REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Turiştii care vin pe litoral cu trenul sunt îngroziţi! În Gara Constanţa li se cere "taxa lui Mazăre"

Turiştii care vin pe litoral cu trenul sunt îngroziţi! În Gara Constanţa li se cere "taxa lui Mazăre"

Replica API 2 august 2014 | 00:00 456

Asaltaţi de indivizi care oferă cazare, transport şi iau "şpaga de peron"

Asaltaţi de indivizi care oferă cazare, transport şi iau "şpaga de peron"

Este vară, iar acest week-end se anunţă a fi cel mai fructuos pentru hotelierii din Mamaia: încă de miercuri-joi nu mai găseai nici un loc de cazare în staţiune, apartamentele fiind rezervate de cei care doresc să petreacă primele zile din luna august pe litoral. Momentul propice este speculat la maxim de constănţenii care oferă cazare la "negru" ori de către taximetriştii cu sau fără licenţă. Gara Constanţa este plină de astfel de persoane: au învăţat pe de rost mersul trenurilor şi aşteaptă turistul chiar în "buza" peronului.

Zilele trecute, doi indivizi tuciurii au trecut bine limita bunului simţ, văzând că doi turişti le transmit că n-au nevoie nici de cazare, nici de mijloc de transport: "Domnu', domnu', dar taxa lui Mazăre n-o achiţi?" - zbiera unul dintre "tuciurii" după cuplul venit la mare. "Nu mi-a venit să cred", ne-a relatat turistul, care a întrebat despre ce "taxă a lui Mazăre e vorba". Răspunsul a fost: "Taxa de peron!". "Evident că nu am dat crezare şi mi-am văzut de drum, deşi indivizii în cauză insistau. E o nebunie curată în Gara Constanţa, îţi vine să te sui înapoi în tren şi să te întorci acasă. Dacă în gară păţeşti aşa, te întrebi: mai departe, cum va fi sejurul? Tot cu indivizi puşi pe japcă la drumul mare, urmează să îmi dea cineva în cap...?", ne-a relatat turistul. Situaţia povestită de acesta ne face să ne gândim la două variante: fie escrocii nu mai au nici o jenă atunci când încearcă să stoarcă de bani turiştii abia sosiţi pe litoral, iar poliţiştii ar trebui să înveţe şi ei mersul trenurilor pentru a preveni astfel de evenimente; fie bărbaţii în cauză au misiune de la opoziţie să-i strice imaginea lui Radu Mazăre. Cu zâmbetul ironic pe buze la gândul că opoziţia ar fi putut veni cu un şiretlic atât de "elevat", vineri am "testat" şi noi "piaţa" Gării Constanţa, unde am postat în turişti. Ofertele au dat năvală spre noi! Astfel, am aflat că ne costă doar...200 de lei cursa Constanţa -Vama Veche. Este tariful unui şofer din Constanţa, care întâmpină turiştii ajunşi pe litoralul românesc pentru a-i conduce la destinaţie. Aceştia sunt asaltaţi de individ, dar şi de alţii ca el, binevoitori, care stau cât e ziua de lungă în faţa Gării Constanţa pentru a-şi oferi serviciile, evident, la "negru". "Unde mergeţi... Costineşti, Eforie, Vama Veche?", întreabă unul dintre prestatori. "La Vama Veche, cât e tariful?". 200, răspunde şoferul. "200 ce?". "Lei noi", răspunde binevoitorul. Câteva minute mai târziu, alţi turişti, aceeaşi poveste. Facem precizarea că şoferul cu pricina purta la gât şi un ecuson, pe o parte erau două imagini, iar pe cealaltă parte, niciodată lasată la vedere, numele unei firme, Ysastar SRL, dar şi un nume. Pentru că am dorit să aflăm domeniul de activitate al societăţii, am făcut o verificare. Credeţi că am găsit ceva? Firma... nu există!

Rocsana CRISTEA, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218