REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

TEROARE în cartierul Henri Coandă: „În fiecare zi ne trezim cu apartamentul inundat! Fac scandal şi dorm claie peste grămadă”

TEROARE în cartierul Henri Coandă: „În fiecare zi ne trezim cu apartamentul inundat! Fac scandal şi dorm claie peste grămadă”

Replica API 20 iulie 2016 | 00:04 220

Administratorii spun că se iau măsuri… Oare?

Administratorii spun că se iau măsuri… Oare?

O familie din cartierul social Henri Coandă susţine că a ajuns la capătul puterilor. De când a primit un apartament, aceasta s-a gândit că va avea parte de puţină linişte, însă lucrurile au stat cu totul invers şi asta pentru că mai multe persoane de etnie romă îi sunt vecini. Şi, ca un făcut, în fiecare zi se pare că se trezeşte cu apartamentul inundat. Contactaţi de „Replica”, cei abilităţi cu administrarea cartierului au spus că ştiu despre situaţia semnalată şi că deja au început să fie luate măsuri.

Nemulţumirile legate de cartierul social Henri Coandă nu sunt de ieri, de azi. Încă de la construirea sa au apărut semnele de întrebare din partea locuitorilor zonei, ca mai apoi să se transforme în reclamaţii peste reclamaţii. Oamenii susţin că acel loc s-a transformat într-un real cuib al infractorilor, spre disperarea celor ce locuiesc în împrejurimi întrucât sunt victime sigure. Mai mult decât atât, în cartierul Henri Coandă mai locuiesc şi familii care chiar au trecut printr-o nenorocire şi au rămas pe drumuri, însă, din păcate, nici acum nu au parte de zile mai liniştite.

Printr-o astfel de situaţie trec mai multe persoane care locuiesc la blocul HC12, la etajul 1 şi parter, şi care susţin că au ajuns la capătul puterilor. Scandalurile se ţin lanţ, muzica urlă, bătăile sunt la ele acasă, iar indivizii de etnie romă tapetează intrările în scara blocului cu coji de seminţe şi sticle de băuturi alcoolice. În plus, locatarii susţin că se trezesc mereu cu apartamentele inundate. „Nu mai suportăm şi nu ştim ce să mai facem.

Şi în dimineaţa aceasta (marţi, 19 iulie – n.r.) ne-am trezit cu apartamentul inundat. La etajul 2 locuieşte o familie de etnie romă, Ibriş. În mod normal, acolo ar trebui să fie 3 persoane, dar sunt mult mai multe. Dorm şi pe saltele, stau claie peste grămadă. Însă ceea ce fac este strigător la cer. Ascultă muzică dată la maxim de dimineaţa şi până seara. Ieri (luni, 18 iulie – n.r.) au avut volumul dat tare până pe la ora 21.00. De dimineaţă. Efectiv nu poţi sta în casă. Pentru că toată lumea mai ascultă muzică, dar nu la aşa volum.

Plus că se bat, fac scandal, urlă, aruncă cu obiecte. Stau în faţa blocului la seminţe şi bere, se îmbată şi apoi iese haos. Şi apoi ne inundă apartamentul. Lasă apa deschisă şi pleacă şi aşa ne distruge pereţii. Şi tot noi suportăm cheltuielile”, a declarat, pentru „Replica”, o familie care locuieşte la blocul HC12. În plus, se pare că mai multe apartamente au fost afectate în dimineaţa de marţi, inclusiv de la parter. „Am fost eu şi am oprit apa pentru că tot curgea şi nu e nimeni acasă la Ibriş. Sunt distruse mai multe apartamente de la etajul 1 şi de la parter.

Am tot făcut reclamaţii, dar nimic...”, au adăugat oamenii. Contactaţi de „Replica”, cei abilitaţi cu administrarea cartierului au precizat că ştiu situaţia şi că deja au fost luate măsuri. „Da, au făcut reclamaţii. Dar, din ce ştiu eu, oamenii au început să-şi facă reparaţii. Era o problemă la cădiţă şi curgea de acolo şi se inundau. Vă daţi seama, cum dădeau puţin drumul la apă, cum se inundau. Dar ştiu că au început să repare. Noi monitorizăm situaţia. Cât despre faptul că ar face scandal, ţine de alte organe abilitate”, a declarat Ana Maria Ciobanu, şef Serviciu din cadrul cartierului social Henri Coandă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218