consultanţă pentru afaceri şi management, din care preia 90%. Restul de 10% revenea membrului fondator, Valentin Teodor Butnaru, din Bucureşti. Născut în februarie 1985, Valentin Butnaru este actor şi prezentator TV.

George Barba, sursa foto: frr.ro

Valentin Teodor Butnaru, sursa foto: google

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614