REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trimişi în judecată. Au obţinut permise de conducere FĂRĂ EXAMEN MEDICAL!

Trimişi în judecată. Au obţinut permise de conducere FĂRĂ EXAMEN MEDICAL!

Replica API 13 iunie 2017 | 00:00 1477

Mega-dosarul şpăgilor şi condamnări

Mega-dosarul şpăgilor şi condamnări

Că mulți șoferi nici nu au dat ochii cu un medic pentru efectuarea controlului în ceea ce privește obținerea permisului de conducere este deja un lucru știut. Și astfel ajung ca șoferii să aibă epilepsie și să facă o criză în timp ce sunt la volan, lucru care s-a și întâmplat acum vreo două luni. Astfel, în 2014, o grupare infracțională era destructurată de oamenii legii din Ialomița, implicat fiind și un medic de la malul mării. Iar acum, trimiși în judecată au fost și cei care au oferit mită, fiind vorba despre constănțenii Alexandru Ismăileanu, Monica Ismăileanu și Gheorghe Vlad, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 6.06.2017, cu obiectul "cumpărarea de influenţă".

Medicul din Constanţa, Adela Grigore, a fost ridicată în iunie 2016, de către procurorii din Ialomiţa, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a eliberat mai multe fişe medicale necesare obţinerii permiselor de conducere şi port-armă. Conform procurorilor, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, la solicitarea telefonică a unor persoane, în perioada februarie-iunie 2014, Adela Grigore a eliberat fişe medicale necesare obţinerii avizului port armă, eliberării respectiv schimbării permisului de conducere, adeverinţe de medicina muncii, adeverinţe cu menţiunea "clinic sănătos" pentru mai multe persoane, fără ca respectivii să fie consultaţi de medicii specialişti, au precizat procurorii ialomiţeni.

"La data de 2.04.2014 inculpata Grigore Adela a primit de la o persoană de sex feminin suma de 50 lei pentru a întocmi o fişă medicală pentru numitul M N în vederea preschimbării permisului de conducere, fără ca acesta să fie consultat, atestând în fals clinic sănătos. La data de 06.06.2014 inculpata Grigore Adela a primit de la o persoană, suma de 50 lei pentru a întocmi o fişă medicală în vederea obţinerii permisului de conducere categorie B, fără ca acesta să fie consultat, atestând în fals clinic sănătos la toate examenele medicale trecute în fişă şi apt obţinere permis categorie B la semnătura şi parafa medicului şi aplicând pe fişă parafele mai multor medici", arată procurorii ialomiţeni.

Persoanele care doreau să obţină adeverinţele medicale ajungeau la medicul din Constanţa prin intermediul lui Liviu Roibu, instructor auto, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. "În perioada februarie - mai 2014 suspectul Roibu Liviu a pretins şi primit de la numiţii C. I., C. M. şi alte persoane neidentificate, suma de 150 lei (pentru fiecare fişă medicală), pentru a interveni pe lângă inculpata Adela Grigore, medic în cadrul Clinicii SC S M SRL Constanţa şi a determinat-o pe aceasta să îşi îndeplinească defectuos atribuţiunile de serviciu şi să întocmească fişe medicale pentru eliberarea sau preschimbarea permisului de conducere pentru alte persoane, fără ca acestea să fie consultate medical, atestând în fals că persoanele respective sunt clinic sănătoase şi apte medical să conducă autovehicule.

Suspectul Liviu Roibu a remis fişele medicale întocmite în fals persoanelor fizice care le-au folosit în scopul obţinerii/ preschimbării permisului de conducere", au mai precizat procurorii ialomiţeni. Alături de Adela Grigore şi instructorul auto Liviu Roibu, în atenţia oamenilor legii au intrat şi alte persoane, din Ialomiţa şi Călăraşi, parte din aceeaşi reţea infracţională: una dintre persoane inculpate a pretins şpagă susţinând că poate influenţa lucrătorii de la Serviciul Permise Auto Ialomiţa, în sensul declarării unui candidat drept "admis" la proba practică pentru obţinerea permisului auto, în timp ce un altul anunţa diverşi reprezentanţi ai unor firme atunci când soţia sa, funcţionar public în cadrul unei instituţii publice, efectua controale.

Persoane din Constanța, trimise ACUM în judecată pentru cumpărare de trafic de influență!

Tribunalul Ialomița, pe 24.04.2015, i-a condamnat pe cei implicați. Astfel, Adela Grigore a primit 3 ani de închisoare cu suspendare și 2 ani interzicerea exercitării dreptului de a exercita profesia de medic. Dar decizia nu a fost definitivă, iar pe 7 decembrie 2015, Curtea de Apel București a admis, în parte, apelurile condamnaților, astfel că pedeapsa medicului a scăzut la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare.

De precizat este faptul că în minuta judecătorească, printe infracțiunile pentru care a fost condamnată, apare și: "Dispune desființarea totală a următoarelor înscrisuri (certificate medicale tip A (B) pentru atestarea stării de sănătate a conducătorilor de autovehicule) martie 2014 privind pe Soldan Luci Manuel(Ialomița), din 27 martie 2014 privind pe Memet Negeatin (Constanța), nr.1655 din 10 iunie 2014, privind pe Luțeanu Cezar Valentin(Constanța), nr.1039 din 14 aprilie 2014 privind pe Stanciu Elena(Constanța), nr.1290 din 14 mai 2014 privind pe Ismăileanu Alexandru(Constanța), nr.1291 din 14 mai 2014, privind pe Ismăileanu Monica(Constanța), nr.1533 din 3 iunie 2014 privind pe Banciu Simona, nr.874 din 31 martie 2014 privind pe Georgescu Marian (Ialomița), nr.633 din 4 martie 2014 privind pe Chindea Ioan (Ialomița), nr.1585 din 6 iunie 2014, privind pe Burtan George Cătălin și certificatul medical de tip AB, emis la data de 15 aprilie 2014, privind pe Ion Costin Constanța).

În baza art.580 alin.5 Cod procedura penală, dispune comunicarea prezenței hotărâri SPCRPIV Constanța și Slobozia". Ulterior, pe 6.06.2017, la Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul 3750/118/2017, în care inculpații Alexandru Ismăileanu, Monica Ismăileanu și Gheorghe Vlad (care apar în minuta de mai sus) vor fi judecați pentru cumpărare de influență.

Liliana CHIRU

Citește și: http://www.replicaonline.ro/un-sofer-baut-a-facut-o-criza-de-epilepsie-la-volan-avea-voie-sa-conduca-316317/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu vorbiti si de examinatorii din Constanta? De politistul vasile stelian care colaboreaza cu instructorii pentru ai ajuta sa ia examenul. toata prefectura stie dar inched ochii ca sa le fie bine la toti
2
0
Stimata,dna doctor...ca sa ajungi medic,te-ai straduit,ai muncit...dar ca sa -ti manjesti demnitatea de MEDIC...sa primesti 50 lei???mare umilinta..mare josnicie...un medic a DEPUS UN JURAMANT in fata DOMNULUI... ca sa-i ajute pe cei in suferinta...sa le dea speranta de viata,atunci cand bolile si necazurile nu-i iarta....iar dumneata doamna DOCTOR..te umilesti pentru...ATENTIE...50 LEI ....mare rusine...
1
2
Stati linistiti, sunt soferi care au epilepsie si conduc microbuze de transport persoane.Un exemplu este Piciorus care lucreaza pe ruta Mangalia - Negru-Voda.Pe langa faptu ca are un picior beteag mai are si epilepsia.Transporta persoane, nu cartofi. Cum se poate una ca asta !? Tara pulii !
5
0
stati linistiti ca si acum se cere spaga de catre examinator cand dai de permis!d aia si invazia de cocalari si tigani pe strazile constantei!
6
4
Nu-i nimic extraordinar , atata timp cat Dancu l-a "facut scapat" pe nicusor porcul cand a adormit in intersectie la Capitol , motivand in actele facute ca era bolnav...
17
2
Dar de cei care au permise de conducere fara o clasa primara ce ne poate spune politia romana?.Cinstitilor din Romania !!! ...
26
0
ce sa-ti povestesc ati descoperit marea coruptie, au dat lesinatii aia 50 de lei.. stam acum cu zilele la coada pentru un rahat de fisa medicala... de unde atatia medici care sa evalueze efectiv mii de candidati la scoala de soferi, ba idiotilor.
16
3
Si instructorul MIRON IONEL obtinea fisele medicale tot de la aceasta doctora erau vecini in km 4-5 Sotia lui se ducea si lua fise medicale tit contra unor sume de bani
3
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614