REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TRAGEDIE într-o familie din Constanţa, după o excursie în Tulcea: Andreea Diana avea doar 18 ani şi trebuia să susţină prima probă de BAC

TRAGEDIE într-o familie din Constanţa, după o excursie în Tulcea: Andreea Diana avea doar 18 ani şi trebuia să susţină prima probă de BAC

Replica API 14 iunie 2016 | 00:00 1113

CUM A FOST POSIBILĂ NENOROCIREA care a curmat 3 vieţi

CUM A FOST POSIBILĂ NENOROCIREA care a curmat 3 vieţi

Andreea Diana Oaidă

Teribilul accident de la Mihai Viteazu a curmat trei vieţi, între care una care era la început de drum. Andreea Diana Oaidă avea 18 ani şi a studiat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Luni, 13 iunie, ar fi trebuit să fie alături de colegii ei, pentru a susţine prima probă a examenului de bacalaureat. Însă, după o călătorie în familie, în timp ce se întorcea spre casă, şoferiţa maşinii în care se afla, adică mama Andreei, s-a angajat într-o depăşire periculoasă, urmând un adevărat carnagiu.

„Dumnezeu să te ierte, Andreea. Erai o persoană minunată şi chiar îmi pare rău să aud asta. Pentru toată lumea a fost un şoc să audă asta!!! O fată de numai 19 ani s-a stins prea devreme şi de acolo de sus să veghezi! Neatenţia la volan a curmat viaţa unei tinere cu vise mari prea devreme, un înger şi-a luat zborul de lângă noi“, a scris M. Rădulescu. „Plâng fără să mă pot opri. Unde eşti, puiule ? De ce ai plecat atât de devreme? Cu cine voi mai râde eu fără suflare? Unde sunt toate visele tale pe care vroiai să ţi le îndeplineşti? Ai grijă de tine, puiule, acolo sus, îmi va fi dor de tine! Nu o să te uităm niciodată, suflet frumos!“,

„Ai plecat prea devreme Andreea, copil frumos, vei rămane în sufletele noastre! Să te odihneşti în pace, sper într-o lume mai bună“, au fost câteva dintre mesajele apropiaţilor. Andreea Diana Oaidă plecase, duminică dimineaţă, 12 iunie, împreună cu mama sa, Maria Mădălina Celmare, şi bunicii, Mircea şi Maria Celmare, la Tulcea. „Family Time" a scris adolescenta pe Facebook în timp ce se plimba cu o barcă. Apoi s-au plimbat pe faleza din Tulcea, după care au mâncat la Popasul Doi Iepuraşi din Babadag. Pe drumul de întoarcere către casă, din păcate, s-a produs nenorocirea.

Potrivit poliţiştilor rutieri, duminică, 12 iunie, în jurul orei 20.00, cadrele medicale ale Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa au fost solicitate să intervină la ieşire din localitatea Mihai Viteazu, la un accident rutier. Mai exact, Maria Mădălina Celmare, de 42 de ani, din Constanţa, a condus autoturismul marca Chevrolet Kallos, pe DN22, dinspre Tulcea către Constanţa. Ajungând la km 245+940, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară încălcând marcajul simplu continuu şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca BMW, condus de către Emil Ovidiu Dănilă, de 48 ani, din Babadag, care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului, cele două vehicule au avariat şi autoturismul depăşit, marca Opel Zafira, condus de S.E., de 33 de ani, din Tulcea. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătoarei auto Maria Mădălina Celmare, respectiv Mircea Celmare, de 67 de ani, din Constanţa şi Andreea Oaidă, de 18 ani, din Constanţa, ambii pasageri în autoturismul Chevrolet. De asemenea, Emil Ovidiu Dănilă a fost rănit grav, la fel şi Maria Celmare, de 63 de ani, din Constanţa, pasageră în autoturismul Chevrolet. Cu răni uşoare s-au ales Eugenia Dănilă de 69 de ani, George Alexandru D., de 17 ani, din Babadag, Elena O., de 18 ani, din Babadag, toţi pasgeri în BMW. Poliţiştii rutieri au declanşat o anchetă.

Andreea Diana a absolvit clasa a XII-a cu premiul I

Conducerea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, cadrele didactice şi colegii Andreei Diana Oaidă sunt în stare de şoc, de la aflarea veştii că frumoasa copilă de doar 18 ani a pierit în tragicul accident de la Mihai Viteazu, alături de mama şi bunicul ei. Andreea era un copil foarte inteligent: în cei patru ani de liceu a fost şefa clasei, iar clasa a XII-a, profilul matematică-informatică, a absolvit-o cu o medie de peste 9,50, fiind singura din clasă care a obţinut premiul I.

„Era şefa clasei, la profilul matematică- informatică. Un copil care a luat tot timpul premii, clasa a XII-a terminat-o cu premiul I, a fost singurul copil din clasă care a luat premiul I. A fost un copil exemplar, care şi-a reprezentat excepţional clasa, a susţinut interesele colegilor. Este un şoc pentru noi, suntem foarte marcaţi, ar fi trebuit să se prezinte azi (n.red. - luni, 13 iunie a.c.) la proba orală a examenului de bacalaureat. Cred că şi colegii sunt într-o stare extraordinară de şoc şi trebuie să ne organizăm într-un fel“, a declarat Camelia Ciurescu, directorul Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Constanţa.

Mirela PASCAL, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218