REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un candidat a sunat la 112, să reclame că Biserica e mână-n mână cu mita electorală!

Un candidat a sunat la 112, să reclame că Biserica e mână-n mână cu mita electorală!

Replica API 9 mai 2016 | 00:10 726

Campania în judeţul Constanţa e de cascadorii râsului:

Campania în judeţul Constanţa e de cascadorii râsului:

La alegerile din 2012, candidatul PSD la Primăria Cogealac mergea prin localitate pentru a discuta cu oamenii, explicându-le acestora ce idei măreţe are pentru comunitate. N-a câştigat alegerile, dar rămân „de colecţie” imaginile cu candidatul PSD intrând şi în biserică, pentru a da bineţe părintelui, moment în care - ca o dovadă a alegerilor din 2008 - a putut fi văzută, la loc de cinste, o căldare cu însemnele altui partid politic, partid care în prezent nu mai există! De cascadorii râsului se prefigurează a fi şi campania electorală din anul de graţie 2016.

Dacă legea a interzis în acest an găleţile şi alte „atenţii” pentru electorat, dar a lăsat liber la „desfrâu” în pre-campanie, iată că, odată cu începerea oficială a perioadei de campanie, apar şi primele incidente. Spre exemplu, la Valu lui Traian, candidatul PMP, Florin Ţugurel, s-a bucurat peste măsură - la fel ca şi Claudiu Palaz la Constanţa - că a pus primul afişele pe panourile de campanie (aşa cum dă voie legea). La nici câteva ore, candidatul PMP a constatat că nu mai are afişe sau, dacă are, ele sunt pe jumătate „jumulite”, aşa că a trebuit să le înlocuiască. Şi, probabil, „războiul” pe panouri va continua. Însă, acest incident este nimic pe lângă „poveştile” din Cogealac!

În cursul zilei de duminică, 8 mai 2016, candidatul PSD pentru Primăria Cogealac, Stere Palas, a sunat la 112, pentru a raporta... „un caz de mită electorală”! La faţa locului s-a deplasat urgent Poliţia, care a concluzionat că... alarma este falsă! Ce semnala candidatul PSD? Ei bine, acesta a susţinut că, sub pretextul organizării hramului bisericii din localitatea Râmnicu de Jos (care aparţine de Cogealac), toţi locuitorii au fost invitaţi la o masă la Căminul Cultural. Însă, a susţinut candidatul, masa ar fi fost sponsorizată de primar.

„Cheful este în toi, sub stricta supraveghere a părintelui paroh Florin Carabuz şi a candidatului pe lista primarului pentru Consiliul Local, Ion Anton”, a susţinut, ieri, candidatul. Poliţiştii care au verificat cele sesizate, susţin însă că, urmare a cercetărilor, nu a fost deschis nici un dosar penal, şi asta pentru că a fost vorba de hram, iar preotul a declarat că masa a fost oferită de Biserică.

După concluzia poliţiştilor cum că nu se confirmă cele reclamate, acelaşi candidat a mai anunţat un aspect, legat tot de hramul de la biserică: un minor ar fi fost preluat, în comă alcoolică, şi transportat la spital! Revenind însă, evenimente precum cel de la Cogealac au fost organizate şi în alte localităţi, unde, la fel, au existat comentarii că de fapt la mijloc este o „mită electorală mascată”, însă nimeni nu a sunat la 112. Mai adăugăm şi faptul că, în pre-campanie, atât în Cogealac, dar şi în alte localităţi, anumiţi candidaţi s-au înghesuit să facă tot soiul de acţiuni caritabile, evident, toate „fără nici o legătură cu apropiatele alegeri”: au fost oferite articole de îmbrăcăminte, cereale, pâine etc.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108