REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tragedie la Cumpăna: un minor s-a înecat în Canalul Dunăre Marea Neagră, sub privirile prietenilor

Tragedie la Cumpăna: un minor s-a înecat în Canalul Dunăre Marea Neagră, sub privirile prietenilor

Replica API 1 iulie 2014 | 00:00 470

Joaca i-a adus moartea

Joaca i-a adus moartea

O simplă joacă i-a adus moartea! Este vorba despe un băiat de 16 ani, Sali Sali, din Cumpăna, care a plecat cu trei prieteni pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră pentru a se scălda. Ceilalţi nu au sărit în apă, ci doar el, iar când a încercat să se prindă de cauciucul legat de mal, i-au alunecat mâinile şi a fost înghiţit de ape. A fost găsit la scurt timp, de către scafandri, decedat.

Agitaţie în localitatea Cumpăna! Luni, 30 iunie, la orele prânzului, trei minori alergau către casa familiei Sali, pentru a da o veste teribilă: unul dintre fiii săi nu a mai ieşit din apele Canalului Dunăre Marea Neagră. "A sărit în apă, a stat acolo, a încercat să se apuce de un cauciuc, dar i-a alunecat mâna. I-am dat să se apuce de pantaloni, dar nu a ajuns. A început să ţipe, a dat din mâini şi s-a dus la fund. Atunci, noi am fugit să cerem ajutor", au spus minorii care se aflau cu el, pe malul apei, în dreptul localităţii Cumpăna, la kilometrul 7. Familia a ajuns la faţa locului, strigându-şi durerea. "Mi-a spus că se duce la calculator, că se înscrisese la cămin. Nu mi-a dat prin cap că vine aici. Eu făceam treabă, aşteptam să vină ta-su şi să mâncăm şi atunci au venit şi mi-au spus", a adăugat şi mama băiatului, care a menţionat şi faptul că mai are acasă trei copii. La faţa locului au ajuns pompierii din cadrul SMURD, poliţiştii dar şi scafandrii, care au demarat căutările.

Tatăl minorului a leşinat de durere!

La scurt timp, a fost găsit şi trupul neînsufleţit al minorului, moment în care tatăl acestuia a leşinat. Rudele au început să strige şi să se zgârie pe faţă, după care l-au stropit cu apă pe bărbatul aflat la pământ. "Am fost solicitaţi prin 112 să intevenim pentru căutarea şi recuperarea unei persoane înecate, de sex masculin, în vârstă de 16 ani, în Canalul Dunăre Marea Neagră, pe partea stângă, la kilometrul 7, în dreptul localităţii Cumpăna. Intervenţia a fost relativ grea din pricina faptului că vizibilitatea este zero. Minorul a sărit în apă, nu ştia să înoate, s-a agăţat de un cauciuc când a vrut să iasă, nu a putut să-l prindă pentru că era oarecum la un metru şi ceva înălţime şi a căzut în apă şi nu a mai ieşit", a declarat locotenent colonel Adrian Hornea, şeful Centrului de Antrenament Scafandri din cadrul ISU Dobrogea. Din pricina drumului anevoios, cadrele medicale ale Ambulanţei au întâmpinat ceva probleme, neputând înainta cu atutospeciala, apelând, în cele din urmă, la un autoturism marca Matiz, care le-a dus la faţa locului. Menţionăm că băiatul locuia în Cumpăna cu familia şi nu fusese niciodată la şcoală. Acum, trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367