REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Străzile s-au umplut de mascaţi: au fost "vânaţi" escrocii care acţionează după metoda "Suvenirul"

Străzile s-au umplut de mascaţi: au fost "vânaţi" escrocii care acţionează după metoda "Suvenirul"

Replica API 8 mai 2014 | 00:00 236

Care sunt zonele periculoase de la malul mării? Surprinzător, cele centrale

Care sunt zonele periculoase de la malul mării? Surprinzător, cele centrale

Ca peste tot, Constanţa are zone cu potenţial criminogen ridicat, în respectivele locuri infracţionalitatea fiind crescută. Şi, pentru a stăpâni fenomenul, oamenii legii au fost în gardă zilele acestea, stând la pândă. Care sunt zonele periculoase? Nu cele de la periferie, aşa cum ne-am fi aşteptat, din contră, aici fiind vorba de zonele aglomerate şi tranzitate, precum zona Gării, complexul comercial din Tomis II, Tomis III, dar şi cartierele în care sunt situate marile centre comerciale. Acţiunile au avut loc şi pentru că miercuri, 7 mai, 1.400 de turişti au ajuns la Constanţa, la bordul unei nave de croazieră, iar în Constanţa sunt deja nişte indivizi care aplică metoda de înşelăciune "Suvenirul".

Luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean au luat cu asalt zonele cu potenţial criminogen din Constanţa. Aceştia au stat la "pândă" cât a fost ziua de lungă pentru a sesiza infracţiunile ce se petrec la malul mării. Mascaţii au însoţit echipele de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, vizate fiind orice fapte ce băteau la ochi. În plus, au mai spus oamenii legii, vizate au fost şi persoanele care se sustrag arestului, recidiviştii, hoţii de buzunare. Cum se acţionează? Oamenii legii fac o sinteză în fiecare zi şi observă unde s-au produs mai multe infracţiuni, fie că e vorba de furturi din maşini, buzunare, societăţi sau locuinţe sau tâlhării, bătăi, şi acolo acţionează. "Este o acţiune pe care noi o facem frecvent, fie cu jandamrii, fie cu SAS-ul, în zonele criminogene, în funcţie de evoluţia evenimentelor din operativ. Vedem ce furturi mai înregistrăm, pe unde se mai concentrează recidiviştii cunoscuţi de noi. După cum am spus, vizate sunt zonele criminogene din Constanţa, în special din centrul oraşului. Aceste zone sunt întotdeauna aglomerate, tranzitate. Hoţii acolo acţionează. Omul când stă la coadă nu e atent la geantă, portofel, telefon. Tot aici se concentrează maşini în parcări, în care se uită obiecte, se lasă la vedere şi neasigurate. Spre exemplu: zona Gării, Autogării, zonele hipermarketurilor, arterele comerciale, zonele instituţiilor publice", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, comisarul şef Florin Mănucu, adjunctul Poliţiei Municipiului Constanţa. După cum a spus omul legii, una dintre zonele unde furturile sunt în floare este Tomis II, pe strada Mircea cel Bătrân. O dubă cu mascaţi a scanat respectiva arteră în cursul zilei de miercuri, 7 mai, urmând ca acţiunea să se repete şi zilele următoare. De asemenea, jandarmii au însoţit poliţiştii şi în pieţe, fiind aplicate sancţiuni şi avertismente. Acţiunea a avut loc şi din pricina faptului că miercuri a ajun la Constanţa o bavă de croazieră cu 1.400 de turişti, iar prin urbea de la malul mării mişună mai mulţi indivizi puşi pe înşelăciuni, fiind vorba de metoda "Suvenirul". Cum funcţionează? Un şarlatan se dă drept vânzător, apoi vin alţii care cer actele la control, spunând că sunt poliţişti, şi astfel li se fură banii din portofel.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367