REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un descreierat din Constanţa a pus nouă căţeluşi în pungi şi i-a aruncat de la înălţime

Un descreierat din Constanţa a pus nouă căţeluşi în pungi şi i-a aruncat de la înălţime

Replica API 9 octombrie 2015 | 08:45 245

Poliţiştii de la Secţia I, LĂUDAŢI pentru că s-au implicat în cazul de cruzime faţă de necuvântătoare

Poliţiştii de la Secţia I, LĂUDAŢI pentru că s-au implicat în cazul de cruzime faţă de necuvântătoare

Pe modelul barbarilor din Brăila, care au tăiat coada unei căţeluşe cu un topor, un paznic din Constanţa a aruncat de la înălţime 9 căţeluşi abia apăruţi pe această lume. Însă, situaţia a luat o întorsătură incredibilă, în sensul că atât poliţiştii Secţiei I din municipiu cât şi angajaţii Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa s-au implicat şi au făcut tot posibilul pentru a rezolva problema şi a salva bietele suflete. Individul s-a ales cu dosar de cercetare penală! „Sunteti nişte exemple pentru Poliţia Română! Vă mulţumim”, a fost reacţia oamenilor cu privire la Secţia I Poliţie.

Câinii comunitari au împărţit oamenii în două tabere: iubitorii de animale, care sunt gata să facă orice pentru a le salva, şi cei care sunt de părere că acestea nu trebuie să existe pe străzi. Însă, când deja se ajunge la cruzime faţă de necuvântătoare nu ar trebui să mai conteze din ce tabără faci parte, aici fiind vorba despre barbarism şi atât. În urmă cu câteva zile, un filmuleţ a făcut ravagii pe internet, scandalizând oamenii. Este vorba despre nişte indivizi din Brăila, care s-au filmat în timp ce au tăiat coada unei căţeluşe de numai 4 luni, cu un topor.

În timp ce bietul animal îşi striga durerea prin schelălăituri, bărbaţii, mândri de isprava lor, râdeau în hohote. În plus, ei au postat imaginile pe reţelele de socializare, pentru a se lăuda şi în faţa prietenilor. Zeci de oameni au depus plângere la Poliţie şi, cel mai probabil, nu vor scăpa atât de uşor. Însă, actele de cruzime faţă de animale au loc în toată ţara, inclusiv la Constanţa. Unul destul de recent s-a petrecut în cartierul Faleză Nord, aproape de Reyna, în seara de 21 septembrie, când un paznic a aruncat nişte căţeluşi de la înălţime.

Puii, abia fătaţi, au fost înfăşuraţi în pungi şi azvârliţi. Întâmplarea a făcut ca la faţa locului, în acel moment, să se afle şi alte persoane, care au văzut oroarea şi au sunat la Poliţie. Oamenii legii din cadrul Secţiei I au ajuns numaidecât şi au demarat procedurile specifice. În afară de acţiunile demarate, oamenii aflaţi acolo au menţionat că poliţiştii şi-au arătat şi latura sensibilă şi s-au implicat într-un mod extraordinar.

„Sunteţi un exemplu pentru Poliţia Română! Vă mulţumim!”

„Doresc să le mulţumesc celor de la Secţia 1 Poliţie pentru tot ce au făcut în această seară (21 septembrie – n.r.)! Nu ne imaginam în veci că există aşa oameni şi că legea privind abandonul sau cruzimea faţă de animale va fi pusă în practică de către dânşii! Pe scurt, un paznic de la Blue Marina s-a gândit să arunce cei 9 pui de căţeluşi fătaţi de căţeaua ce o au în grijă, de pe malul abrupt pe care este construit blocul. Aşa că i-a înfăşurat în 3 pungi şi i-a azvârlit în faţa noastră. Acele suflete au fost aruncate de la 8-10 metri înălţime!

Un căţeluş, în urma impactului, a căzut în afara pungilor şi a murit. Unul are capul strivit, altul oasele rupte, iar ceilalţi sunt binişor. Modul în care Poliţia s-a ocupat de caz a fost unul impecabil şi foarte lăudabil! Cât am dat declaraţii, printre ameninţările individului ce a aruncat acele suflete, un domn poliţist stătea cu căţeluşii pe plajă. Fericirea noastră şi a organelor de Poliţie, în momentul în care au fost anunţaţi că cei de la Microrezervaţia Delfinariu a fost de acord să îi ia, a fost una de nedescris în cuvinte!

Vă mulţumim că ne-aţi fost aproape şi pentru implicarea dumneavoastră! Din punctul meu de vedere sunteţi nişte exemple pentru Poliţia Română”, a spus Elena Dobrogeanu. Prin urmare, căţeluşii au ajuns la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, iar paznicul s-a ales cu dosar de cercetare penală. Cel mai probabil, întrucât legea nu este prea aspră în aceste situaţii, individul se va alege doar cu o amendă administrativă din partea Parchetului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218