REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ţiganii care vând în Piaţa Griviţei i-au adus la disperare pe locuitorii zonei

Ţiganii care vând în Piaţa Griviţei i-au adus la disperare pe locuitorii zonei

Replica API 25 septembrie 2015 | 00:00 606

Alungaţi de Poliţie, revin pe metereze!

Alungaţi de Poliţie, revin pe metereze!

Situaţia întâlnită în Piaţa Griviţei este cunoscută de către locuitorii urbei de la malul mării. Un fel de “rai” al bişniţarilor şi al ţiganilor care au împânzit spaţiile şi te agasează cu fel de fel de “oferte”, de la ţigări, haine, telefoane sau bijuterii. În plus, aceştia vând şi legume/fructe pe marginea trotuarului dar stau şi până noaptea târziu, făcând gălăgie, spre disperarea locuitorilor zonei, care susţin că au ajuns la capătul puterilor. Poliţiştii Secţiei 3 au demarat mai multe acţiuni, acestea fiind planificate şi pentru viitor, însă se pare că nu îi sperie pe cei vizaţi.

Poliţiştii Secţiei 3 au tot demarat acţiuni de control în Piaţa Griviţei. Spre exemplu, la începutul lunii iunie, timp de mai multe zile, poliţiştii şi dubele cu jandarmi au tot tranzitat zona şi au luat la puricat activităţile derulate acolo. La început, poliţiştii au stat de vorbă cu vânzătorii, au dat avertismente însă, cum lucrurile erau la fel şi a doua zi, au hotărât că este nevoie de o acţiune în forţă. Astfel, acţiunea a continuat şi s-a întins pe mai multe zile. Au fost luaţi în vizor comercianţi care stăteau cu marfa întinsă pe trotuare şi au fost aplicate sancţiuni la legea 12, în valoare de 500 de lei, după care zona a fost eliberată. Despre această acţiune oamenii din zonă au numai cuvinte de laudă.

“Nu mi se pare normal ca eu să plătesc pentru tarabă şi să vină x şi y să vândă pe trotuar. Este foarte bine că se acţionează”, a spus un bărbat care are tarabă în piaţă. Şi, chiar dacă aceste controale au tot continuat, se pare că lucrurile nu se schimbă. Mai exact, persoanele vizate nu se prea sperie de amenzi şi avertismete şi continuă să-şi desfăşoare activitatea în... „tihnă”. În schimb, oamenii care locuiesc în zonă susţin că au ajuns la capătul puterilor şi nu mai ştiu ce să facă. Prin urmare, aceştia au depus o sesizare şi la Primărie.

„Vă rog să luaţi măsuri şi pentru Piaţa Griviţei, cu negustorii de etnie romma care au invadat domeniul public cu zarzavaturi şi legume. Producătorii nu-şi mai pot vinde marfa din cauza lor. Locatarii nu se pot odihni deoarece vin şi pun muzică la 6 dimineaţa. E inutil să le zici ceva deoarece te ameninţă. Îţi ameninţă copii. Ce putem face? Tarabele stau goale şi şeful pieţei închide ochii. Ce putem face noi locatarii care nu ne putem odihni?”, se arată în sesizare. Reprezentanţii municipaliţăţii au luat la cunoştinţă şi au înregistrat sesizarea, urmând a se lua măsurile ce se impun.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614