REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Şumudică, eşti deconspirat! Antrenorul Astrei este din 2004 patronul unei case de pariuri

Şumudică, eşti deconspirat! Antrenorul Astrei este din 2004 patronul unei case de pariuri

Replica API 12 februarie 2016 | 01:37 440

A recunoscut că a fost dependent

A recunoscut că a fost dependent

Marius Şumudică

Marius Şumudică, antrenorul liderului din Liga I, Astra Giurgiu, riscă o suspendare de doi ani şi 300.000 de lei amendă, după ce a fost prins că a pariat online, în mod repetat, sume cuprinse între 500 şi 900 de euro pe meciuri din primul eşalon, dar şi partide din cupele europene şi între naţionale. Şumudică a recunoscut, anul trecut, că a fost dependent de pariurile sportive şi cazinouri, fiind nevoie de intervenţia energică a soţiei şi a duhovnicului său pentru a scăpa de această patimă, după ce a pierdut sume uriaşe de bani.

Elena Şumudică

Ieri, Dumitru Dragomir, fostul şef LPF şi actual preşedinte de onoare al FC Voluntari, spunea că, din ce ştie el, Şumudică chiar ar deţine o casă de pariuri. „Replica” poate confirma bomba aruncată de Corleone: Şumudică este din 2004 patronul unei case de pariuri sportive. Mai mult, ar exista indicii care să alimenteze suspiciunile că am avea de-a face cu una clandestină: firma este înregistrată şi funcţionează oficial ca magazin alimentar, îşi achită dările la stat, dar are activitate 0 şi nici un angajat, de ani de zile.

Potrivit regulamentului FRF, „fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/ UEFA/ FRF/ LPF/ AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu: interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani; penalitate sportivă de 300.000 de lei”. Marius Şumudică încalcă de două ori legea din Liga I: pe lângă pariurile făcute online, antrenorul Astrei este şi proprietarul unei case de pariuri. Marius Ninel Şumudică, de 44 de ani, alături de soţia sa, Elena (cunoscută Liliana), de 43 de ani, sunt, potrivit vrajitorul.eu, asociaţii firmei Elis - Alimentaţie Publică şi Comerţ General SRL, care are din 2009 sediul chiar în Voluntari, de unde e şi echipa lui Dragomir, cel care a aruncat pe piaţă informaţia.

Anterior, firma avea ca sediu social domiciliul soţilor Şumudică din Bucureşti, pe strada Emil Balaban nr. 1, din Sector 1, iar în 2005 şi-a deschis punct de lucru şi pe strada Barajul Dunării nr. 2. Elis- Alimentaţie Publică şi Comerţ General SRL are ca domeniu principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine a produselor alimentare, iar ultima dată când mai părea activă a fost în 2009, când avea ca domeniu de activitate imobiliarele şi raporta o cifră de afaceri de 45.232 lei şi pierderi de 4.245 lei, cu un singur angajat.

De atunci, firma soţilor Şumudică are activitate 0, pierderi (46.783 lei în 2010 şi 14.929 lei în 2011) sau rezultat 0 (în intervalul 2011- 2014), datorii constante de peste 200.000 lei, nici un angajat, dar îşi plăteşte toate taxele la stat şi funcţionează, din punct de vedere legal, fără nici o problemă şi fără a atrage atenţia în vreun fel. Momentul cheie din istoria firmei are loc însă cu mult timp în urmă, chiar în perioada în care actualul antrenor al Astrei spunea că era dependent de jocurile de noroc: pe 20.11.2004, soţii Marius şi Elena Şumudică au introdus în statutul societăţii Elis - Alimentaţie Publică şi Comerţ General SRL, ca obiect de activitate, şi pariuri sportive.

Şumudică îşi pierdea tot salariul de la Farul pe pariuri. Soţia se plângea patronului că n-avea bani nici să-şi cumpere perdele

„O luasem razna de tot, aveam mari probleme cu cazinourile, cu jocurile de noroc. Asta e o boală! Credinţa şi duhovnicul meu de la Bistriţa m-au ajutat. Important e că am trecut peste asta, le-am spus tuturor cazinourilor să mă treacă pe lista neagră, să nu mai am dreptul să intru acolo”, a povestit Marius Şumudică într-o conferinţă de presă de anul trecut. Patima lui Şumudică era atât de mare, încât ajungea să nu mai aducă nici un ban acasă, pentru că-şi pierdea tot salariul la pariuri.

„El era la Farul. Şi a spus că nu au primit banii de câteva lui. Soţia nu a crezut şi l-a sunat pe patron: “Vă rog să-i plătiţi salariile soţului meu, nu am bani nici să-mi cumpăr perdele”. Patronul i-a transmis că a virat salariile, iar din această experienţă Şumudică a rămas şi cu o vorbă. Când e întrebat de bani, răspunde sarcastic. N-am nici de perdele”, scria în iulie 2015 Cancan.

Nu se ştie în acest moment dacă firma cu activitate 0, dar ţinută conştiincios în viaţă, mai are vreo legătură cu pariurile şi nici dacă Marius Şumudică are ceva de câştigat de pe urma acestora. Antrenorul Astrei a refuzat până acum să comenteze asupra acuzaţiilor ce i se aduc, iar oficialii clubului îi iau apărarea, spunând că nu au fost prejudiciaţi cu nimic de pariurile online ale lui Şumudică. Antrenorul a declarat ieri că va lămuri totul în cursul zilei de azi, într-o conferinţă de presă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920