REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sorin Rugină, reconfirmat rector al Universităţii Ovidius

Sorin Rugină, reconfirmat rector al Universităţii Ovidius

Replica API 26 martie 2016 | 01:01 261

Alegeri

Alegeri

Vineri, 25 martie a.c., a fost zi de foc la Universitatea Ovidius din Constanţa: au avut loc alegerile pentru funcţia de rector. La primele ore ale dimineţii, erau înregistrate deja aproximativ 75 de voturi. Printre votanţii matinali s-a numărat şi Cristian Moşnianu, candidatul care s-a retras din cursă zilele trecute. La urne erau aşteptaţi peste 600 de persoane, cadre universitare, dar şi studenţii din cadrul Senatului Studenţesc. În jurul prânzului, şi-a făcut apariţia şi Sorin Rugină, susţinut de membrii echipei sale.

„Este o zi foarte importantă! Suntem optimişti şi cred că împreună cu echipa mea vom câştiga şi vom continua ceea ce am început. Ba mai mult, vrem să dezvoltăm performanţa care să ne situeze în rândul universităţilor nu numai din ţară, cât şi din Europa. Nu neapărat ca număr de studenţi, ci şi ca valoare. Trebuie să ne reorganizăm în principal intern. Am avut un mandat destul de dificil, cu activităţi destul de intense care nu au depins numai de noi. Mă refer aici la controalele Curţii de Conturi, evaluarea ARACIS care ne-au modificat agenda şi s-au suprapus peste activitatea curentă a universităţii, admiteri, licenţe”, a precizat Rugină, la momentul votului.

Ulterior, a ajuns şi Octavian Unc, care a declarat, referindu-se la votul său: „Este un vot pentru Universitatea Ovidius în primul rând, care trebuie să se reaşeze într-o galerie valorică a universitarismului românesc. Am votat pentru toţi studenţii care ar trebui să devină mândri de faptul că au absolvit universitatea noastră. Am votat pentru toate cadrele didactice care reprezintă componentele ştiinţifice ale elitei academice culturale a Constanţei şi am votat pentru Constanţa, care ar trebui să aibă în Universitatea Ovidius un far genovez al culturii, al moralităţii”, a spus el. Votul s-a încheiat la ora 20.00, iar numărătoarea a indicat, după mai puţin de o oră, şi câştigătorul competiţiei: Sorin Rugină, cu 379 de voturi „pentru”, în timp ce Octavian Unc a obţinut 246 de voturi. Număr total de voturi exprimate: 654, din care 625 valabile.

Diana NEAŢĂ, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102