REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Teroare în buricul Constanţei: locuitorii de pe Ecaterina Varga stau cu frica-n sân din cauza boschetarilor piromani

Teroare în buricul Constanţei: locuitorii de pe Ecaterina Varga stau cu frica-n sân din cauza boschetarilor piromani

Replica API 29 ianuarie 2015 | 22:26 218

Casă părăsită, incendiată cu repetiţie

Casă părăsită, incendiată cu repetiţie

Locuitorii din centrul Constanţei trăiesc în teroare! Aceştia se tem să nu se trezească, în miez de noapte, cu locuinţele în flăcări sau, şi mai rău, să nu se mai trezească deloc. Şi asta pentru că o casă părăsită, unde se tot adună oameni ai străzii, este mereu cuprinsă de flăcări. Spre exemplu, în luna ianuarie a anului curent, pompierii au fost solicitaţi de patru ori.

Un imobil situat pe strada Ecaterina Varga din municipiul Constanţa dă mari bătăi de cap vecinilor. Aflându-se într-o stare avansată de degradare, casa a luat foc de 3 ori în mai puţin de 24 de ore, iar pe 28 ianuarie anul curent pompierii au fost din nou solicitaţi la faţa locului. Mai exact, imobilul naţionalizat a fost ocupat, fără forme legale, de către o familie care nu avea adăpost. Prima alarmă a fost dată în noaptea de 14 spre 15 ianuarie anul curent, în jurul orelor 23.20. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au ajuns prompt la faţa locului şi au reuşit să lichideze incendiul, sursa probabilă fiind legată de utilizarea focului în spaţii închise. Însă, a doua zi de dimineaţă, pe 15 ianuarie, în jurul orelor 7.25, un alt apel solicita intervenţia la clădirea de pe strada Ecaterina Varga numărul 6. Şi de această dată pompierii au stins flăcările, sesizând că este vorba tot de utilizarea focului în spaţiu închis. Orele au trecut, ia la 19.15 două apeluri solicitau pompierii la aceeaşi clădire. Cei ce au sunat erau vecinii, care s-au declarat de-a dreptul îngroziţi întrucât le era teamă să nu se prăbuşească. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi una de lucru la înălţime. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de aproape două ore şi au şi decopertat casa, tocmai pentru a evita extinderea flăcărilor. La orele 21.30 au reuşit să stârpeasă şi ultima vâlvătaie. Sursa incendiul a fost aceeaşi ca şi în primele două intervenţii. La faţa locului au fost prezenţi şi poliţiştii Secţiei 3, care au luat la întrebări familia ce locuieşte acolo fără forme legale. Din câte se pare, aceasta susţine că nu ştie ce se întâmplă şi că focul se reaprinde de la sine. Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală pentru distrugere, dar nu exclud nici alte variante, precum că focul a fost pus intenţionat, poate de oameni ai străzii care treceau prin zonă, sau care se adăpostesc acolo. Însă, în dimineaţa de 28 ianuarie, un alt apel prin 112 ajungea la ISU Dobrogea, fiind vorba de aceeaşi adresă. Pompierii au stins flăcările, menţionând că a fost vorba tot despre utilizarea focului în spaţiu închis.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369