REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Strutinsky, reacţie furibundă la adresa ANI: „Nu aveţi ruşine? Vreţi să plecăm din ţară?”

Strutinsky, reacţie furibundă la adresa ANI: „Nu aveţi ruşine? Vreţi să plecăm din ţară?”

Replica API 10 decembrie 2014 | 15:27 415

Mazăre îi face plângere penală inspectorului de integritate care l-a dat pe mâna DNA

Mazăre îi face plângere penală inspectorului de integritate care l-a dat pe mâna DNA

Radu Mazăre va depune plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele inspectorului ANI, Elena Galan, care a constatat „posibila săvârşire de către Radu Mazăre a infracţiunii de conflict de interese, intrucât, în calitate de reprezentant al municipiului Constanţa, a semnat cinci contracte şi un acord cadru încheiate între Primăria Constanţa şi două societăţi comerciale, care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, persoana cu care Mazăre se află în relatii comerciale în alte opt societăţi comerciale” şi îi va cere şi daune morale pentru că nu a respectat termenul legal şi s-a grăbit ca „fata mare la măritat”. În plus, edilul a primit înştiinţarea că e pe cale să se mai aleagă cu un dosar la… o ciorbă. La rândul său, omul de afaceri Sorin Strutinsky a reacţionat vehement, acuzând Agenţia Naţională de Integritate că îl hărţuieşte pe Mazăre!

În timp ce venise „doamna care-i aduce ciorba”, primarul Constanţei a specificat că i s-a adus la cunoştinţă şi faptul că s-a mai ales cu un dosar. Şi, cum inspectorul ANI nu ar fi respectat termenul legal de 15 zile pentru a primi documentele solicitate, Radu Mazăre a spus că va depune plângere penală pe numele ei. „Ieri (luni, 8 decembrie – n.r.) am primit o adresă de la ANI, a venit cu plicul şi cu poşta. A plecat de la ANI pe data de 04 şi a ajuns luni la mine, în care mă înştiinţa să-i spun punctele de vedere, dacă mai am suplimentare, privitor la contractele de pază şi cele cu Soti pe care le verifică. În aceeaşi adresă, scrie la sfârşit doamna inspector, că în caz de neprezentare la data stabilită prin prezenta informare, sau neprezentarea punctelor mele de vedere, după expirarea unui termen de 15 zile de când am primit această hârtie, ea va întocmi un raport pe care îl va înainta la insituţiilor abilitate. Ieri am primit asta în poştă şi tot ieri am aflat că mi-a şi făcut plângere la DNA. Dacă doamna inspector Elena Galan nu s-ar fi grăbit, i-aş fi dat nişte documente şi probabil nu ar mai fi făcut plângerea respectivă. Dar, pentru că s-a grăbit ca fata mare la măritat, am să fac aşa: o recuz ca şi inspector, o să-i fac plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că nu a respectat termenul şi am să-i cer daune. Am mai cerut o dată daune de la ANI şi am şi câştigat”, a declarat Radu Mazăre, care a spus că a mai fost reclamat de către ANI, în 2009, pentru acelaşi motiv, cum că Soti şi Telegraf ar fi câştigat contracte de la Primărie, şi că acolo e acţionar Sorin Gabriel Strutinsky, cu care este şi el acţionar la hotelul Flora, dar şi la alte societăţi. „De la DNA Constanţa a plecat la DNA Bucureşti, care a analizat această plângere. Pe 21 martie 2012, au spus că această calitate de asociat sau acţionar în cadrul unei societăţi comerciale nu presupune efectuarea unor acte de comerţ între asociaţi. Ca atare, s-a dispus neînceperea urmăririi penale în prezenta cauză. Mai mult decât atât, respectivul raport al ANI, până să dea DNA-ul rezoluţia, l-am atacat în instanţă. S-a judecat la Curtea de Apel Galaţi şi am cerut şi daune. Mi s-a admis în parte acţiunea, s-a dispus anularea actului de constatare al ANI din 2009, pe 29 iunie 2010”, a mai precizat primarul.

Mazăre: „Nu mai am acţiuni la Soti şi Conpress de 12 ani!”

Totodată, Mazăre a spus că are şi raportul Curţii de Conturi, care s-a încheiat acum câteva zile. „Pentru mai multe firme de pază, nu numai Conpress, Cocai şi nu mai ştiu. Au fost controlate timp de o lună de zile contractele din ultimii ani. Totul este legal!”, a spus edilul. Revenind la faptul că Primăria încheie contracte cu societăţi precum Soti Neptun sau Conpress Holding, acesta a adăugat: „Oamenii au participat la licitaţie. Eu nu mai am acţiuni la Conpress şi la Soti de 12 ani, din 2002. Ce treabă are hotelul cu firma de pază, unde eu nu mai am acţiuni. Firma de pază a venit şi am făcut o procedură specială de nici nu trebuia să fac licitaţie şi eu am făcut şi uite ce zice Curtea de Conturi, că n-are nimic a-mi reproşa. Soti a venit şi a participat, televiziunea, la licitaţii, unde e acţionar Strutinsky, eu nu mai sunt de 12 ani, ce puteam să-i spun? Dacă nu-l primeam la licitaţii, mă dădea în judecată. Ce legătură are hotelul Flora, unde eu sunt acţionar cu Struţu şi alte firme, cu televiziunea? S-a verificat şi s-a ajuns la concluzia că... nexam. Dacă doamna nu se grăbea, îi dădeam toate aceste acte. S-a grăbit, îmi pare rău, ca fata mare la măritat”.

Cum comentează Strutisky

La rândul său, Sorin Strutinsky a transmis următoarele: „Ca om de afaceri nu pot sã nu observ cum, în ultimii 25 de ani au luat fiinþã nenumãrate instituþii care ne avizeazã ºi controleazã încât aproape au ajuns sã fie mai mulți ca noi, cei care producem plusvaloare. Chiar nu aveţi ruşine? Sau vreţi sã plecãm din ţarã? Dacã nu ne mai gãsiţi la urmãtorul control, ce faceţi? Nu mai existã respect în aceastã ţarã pentru muncã, pentru continuitate, a început sã fie mai mult un dispreţ la adresa celor care, în aceste vremuri, abia îşi trag sufletul, sufocaţi de impozite, blocãri de conturi, insolvenţe, cãlcaţi de toate organele de control (…). Prezumţia de nevinovãţie din comunicate, în realitate, nu existã: în România, dacã un funcţionar apucã sã-şi facã un proces-verbal tâmpit, pânã la Curtea Supremã nu-l schimbã nimeni, pentru cã, nu-i aşa, ar fi suspect! Este mare pãcat cã sunt indivizi ascunşi în spatele instituţiilor statului român care nu fac altceva decât sã distrugã munca unora oameni, în numele unor idealuri (pe care ei înşişi le încalcã, procedând în acest fel), rezultatul final fiind promovarea intereselor strãine de România şi distrugerea oamenilor de afaceri români, a locurilor de muncã generate de aceştia. „Unde, spre ce ne îndreptãm?!“ – mã întreabã prietenii, cunoştinţele. Credeţi cã cei care dispun, cerceteazã şi acuzã ştiu? Habar nu au! Mulţi dintre ei nu înțeleg, le pute totul şi le e suspect, terfelesc şi nu ţin cont de nimic, suprema lor satisfacţie este sã fie avansaţi sau menţionaţi în vreun articol, şi, dacã e din strãinãtate, se mândresc cu el! Au ajuns sã cheltuiascã bani publici pentru autoaprecieri! şi cum râd strãinii de noi! Ne dãm seama unde am ajuns? Fraţilor, anchetaţi, în umbrã, dar când loviţi, sã fie clar, altfel vã faceţi de râs! şi nu cheltuiţi cu nemiluita, pentru cã noi plãtim impozite nu ca sã vã lãfãiţi voi în presupuneri, salarii, pensii, stimulente şi alte facilitãţi. Salariile voastre sunt cel puţin duble faţã de cât pot eu, ca privat, plãti oamenii! Nu asta înseamnã funcţionarea statului! Şi nu înþeleg de ce sunteţi eterni?! Nu sunt alţii mai buni?” – este mesajul transmis de preşedintele Sorin Strutinsky.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102