REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Spitalul de Boli Infecţioase, în continuare plin: GRIPA face ravagii

Spitalul de Boli Infecţioase, în continuare plin: GRIPA face ravagii

Replica API 2 martie 2016 | 23:44 257

Schimbările bruşte de temperatură

Schimbările bruşte de temperatură

Schimbările bruşte de temperatură din ultima vreme au început să afecteze simţitor majoritatea constănţenilor. Aceştia au început să acuze tot mai des simptome ale gripei sezoniere, ajungând tot mai des să facă o vizită medicului. Problema este că această afecţiune este extrem de contagioasă, aglomeraţia fiind unul dintre factorii care favorizează răspândirea acesteia, factor ce nu poate fi evitat prea uşor de constănţeni, mai ales dacă ne gândim că mulţi dintre ei circulă cu transportul în comun.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase sunt internaţi cei mai mulţi pacienţi din localitate. Potrivit managerului, unitatea funcţionează la capacitate maximă, iar oamenii continuă să vină. „Sunt o groază şi vin în continuare. Sunt foarte mulţi şi vin în continuu. Încă avem probleme cu locurile”, a declarat, pentru „Replica”, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa. Amintim că mai multe cazuri suspecte de gripă porcină au fost înregistrate la Constanţa! La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, trei persoane sunt internate pe Secţia de Terapie Intensivă, două fiind în stare gravă!

„Încă nu avem rezultatele, la momentul acesta este vorba doar de suspiciune de gripă! Aşteptăm rezultatele analizelor. Sunt trei persoane internate, toate peste 50 de ani. Două cazuri sunt mai grave, al treilea este mai bine. Însă, pacienţii au şi alte afecţiuni medicale, precum diabet zaharat, afecţiuni cardiace etc. Acum au şi răcit şi aşteptăm să vedem dacă este vorba despre virusul AH1N1”, au declarat cadrele medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care au adăugat şi faptul că respectivele persoane nu sunt vaccinate.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa se pare că situaţia este mai gravă! Potrivit angajaţilor, unitatea spitalicească funcţionează la capacitate maximă, fiind internate multe persoane în stare gravă, unele dintre ele fiind resuscitate încă de sâmbătă, 20 februarie. „Eu, în momentul de faţă, sunt cu oameni care mor. Suntem plini de gripe, nu mai avem locuri de internare şi spitalul e chiar plin de gripe! Nu s-au vaccinat oamenii când trebuie.

Şi avem pacienţi care mor şi trebuie să-i resuscităm. Este problemă mare de tot cu gripa. Sunt multe decese! Am resuscitat şi sâmbătă, şi sunt şi oameni tineri...”, a declarat Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase la vremea respectivă. Pe de altă parte, reprezentanţii de la Direcţia de Sănătate Publică susţineau că la Constanţa nu s-a înregistrat nici un deces.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367