REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Ţiganii „deranjaţi“ cu buldozerele acum doi ani, evacuaţi şi din internatul liceului. Viceprimarul s-a săturat să le achite cazarea!

Ţiganii „deranjaţi“ cu buldozerele acum doi ani, evacuaţi şi din internatul liceului. Viceprimarul s-a săturat să le achite cazarea!

Replica API 15 mai 2015 | 23:36 340

N-au plătit nici măcar utilităţile

N-au plătit nici măcar utilităţile

Scandal la Eforie Sud! După ce au fost evacuaţi din bordeiele construite abuziv pe terenul primăriei, ţiganii cazaţi provizoriu de administraţia locală vor ajunge din nou în stradă. Viceprimarul oraşului Eforie, Robert Şerban, susţine că există şi o hotărâre de consiliu privind evacuarea respectivelor familii din clădirea fostului internat al liceului, după care se va încerca recuperarea datoriilor la utilităţi.

Reamintim că în 2013 Primăria Eforie dădea ordin de demolare a unor construcţii abuzive, ridicate pe un teren al primăriei de către mai multe familii de ţigani. Ulterior, cu scandal şi cu sute de scrisori de la diferite ONG-uri, primăria le-a găsit respectivilor şi un spaţiu provizoriu de cazare: încăperile fostului internat al liceului. Administraţia locală menţiona, încă de atunci, că cei mai mulţi dintre romi nu au buletine de Eforie. De la sfârşitul anului 2013 şi până în prezent, reprezentanţii primăriei au tot declarat că se caută soluţii pentru găsirea unor spaţii locative pentru cei care au buletine de Eforie ori construirea unor locuinţe sociale de tipul celor din celebrul cartier constănţean „Henri Coandă”. Lipsa fondurilor, dar şi faptul că locatarii internatului de la Eforie nu au catadicsit măcar să achite utilităţile (apă, curent), au adus administraţia locală în situaţia de a pune piciorul în prag: „Eu, ca şi majoritatea cetăţenilor din Eforie, nu doresc să întreţin şi să plătesc cazarea pentru o doamnă - ca să dau un exemplu - care are sute de grame de aur la degete şi urechi, dar care nu achită factura la curentul consumat în camera pe care o ocupă la internat”, a declarat viceprimarul oraşului Eforie, Robert Şerban. Vicele este conştient că măsura va strârni din nou reacţii din partea unor ONG-uri, dar nu numai, aşa că le transmite şi un mesaj: „Să vină ONG-urile acelea, pentru drepturile romilor, să dea o mână de ajutor, că în afară de sute de mail-uri pe care mi le trimit, nu îi văd să mişte ceva”.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369