REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Turnătorul lui Epure, fostul decan Ţarălungă, SĂLTAT de DNA pentru CORUPŢIE

Turnătorul lui Epure, fostul decan Ţarălungă, SĂLTAT de DNA pentru CORUPŢIE

Replica API 29 ianuarie 2015 | 10:14 372

DNA loveşte din nou:

DNA loveşte din nou:

Gheorghe Ţarălungă

Agitaţia continuă în „ograda” Universităţii Ovidius din Constanţa! După ce fostul rector, Dănuţ Tiberius Epure, a fost arestat preventiv pe 31 iulie a.c. de judecătorii Tribunalului Bucureşti, la propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie care l-a acuzat de luare de mită, iată că procurorii au trecut la noi percheziţii, vizat fiind de această dată fostul decan al Facultăţii de Farmacie, Gheorghe Ţarălungă, adică cel care îl înregistra pe Dănuţ Epure, pentru ca ulterior să îl denunţe la DNA.

Mai multe percheziţii au avut loc în dimineaţa de miercuri, 28 ianuarie, în Campusul Universităţii Ovidius, dar şi la căminul studenţesc, FN2, din zona Pescărie, acolo unde se află birourile administrative. Atât poliţiştii cât şi procurorii DNA Constanţa au verificat mai multe documente, vizat fiind fostul decan al Facultăţii de Farmacie, Gheorghe Ţarălungă. Din câte se pare, acesta este cercetat pentru fapte de corupţie, respectiv luare de mită. Chiar dacă acţiunea oamenilor legii era în plină desfăşurare, angajaţii Universităţi erau încremeniţi. Cu ochii mari şi feţele crispate, dădeau din umeri, menţionând că nu ştiu, nu au văzut, nu şi nu. În schimb, la căminul studenţesc, bărbatul de la recepţie a venit cu o nouă găselniţă, şi anume că trebuie aprobare scrisă pentru a intra în clădire. Aprobare dată de cine? Nu se ştie. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Universităţii au rămas pe gânduri cu privire la respectiva acreditare, neştiind despre ce e vorba, însă au specificat că percheziţiile nu au legătură cu Universitatea Ovidius, ci că ar fi vorba de o problemă „personală” a lui Gheorghe Ţarălungă. Totodată, aceştia au menţionat că: „Universitatea Ovidius nu a primit nimic în scris, oficial, despre acţiunea de astăzi (miercuri - 28 ianuarie a.c.) de la Poliţie sau DNA”. Ulterior, contactat de reporterii „Replica”, Ţarălungă a precizat: „Nu sunt la DNA. Nu pot să vorbesc”. Întrebat dacă, în cursul dimineţii, anchetatorii i-au făcut o vizită, acesta a închis telefonul, fără a ne răspunde la întrebare. De asemenea, rectorul Sorin Rugină a aflat, prin intermediul unui SMS, că procurorii au luat cu asalt biroului lui Ţarălungă. „Eram la Bucureşti, nu puteam să vorbesc. Am aflat şi eu, mi-au trimis mesaj. Nu ştiu mai multe despre acest subiect”, ne-a spus Rugină.

Potrivit unor surse judiciare, ar urma să fie reţinut pentru luare de mită.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102