REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Societatea Consiliului Local Cernavodă, “puşculiţa” familiei Dumitrescu & Co. AUDITUL care merge direct la procurori!

Societatea Consiliului Local Cernavodă, “puşculiţa” familiei Dumitrescu & Co. AUDITUL care merge direct la procurori!

Replica API 3 ianuarie 2017 | 03:42 1085

Consilierii locali din Cernavodă au fost convocaţi pe data de 27 decembrie în ultima şedinţă din anul 2016, context în care au aprobată rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent anului 2016 al SC Utilităţi Publice Cernavodă. Este societatea Consiliului Local Cernavodă despre care, la un moment dat, primarul Liviu Negoiţă comenta că urmează să se facă ordine, după un audit care să indice exact cum stau lucrurile. Iar auditul fost făcut, numai că primarul nu mai este la fel de darnic în declaraţii. Nici consilierii, de altminteri, ei precizând că există, pe lângă raportul auditorului extern, şi o cercetare a organelor de anchetă penală, motiv pentru care nu pot oferi prea multe detalii. Evident, ancheta procurorilor merge mai departe, în acelaşi timp sosind şi concluziile auditului. Toţi aleşii locali au intrat în posesia acestui document, din care “Replica” de Constanţa vă oferă în premieră şi câteva detalii!

Conform auditului efectuat la nivelul societăţii Consiliului Local Cernavodă, în ultimii ani, banii SC Utilităţi Publice au încăput, discreţionar, în mâinile câtorva familii ori a unor apropiaţi ai… aleşilor locali! Cu siguranţă, nu aceasta era menirea societăţii, în plus, nu putem să nu remarcăm că lăcomia unora dintre cei implicaţi frizează ridicolul, prostia! Pe lângă faptul că au ridicat avansuri în mod ilegal, te “lovesc” efectiv anumite motivaţii expuse în documentele contabile ale societăţii. Bunăoară, şeful SC Utilităţi Publice, Laurenţiu Dumitrescu, a ridicat la un moment dat, din casieria societăţii, 51.452,82 lei, din care a returnat 39.497,26 lei, justificând 10.188,38 lei cazare, masă şi 1.233, 18 lei pentru transport. Însă, pentru sumele “justificate” nu există în contabilitate firmei nici o factură sau bon fiscal, după cum a constatat auditorul extern, care mai notează că respectivele cheltuieli au avut loc în luna decembrie, anul 2015. Fiul lui Dumitrescu, Alexandru, angajat şi el al societăţii Consiliului Local Cernavodă, în lunile ianuarie, februarie şi martie 2016 a ridicat avansuri de trezorerie de 30.601,09 lei, a rambursat la casă 3.482,71 lei şi a justificat cu documente 27.117,71 lei, din care 5.684,21 lei cu combustibil, 14.410,46 lei cu materiale şi restul – cu mijloace fixe, obiecte de inventor şi protocol. Şi fiica lui Dumitrescu, Maria Cristina, a fost angajată a societăţii, context în care a beneficiat de suma de 11.424,82 lei, din care a returnat în casă 2.952,24 lei. Restul a justificat ca fiind cheltuieli aferente autoturismului şi cheltuieli perfecţionare. Probabil veţi spune că e o sumă “modestă”, însă… ilegal cheltuită, având în vedere că perfecţionarea acesteia se referea la lucrarea de licenţă, deşi în contractul de muncă nu se stipula nicăieri că SC Utilităţi Publice se angajează să îi suporte aşa ceva! Sau, cel puţin nu a identificat auditorul vreun document în acest sens, în condiţiile în care, precizează auditorul, “dosarul de personal nu a fost pus la dispoziţie”: În orice caz, contractual de muncă al Mariei Dumitrescu încetează la data de 12.09.2016.

O altă familie angajată la SC Utilităţi Publice este Dumitra Radu şi Georgeta. Şi în cazul acestora, sunt identificate sume ridicate din casierie şi parţial justificate, iar un alt exemplu bizar este al lui Ion Munteanu, care a ridicat în două rânduri avansuri, cu justificarea că îşi plăteşte dentistul.

DOCUMENTE:

Vom reveni cu detalii.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Croitorasul cel viteaz, fara diploma de 8 clase a ajuns in conducere! Prost sa fi noroc ca esti! genghiz impreuna cu dumitra radu niste lingai cu cacat pe nas din curu lu dumitrescu!
0
0
l-am votat si am sustinut pe liviu......scz am gresit ca de fiecare data,,,, era singurul care credeam ca va face ceva in cernavoda ''' toti inainte de alegeri spun multe dar in fond nimic ptr oras , ci in buzunarele lor ,,, rusine ,,,, mie sila ca sunt roman.. neam de corupti ......minus un vot ptr liviu cu parere de rau
0
0
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
1
0
E nasol cu DNA-ul...ghinion fratilor. Cica mai au ceva paturi la Poarta Alba, asta e daca nu a-ti fost cuminti. Numai la BANI va sta gandul huooooo....
10
4
Vaco asta numesti tu deszapezire ! Pupincuristo !
7
5
E greu fratilor ! Cad jmecheri !
9
4
Era timpul ca acestui individ sa-i vina vremea justificarii a tuturor magariilor si furturilor facute. Lui , familiei si "apropiatilor" !!!
32
4
Situatia e dificila fratilor dupa ancheta DICOT si AUDIERI mai vorbim !
23
2
Ma doare in pl....sef am fost si sef raman!!!!!!!sunt mai smeker dekat Gascu si balan........vreau si eu direktor
3
26
Baaa ce va ofticati ma atat ??? Cine are carte, are parte !!!! Sunt specialist si ma mandresc !! Usor usor ajung si director tehnic si sa va vad atunci care mai maraie !! Hahahaha
3
32
sa fie oameni buni ? toti consilierii au mancat laptele gras nu zerul ca daca ar fi destepti ar fi mancat zerul ca e medicament pentru sanatate dar asa sa i vad pe toti la rand dar si cu sefii din primarie fosti si actuali ca banii sau dus la banci direct pe numele lor.
36
3
Cine sunt complici conducerii SACT ? Se vehiculeaza nume de consilieri locali si oameni de afaceri care prin actiunile lor s-a ajuns aici . Multumesc !
37
0
Lume stati linistita ..stiu ca nu va convine ca croitorul analfabet din trust cu 8 clase a ajuns ditamai sefu cu sofer personal la SACT ! Dar stiti voi cum e : iti pupi in cur seful sa devii un sef mai mic ! Drept urmare la pupat in cur pe Negoita toata campania ! Ce vreti acum ? Sa ma pis contra vantului ? Daca primarul a dorit sa il puna la caldura injurati-l pe el..nu pe mine !
39
5
Ala are 8clase si nici ca croitor nu stie nimic la batut lumea ca l ea stricat costumele mai sint cu e serban colegul lui dumitrescu de la pompieri domnul marim slabutul pensionari cu pensi babane domnul director dormi sau iti faci parte cu ei cind rupi pisica in doua ca te batrai cu pumni in piept ca faci curatenie si treaba sau esti si tu minjit.
35
5
Sa va fut in gura
3
6
Cel care scrie de fam Balan despre copil si nevasta sa-l patrunda boala in corp iar sufletul lui stricat sa se coboara in iadul care il asteapta in liniste!
15
37
sa o ia DNA ul pe doamna Adina ea stie tot cum s au dat acesti bani la fiecare ca doar e contabila societatii si sa vina si la contabila primariei adica contabile victoria si iulia desteptele pulii mele .
44
2
DE LA CE FIRME DIN CERNAVODA SAU CUMPARAT UTILAJE,MASINI si SCULE ?! PROCEDURA DE ACHIZITIE A FOST RESPECTATA !!!!!????
38
0
Acum mam dat cu PNL. O sa ii vand si pastia cum am vandut si pe aia de la PSD asa ca.... nu mai ma faceti prost...sunt mai destept decat credeti.
15
7
Am luat si eu procente de la Dumitrescu cand cumpara Sact conducte de la Comat Constanta.Si Domnul Sava avea partea lui,Hansa Nicu la fel,Nelu Costache la fel,Cadiu avea salariu,sa se rascoleasca bine sa se vada mai multe lucruri.
47
2
MARE OM MARE CARACTER DOMNUL DUMITRESCU...RESPECT
8
45
Alexandra, tu confunzi Facebook-ul ca si spatiu public dupa cum l-a vazut o dobitoaca de judecatoare cu site-ul vostru care e privat. Asa ca spor la moderare comentarii, altfel, nu doar autorul ci si detinatorul domeniului replicaonline.ro care l-a inregistrat ca si persoana fizica la rotld prin 2003 sunt in culpa pentru facilitarea abaterii de la lege semnalata.
5
2
Nu conteaza poza dragilor ci faptele ! Sa se publice firmele din oras care au rontait la porumbaru SACT ?! Suntem curiosi !!!
35
3
Irino esti sigura ca ai copilul cu pampalaul tau ? nu cumva il ai cu dl Aristotel cand ti la adus mata aia proasta in ziua nuntii ca sa nu ramai fata mare ? hai recunoaste!
38
9
Ti am scris mai jos sa schimbi fotografia cu locatia...Esti lovita tare n freza.Locatia pe care o prezinta apartine SC Utilitati Publice-Gospodaria Comunala din str.Prelungirea Seimeni iar dta relatezi despre SC Utilitati Publice-Serviciul Apa Calda si Termie din str.Fdt.Viorelelor adica locatia fostului Detacan.Inainte de a pune o fotografie in ziar informeaza te.Asa ca ti ai luat o....iar ti a luat gura pe dinainte.
12
1
Saruta l pe gura pe Dumitrescu daca il Respecti Asa Mult.Cum poti sa urli in gura mare respect Dumitrescu ,pentru ca se vede clar din articolul de mai sus cum procedau oamenii sa faca ce faceau.
49
2
Nu va mai legati de sotul meu .abia am reusit sa fac un copil cu el .asa de prost este.ma mir cum drak il tine aia la munca
40
14
Sa-l fut in gura pe croitoras
18
8
Stati putin ca inca nu stiti de ce e in stare Alin Trestianu. Are o foame in gat asta de o sa va cruciti.
12
3
Pentru toti cei care ma injura: scriu cu documente. Prin urmare, nu dicteaza altcineva, nu ma tem de procese cand am documente, nu exista nici un proces de acum 3 luni. Mai departe, va urez sanatate multa.
16
6
Puscaria te mananca si pe tine si clanul tau.va stiti.
12
9
Si iti da si la muie
17
1
Cine e covrigaru ! ? Asta chiar le invarte pe toate ?
13
6
Sa se caute si la societatea consiliului local cogealac
0
5
Sa ti cumperi lumanari pentru toata familia lingaule
10
6
prietenul lui necroita de la partid e acest croitoras care se da specialist,de astia vor primaria prostanaci care sai ghidoneze cum vor ei. Dar cand se desteapta prostul iti da in cap
49
8
Ala de care zici tu nu e nici macar croitor...e un carpaci.., cu foamea in gat
53
9
Ca de obicei politicul intervine, un croitor ajunge specialist, la s.c. Utilitati
58
9
Jegosii, d aia faceau ei dosare la oamenii care nu au platit datoriile...ca sa aiba ei ce fura! Sa dea banii inapoi!
52
6
Cine si cui a dat de mancare ???Mananci kkt limbriicule tu esti un pupincurist de serviciu al acestor moluste lacome puse pe imbogatire calcand pe cadavre prin abuzuri in stil mafiot ! Dumnezeu este mare si va face dreptate.Hristea stie,urmeaza si ceilalti din gashca.Jos Mafia !
55
15
Rusine cine scrie urat de Dumitrescu .Pana acum ati plans la el sa va angajeze si acum vorbit urat de fam lui.A gresit plateste si stati linistiti ca daca a facut ceva ilegal nu a facut singur .Totul pleaca de la primarie .De ce este bataie pe termoficare,,este vaca de muls ''acum este randul lui Covrig,Croitorasul ,Dj Lucu,,,,,desfiinteaza sectia constructii ca sa faca Covrig pula mare lui Marinciu de la Corsa.Dumitrescu a dat de mancare la jumatate de oras .RESPECT DUMITRESCU
25
65
la puscarie cu ei...mai ales cu geogeta dumitra....o zdreata de femeie...a furat bani de la sindicat
43
11
Alexandro lasa-ne !!! S-a obisnuit lumea sa scrii articole sub comanda Marianei Mircea pentru a denigra pe cine doreste si cum doreste. Cine are putin cap si carte stie asta deja.
14
31
la spital cand ajungeti pe 30dec directorul punea asistentele sa semneze terminarea lucrari la statia de oxigen si ei stau cu tuburile de oxigen pe holuri ....
13
1
Sa fim seriosi ,locuiesc chiar langa aceasta societate si crede-tima ca familia Dumitrescu este foarte ocupata.Trec oameni nemultumiti pe strada cu tot felul de hartii ,aproape ca vorbesc singuri.Familia Dumitrescu in masini ca vedete si vai de noi cei care locuim pe aceasta straduta si parcam masina.Straduta e ingusta si trebuie sa ne grabim daca parcam ca ei urca si coboara toata ziua.Sper si imi dores ca dl primar sa faca curatenie si nu numai la SC Utilitati Publice dar si in Primarie.
43
4
Care-I treaba Alexandra ?! Dupa audierea dl Dumitrescu o sa avem surprize mari ma refer la nume sonore din acest oras ! Ce prejudicii aduce articolul actualei gasti ? Nici unul !
36
11
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23
7
Cititorule, imaginea este cea oficiala, de pe site-ul oficial al societatii despre care se vorbeste in text! Cine e de tot rahatul? Te-a cam luat gura pe dinainte.
15
10
sus este prezentata alta firma care apartine Primariei Cernavoda...Prezentati nereguli de la o firma si dati fotografia altei fieme...Sunteti de tot rahatul...Sa se verifice toate contractele de prestari servicii cu terte firme sa vedeti ...mangle periculoase mai fratilor.Iar acum va prezint o hotie de a lui Negoita Liviu.Ii da salariu unui croitor de meserie nu mai putin de 3500 lei brut...Pai daca un necalificat ridica suma de 2500 lei va inchipuiti ce hotii se mai fac inca???...cu toate ca l au indepartat pe escrocul Dumitrescu L si familia mai sunt inca hotii la aceasta firma.
49
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108