REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Solicitare a procurorilor anticorupţie, care vizează Poliţia Cernavodă, în discuţia consilierilor locali

Solicitare a procurorilor anticorupţie, care vizează Poliţia Cernavodă, în discuţia consilierilor locali

Replica API 14 iulie 2016 | 00:45 355

Bonuri de combustibil pentru o maşină stricată

Bonuri de combustibil pentru o maşină stricată

Emilian Nicolae

Consilierii locali din Cernavodă sunt convocaţi, joi, în şedinţă ordinară. Şedinţa are loc de la ora 16.30, la Casa de Cultură, iar cetăţenii interesaţi sunt aşteptaţi să participe. Printre proiecte se numără un proiect privind numirea din partea CL a membrilor C.A. al Spitalului Orăşenesc, revocarea hotărârii privind delegarea gestiunii prin atribuire directă a activităţii de iluminat public către SC Utilităţi Publice Cernavodă.

De asemenea, se va revoca şi hotărârea privind delegarea gestiunii prin atribuire directă a activităţii de dezinsecţie către SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi un proiect privind încetarea contractelor de închiriere cu destinaţia de cabinete medicale individuale cu închiriere directă, pentru spaţiile situate în strada Ghe. Doja nr. 1A din cadrul Spitalului Orăşenesc. Dincolo de aceste proiecte, care sigur că vor inflama câteva spirite, lovitura vine la punctul „diverse”. Potrivit convocatorului, administraţia locală a primit două adrese de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, iar consilierii locali urmează să se pronunţe în acest sens!

Este vorba despre două cereri care vizează un singur dosar instrumentat de procurorii anticorupţie, privind, conform surselor noastre, o deturnare de fonduri. Consilierii sunt întrebaţi dacă doresc să se constituie parte civilă. Însă, spun sursele noastre, aleşii locali nu vor să se constituie parte civilă, considerând că nu prea au de ce! Este vorba despre un dosar privind alocarea unor tichete valorice, din 2010. În acel an, consilierii au votat ca Poliţiei Cernavodă, Jandarmeriei, dar nu numai, să li se acorde, ca sprijin, bonuri în baza cărora să achiziţioneze combustibil necesar desfăşurii activităţilor specifice. La nivelul Poliţiei Cernavodă, ca urmare a unor informaţii, procurorii au verificat cum au fost utilizate bonurile pentru combustibil şi au concluzionat, conform surselor noastre, că în perioada respectivă maşina Poliţiei era defectă. La acea dată, şeful Poliţiei Cernavodă era Emilian Nicolae, asupra acestuia planând suspiciuni că ar fi utilizat combustibilul pentru alte autoturisme decât cel de serviciu. „E treaba lor, a celor de la Poliţie, ce maşini au alimentat. Se pare că atunci când noi am acordat bonurile, maşina Poliţiei Cernavodă era defectă şi, deci, nu avea cum să folosească acel combustibil. Dar el ar fi fost achiziţionat. Vorbim de 11 bonuri a câte 50 de lei. Nu dorim să ne constituim parte civilă”, a precizat, pentru „Replica” de Constanţa, un ales local.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920