REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără materiale pentru sterilizare de la o firmă din gruparea Cocoş – Niro

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără materiale pentru sterilizare de la o firmă din gruparea Cocoş – Niro

Replica API 27 septembrie 2014 | 07:35 1023

Contract de 1,8 milioane pentru furnizorul de casă al spitalelor bucureştene

Contract de 1,8 milioane pentru furnizorul de casă al spitalelor bucureştene

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cumpără consumabile medicale de la unul din furnizorii de casă ai mai multor spitale bucureştene şi din ţară, care se poate lăuda în ultimii ani cu peste 130 de contracte, în valoare totală de circa 10 milioane de euro. Potrivit autorităţii contractante, este vorba despre un contract de achiziţii materiale pentru sterilizare- săculeţe sau plicuri din hârtie pentru sterilizare, atribuit pe 09.09.2014, în urma unei licitaţii la care firma câştigătoare a fost şi singura participantă. Este vorba despre Limas Group SRL din Bucureşti, care va primi de la Spitalul Judeţean Constanţa suma de 1.779.804 lei, fără TVA. Dincolo de relaţia de durată între Limas Group şi spitale precum cel Universitar de Urgenţă, Sf. Pantelimon, Colţea, Institutul Fundeni sau altele din Bucureşti, ori spitalele judeţene din Călăraşi, Timişoara, Satu Mare, Oradea, Neamţ etc, foarte interesante sunt numele care se află în spatele acestei afaceri. Chiar dacă, la prima vedere, unicul asociat şi administrator nu spune nimic, acesta face parte din celebra grupare Cocoş- Niro, constituită în jurul afaceristului Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea şi a lui Nicolae Dumitru, patronul celebrului grup Niro.

Limas Group SRL a fost înfiinţată în 1998, cu domeniu de activitate comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice şi are ca unic asociat şi administrator pe bucureşteanul Marian Chiriac, de 40 de ani. Firma are doar 9 angajaţi, care au realizat în anul 2013 o cifră de afaceri de 11.650.975 lei şi un profit net de 2.251.367 lei. Limas Group nu se ocupă doar de produse farmaceutice, ci este parteneră în mai multe proiecte imobiliare de anvergură în Bucureşti, alături de nume cât se poate de sonore. Astfel, firma lui Marian Chiriac a fost, până nu demult, unul din asociaţii Zenith Business Group&Partners SRL, firmă care administrează Piaţa Crângaşi din Sectorul 6, preluată în mandatul fostului primar Cristian Poteraş. În Zenith mai apar Central Residential Park SRL, reprezentată de Aneliz Ecaterina Vanea, unul din administratorii grupului Niro, E.E.I. Imobiliara Invest SRL, reprezentată de Ileana Vanes Niculae (care apare şi la Scandic Sibiu), Ionel Dumitru- fratele lui Nicolae Dumitru, patronul Niro şi Anca Dinu- sora lui Dorin Cocoş. Tot în Zenith au mai apărut ca asociaţi Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SRL, reprezentată de Mioara Radu, fostă colegă a Elenei Udrea în Consiliul General al Capitalei şi parteneră de afaceri a celebrilor Adrian Petrache şi Alexandru Bittner, dar şi Meditest Global 2002 SRL, prin Spiridon Mihai Cristu (fost administrator RA APPS), ambele firme fiind deţinute de Dorin Cocoş. De altfel, toate aceste societăţi controlate de gruparea Cocoş- Niro au derulat, de-a lungul anilor, nenumărate contracte în domeniul medicat cu unităţi spitaliceşti din Capitală, în valoare de zeci de milioane de euro.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218