REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Student la Marină, traficant de droguri în timpul liber. La percheziţii, mascaţii au săltat alţi 8 indivizi

Student la Marină, traficant de droguri în timpul liber. La percheziţii, mascaţii au săltat alţi 8 indivizi

Replica API 3 august 2016 | 00:16 2614

Filaje şi interceptări

Filaje şi interceptări

Percheziţii de amploare la mai mulţi indivizi din Constanţa şi judeţ! Poliţiştii de la Crimă Organizată au descins în mai multe locaţii pentru a destructura o reţea de traficanţi de droguri ce activa în Constanţa. Nouă persoane au ajuns după gratii! Acestea sunt acuzate de trafic de droguri de risc şi mare risc şi grup infracţional organizat. Unii dintre inculpaţi au mai avut probleme cu legea, în trecut, în timp ce alţii sunt „debutanţi“. Ştefan Vald Mariean, Cristian Alexandru Vasile, Vasile Agapie, Ovidiu Fabian Hristu, Dănuţ Marian Matei, Emilian Stan Căplescu, Cristian Adrian Stănică, Adrian Florin Baicu şi Florin Antonescu sunt cei nouă indivizi ajunşi pe mâinile poliţiştilor de la Crimă Organizată. Tribunalul a dispus arestul preventiv pentru 30 de zile.

Unul dintre inculpaţi şi-a recunoscut fapta

O perioadă de timp, poliţiştii i-au filat, i-au interceptat pe aceşti indivizi care-şi câştigau existenţa prin vânzarea drogurilor la colţ de stradă ori în alte zone aglomerate. Când au avut aproape toate dovezile că indivizii fac trafic de droguri, au urmat şi percheziţiile desfăşurate duminică, 31 iulie a.c., la domiciliile unora dintre ei, acolo unde anchetatorii au găsit suficiente probe astfel încât să-i trimită după gratii. Şi au reuşit, aceştia fiind arestaţi preventiv luni, 1 august. Deşi avocaţii inculpaţilor au solicitat măsura arestului la domiciliu, magistraţii au respins cererile şi au decis să-i menţină pe toţi în arest preventiv. „Au fost interceptaţi, filaţi o perioadă de timp. Este vorba despre nouă persoane. Clientul meu e la prima abatere, e susţinut de familie, are 24 de ani şi este din Lumina. Prezenta cursurile unei facultăţi, acum nu va mai putea. Am solicitat înlocuirea cua restul la domiciliu, dar s-a respins această cerere. Urmează peste 30 de zile să discutăm“, a declarat, pentru „Replica”, Mihai Nula, avocatul unuia dintre inculpaţi, respectiv Ovidiu Fabian Hristu. De precizat faptul că, potrivit apărătorului, Hristu a adoptat o poziţie de recunoaştere în totalitate a infracţiunilor ce i se reţin în sarcină. După ce va fi trimis în judecată, va uza de procedura simplificată privind recunoaşterea faptei, pentru a beneficia de reducerea cu 1/3 a cuantumului pedepsei, a mai spus avocatul Mihai Nula.

În trecut, unii inculpaţi au mai avut probleme cu legea

Ovidiu Fabian Hristu este student la Universitatea Maritimă Constanţa, anul II, la Electrotehnică, iar acum riscă să piardă anul, din cauza drogurilor. El a mai ajuns în atenţia oamenilor legii şi în trecut. În anul 2014, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale l-au audiat, în calitate de suspect, într-un dosar dea gresiune ce a avut loc la jumătatea lunii octombrie a anului 2014, pe strada căpitan Dobrilă Eugeniu, în cartierul Tomis Nord. Victima, Alexandru Andrei Sântimbreanu, un tânăr de 26 de ani, la acea dată, din Tulcea, reclama că agresorul este însuşi Ovidiu Hristu, de 22 de ani, din Lumina, ajutat de alţi indivizi. Sântimbreanu, liderul unui ONG ce luptă împotriva consumului de droguri, susţinea că l-ar fi reclamat de mai multe ori la poliţie pe agresor pentru că ar fi dealer şi consumator de etnobotanice. Sântimbreanu mai acuza că, în timpul altercaţiei, i-au fost sustrase suma de 2.200 de lei, actele maşinii şi un lanţ de aur de 36 de grame, pe care îl avea la gât. În 2010, Fabian Ovidiu Hristu a mai fost cercetat penal de poliţiştii rutieri după ce a fost depistat conducând o motocicletă fără să aibă nici un fel de permis de conducere. Un alt inculpat, Vlad Ştefan Mariean, zis Fantoţi, a fost judecat pentru trafic de droguri. În 2012, acesta a fost condamnat şi băgat după gratii. În iulie a.c. acesta a fost eliberat. Tribunalul a constatat intervenită reabilitarea de drept a condamnatului Mariean Vlad- Ştefan. Şi Emilian Stan Căplescu a ajuns pe mâna magistraţilor, tot pentru trafic de droguri. Încă nu a fost condamnat, dosarul de trafic de droguri afându-se, încă, pe rolul instanţei de judecată.

Ce spune DIICOT

La data de 31 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Constanţa au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, în scopul destructurării unor grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri, formate din 22 de persoane. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul serviciilor de combatere a criminalităţii organizate porturi maritime Constanţa şi Tulcea, luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, precum şi jandarmi. Cei în cauză sunt bănuiţi că au acţionat de la începutul anului 2016, constituindu-se în două reţele de distribuţie a drogurilor de risc şi de mare risc, respectiv a substanţelor susceptibile a avea proprietăţi psihoactive. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2,5 kilograme de materie vegetală susceptibilă a avea efecte psihoactive, 500 de grame de marijuana şi peste 40 de comprimate de Xanax, cocaină şi MDMA, precum şi seminţe de cannabis, peste 3.000 de plicuri autosigilante, cântare electronice, grindere, un pistol cu încărcător, 6 cartuşe cu bile, două cartuşe pentru armă letală, deţinute ilegal, telefoane mobile, medii de stocare, precum şi 40.825 de lei şi 490 de euro.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Il asteptam pe fabi avem nasi buchet rochie de mireasa , vreo 15 suntem pretendenti alege el cu care isi va da partea dorsala Whitegateboys
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102