REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Şerpăria mafiotă! Fumigene de presă şi deciziile bizare ale Alinei Bica

Şerpăria mafiotă! Fumigene de presă şi deciziile bizare ale Alinei Bica

Replica API 4 iunie 2015 | 00:25 1671

Soţul fostei şefe de la DIICOT, săltat de anchetatori

Soţul fostei şefe de la DIICOT, săltat de anchetatori

Alina şi Mircea Octavian Bica

Mircea Octavian Bica, soţul Alinei Bica, a fost ridicat ieri de foştii subordonaţi de la DIICOT ai nevestei sale, care îl acuză de două infracţiuni de evaziune fiscală şi una de tentativă de evaziune, cu un prejudiciu de 88.000 de lei. DIICOT Braşov a făcut 17 percheziţii într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu total de 3,4 milioane lei, Mircea Bica fiind implicat într-o reţea din care mai fac parte încă 10 persoane. A fost ocazia perfectă pentru reluarea informaţiilor strecurate în presă de surse judiciare, după o metodă deja patentată, referitoarea la relaţia dintre Alina Bica şi Ovidiu Tender. Se readuce astfel în prim plan acuzaţia lui Tender, potrivit căruia fosta şefă DIICOT, judecată deja pentru corupţie în dosarul retrocedărilor ilegale, i-a cerut şi a primit ca şpagă o firmă profitabilă din Făgăraş, în schimbul unei soluţii favorabile în dosarul RAFO- Carom.

Ovidiu Tender, sursa foto: psnews.ro

Firma UPRUC CTR SA ar fi fost cedată de către Ovidiu Tender soţului fostului şef DIICOT, sursele judiciare răspândind în presă numele Dorin Bica, ca beneficiar al tranzacţiilor, informaţii rostogolite apoi în toată mass-media fascinată de generozitatea surselor. Problema este că Dorin Bica, născut pe 11.07.1973 în Făgăraş, nu este soţul Alinei Bica, fiind doar o rudă îndepărtată a lui Mircea Octavian Bica, născut pe 28.05.1968, tot în Făgăraş, dar care nu are nici o legătură cu afacerea UPRUC. „Replica” prezenta în exclusivitate, încă din noiembrie 2014, faptul că inginerul Mircea Bica deţine cea mai mare plantaţie de afine din România, întinsă pe 15 hectare la Hârşeni- Braşov, înfiinţată cu fonduri europene de 642.772 de euro, primite în intervalul 2009- 2010, pe când soţia sa, Alina Bica, era secretar de stat la Justiţie, prietena ei cea mai bună, Elena Udrea, era ministru al Dezvoltării, în timp ce ministru al Agriculturii era, culmea, duşmanul politic de azi, Ilie Sârbu.

Cine este, de fapt, Dorin Bica

De partea cealaltă, Dorin Bica, culmea, tot inginer, este un vechi angajat al producătorului de componente metalice pentru industria chimică şi petrochimică UPRUC, director general şi preşedinte al CA încă din 2007, deci om de încredere al lui Ovidiu Tender. De parcă n-ar fi suficient de aiuritoare coincidenţele, reamintim faptul că dosarul RAFO a fost instrumentat chiar de Alina Bica, care nu avea voie să nu afle că o rudă a soţului ei era omul lui Tender, pe care tot ea îl trimitea în judecată. Dacă ştia şi a continuat să instrumenteze dosarul, putea risca în orice moment un conflict de interese care să demoleze unul din cele mai mari dosare de jaf de după 1989. Dacă nu ştia, atunci săpăturile din dosar n-au fost suficient de adânci, de unde şi evidenţa că Tender, un exponent de frunte al mafiei, este în continuare liber. Deocamdată, foloasele din această confuzie deştept întreţinută le are Ovidiu Tender, în timp ce Alina Bica pare a trage ponoasele, mai ales pentru că pare a fi fost sacrificată de sistem ca exemplu de dat la televizor a luptei anticorupţie. Şi pentru că vorbeam de foloasele lui Tender şi abilitatea acestuia de a jongla cu frânturi de adevăr, trebuie amintit faptul că milionarul jonglează, deocamdată, cu recuzarea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, care ar urma să se pronunţe, chiar zilele acestea, în recursul său la condamnarea la 11 ani şi 4 luni de închisoare dictată de tribunal în dosarul RAFO. Dosar în care complicii săi, precum Corneliu Iacubov şi Marian Iancu, ispăşesc deja ani grei de puşcărie pentru că nu au avut la îndemână o „jucărie” precum Alina Bica, în timp ce Tender ar scăpa, în curând, din cauza prescrierii faptelor.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369