REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trei dintre indivizii care furau din conductele Conpet, lăsaţi în arest la domiciliu

Trei dintre indivizii care furau din conductele Conpet, lăsaţi în arest la domiciliu

Replica API 2 august 2014 | 16:32 213

Ajutaţi de poliţişti

Ajutaţi de poliţişti

Trei indivizi, parte din gaşca de hoţi de ţiţei din conductele Conpet, grupare ajutată de doi poliţişti din Ovidiu, au fost lăsaţi în arest la domiciliu. Este vorba despre Bondarencu Mihai, Suin Oncer şi Murtaza Edwin, cărora magistraţii Judecătoriei Constanţa le-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive, la data de 1 august. Cât despre cei doi poliţişti din Ovidiu, Cicorschi Laurenţiu şi Lupu Aurel, ei rămân după gratii. Decizia nu este definitivă.

Din probatoriul administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie - iulie 2014, în mod continuat, cu ajutorul unei instalaţii artizanale montată pe o conductă, ce tranzitează zona limitrofă a oraşului Ovidiu, conductă aparţinând S.C. Conpet S.A., inculpaţii Lupu Ion, Bondarencu Mihai şi Suin Oncer au sustras diverse cantităţi de ţiţei, pe care ulterior le-au comercializat la diferite persoane, iar inculpatul Murtaza Edwin zis Pitbul, în noaptea de 4 spre 5.07.2014, împreună cu inculpaţii Lupu Ion, Bondarecu Mihai şi Suin Oncer, a sustras o cantitate de aproximativ 2 tone de ţiţei cu ajutorul unei instalaţii artizanale montate pe o conductă aparţinând S.C. Conpet S.A. situată în zona limitrofă a oraşului Ovidiu. De asemenea, din materialul probator administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că Lupu Aurel, în calitate de agent de poliţie, în cadrul Poliţiei Locale a oraşului Ovidiu, în perioada februarie - iunie 2014, în mod repetat, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu a acordat sprijin numiţilor Lupu Ion, Bondarencu Mihai şi Suin Oncer la comiterea de infracţiuni, prin oferirea de informaţii privind unele activităţi desfăşurate în teren de către lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Ovidiu, cât şi prin facilitarea condiţiilor prielnice sustragerii de ţiţei. Totodată, inculpatul Cicorschi Laurenţiu, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, a acordat sprijin, cu intenţie, suspecţilor Lupu Ion, Bondarecu Mihai şi Suin Oncer la comiterea infracţiunii de furt de ţiţei prin oferirea de informaţii privind unele activităţi desfăşurate în teren de către lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Ovidiu, cât şi prin facilitarea condiţiilor prielnice sustragerii de ţiţei, cauzând o pagubă materială S.C. Conpet S.A. Menţionăm că în noaptea de 04/ 05.07.2014 inculpaţii Lupu Ion, Bondarecu Mihai şi Murtaza Edwin au fost prinşi în flagrant, în timp ce încercau să plece din locul de unde au sustras cantitatea de 2 tone de produs petrolier, loc situat în zona limitrofă a oraşului Ovidiu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614