REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Turcii şi tătarii, dezbinaţi de o funcţie mai mult decorativă la Prefectura Constanţa

Turcii şi tătarii, dezbinaţi de o funcţie mai mult decorativă la Prefectura Constanţa

Replica API 21 februarie 2014 | 00:00 241

Orgolii mari la UDTTMR şi UDTR

Orgolii mari la UDTTMR şi UDTR

UDTTMR a transmis, recent, un comunicat de presă prin care anunţa că, urmare a votului deputaţilor minorităţilor naţionale, membri ai Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din cadrul Camerei Deputaţilor, Ersun Anefi a fost validat ca propunere pentru postul de subprefect al Constanţei. "În urma votului la nivelul grupului, reprezentantul UDTTMR a obţinut 8 voturi, în timp ce cel al UDTR a înregistrat 7 voturi, astfel că Ersun Anefi este propunerea oficială care va ajunge pe masa Guvernului în vederea desemnării în funcţia de subprefect al judeţului Constanţa", se menţiona în comunicat.

În ciuda acestui comunicat, după şedinţa de Guvern de miercuri, la Prefectura Constanţa nu a ajuns încă o numire pentru postul de subprefect. În schimb, circulă zvonuri cum că lucrurile nu sunt 100% tranşate în favoarea lui Ersun Anefi, ci dimpotrivă - în favoarea lui Levent Mustafa Accoium. "Se aude că subprefect va fi persoana propusă de UDTR, nu UDTTMR, însă aşteptăm ordinul de numire", au spus surse din cadrul Prefecturii Constanţa. Până când cele două uniuni se vor decide să vorbească "aceeaşi limbă", fostul parlamentar Amet Aledin a comentat că, înainte ca pe piaţă să fie lansate tot felul de zvonuri care indică tensiuni în comunitate, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România şi Uniunea Democrată Turcă din România ar fi trebuit să se aşeze la masă şi să ia o decizie de comun acord. "A fost şedinţă de Guvern, dar nu s-a discutat mare lucru, pentru că pe ordinea de zi nu a fost trecut acest subiect. Mai multe nu pot să vorbesc. Nu sunt în măsură să vă spun. Nu fac eu comentariile şi nu aş vrea să fiu într-o postură ciudată. Cel mai bine pot comenta reprezentanţii celor două uniuni", a mai spus, ieri, Amet Aledin.

Alţi reprezentanţi ai celor două uniuni susţin că, dimpotrivă, subiectul a fost dezbătut, iar numirea urmează să sosească. "Abia ieri a fost trimisă propunerea cu numele lui Ersun Anefi la Guvern. Cel mai probabil în următoarea şedinţă de Guvern, respectiv miercuri, acesta va fi validat. Este o formalitate simplă", a comentat şi Varol Amet. "Numirea este pe numele lui Levent Mustafa Accoium. UDTTMR s-a grăbit să transmită comunicatul privind propunerea oficială pentru postul de subprefect. Dar, mai există şi discuţii cum că până luni-miercuri se pot schimba lucrurile", au comentat alte surse.

Alexandra ANTON, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614