REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un europarlamentar PSD trece de partea protestatarilor: OUG 13 a fost dată pe ascuns, fără explicaţii

Un europarlamentar PSD trece de partea protestatarilor: OUG 13 a fost dată pe ascuns, fără explicaţii

Replica API 8 februarie 2017 | 00:10 419

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan se declară de partea manifestanţilor din Piaţa Victoriei, afirmând că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue. El spune că modificările la codurile penale au fost făcute pe ascuns, fără a fi explicate nimănui niciodată, nici măcar celor din PSD, nici măcar celor din guvern şi că nu înţelege "ce a urmărit ministrul Justiţiei prin secretomania" privind OUG 13.

"Problema a apărut de la o discuţie care trebuia să fie una tehnică, despre nişte modificări pe care trebuia să le facă orice guvern ar fi fost la Palatul Victoria, pentru că aşa cerea Curtea Constituţională, dar nişte modificări care nu au fost explicate nimănui niciodată, nici măcar celor din PSD, nici măcar celor din guvern. A fost făcut într-un mod ciudat, pe ascuns. Nu înţeleg ce a urmărit ministrul Justiţiei prin lipsa asta de comunicare şi secretomania asta în jurul ordonanţelor, pentru că, dacă vorbiţi cu jurişti, şi nu cu jurişti din PSD, ci jurişti fără culoare politică, avocaţi, judecători, veţi vedea că textul ordonanţelor este unul bun şi România are nevoie de aceste ordonanţe. Trebuiau trimise în Parlament, trebuiau dezbătute în Parlament şi de acolo să iasă un text pe care să lucreze toate partidele politice", a declarat Ivan la RFI.

ntrebat ce-ar trebui să înveţe PSD din aceste evenimente din ultimele zile, Cătălin Ivan a spus că orice partid politic care s-ar afla la guvernare trebuie să înţeleagă că lucrurile trebuie făcute transparent şi este nevoie de dezbatere publică, de informarea cetăţenilor.

"Eu cred că e o lecţie pe care PSD-ul a învăţat-o, o lecţie dură, pentru că, repet, nimeni din partid, sau aproape nimeni, nu a ştiut de textul acestei ordonanţe, nici chiar colegii din guvern ai domnului Florin Iordache nu au ştiut. Eu cred că plătim toţi foarte scump o iniţiativă a unui singur membru al cabinetului Grindeanu. Dacă ne uităm pe măsurile pe care acest cabinet le-a luat în acest scurt timp, doar trei săptămâni de când a fost investit, veţi vedea că este un guvern cu performanţe, un guvern care respectă toate angajamentele pe care ni le-am luat în campania electorală. Este păcat că premierul Grindeanu, un politician tânăr, foarte ambiţios şi foarte bine pregătit şi cu bune intenţii, este pus acum în această situaţie: să treacă printr-o moţiune de cenzură, să fie oamenii în stradă cerându-i demisia, eu cred că este un lucru nemeritat", a mai declarat Ivan, scrie stiripesurse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
syktyr! esti chiar ydyioot!
0
1
Faceti-va curatenie in curte,dupa care iesiti in fata poporului! Incet,incet adevarul iese la iveala!
3
1
Acum doi ani erai in razboi cu tatarul penal ponta macar esti perseverent si si caracter
3
1
...ca un caine turbat....
1
3
au abrogat-o duminica. comentariile actuale sunt tardive. asta o faceti numai pentru imagine. indeteleg ca ai ajuns europarlamentar pe listele PSD. la urmatoarele alegeri spar sa nu te mai inscrii. dute la pnl sau usr pe liste.
3
4
Aplauzele curg in valuri la constanta pt tine
3
3
Bravo tinere, te felicit ! Nu ai ce cauta intr-un partid de dictatura, cu multi hoti, mincinosi si penali. Ce cauti tu intre ei ?? Esti tanar si destept, fugi cat nu-i prea tarziu !
10
4
Traiasca acoperitii trimisi de SIE in Europa! Metodele securiste nu s-au schimbat in serviciile noastre, baiatul avea alta treaba in strainatate dar a primit ordin si s-a deconspirat.
5
3
Bravo! Fa odata pasul si lasa PSD-ul imbuibatilor. Cand nu vor mai avea ce fura, or sa se manance intre ei. Lasa-i Cataline si fugi!
14
4
Nu -mi pot ecplica ce cauta ca slugi ale baronilor psd asemenea tineri,inteligenti si plini de persomalitate.Dati cu ei de pamant,cu toti imbuibatii,de la Nastase la Dragnea si creati un partid de stanga care sa fie de folos tarii si nu grupurilor comunistoafiote din psd
13
3
Te felicit tinere, BRAVO TIE ! Sa pleci din PSD, esti prea tanar si destept, pentru asa partid. In acel partid este dictatura, nu democratie..., tu nu ai ce cauta acolo, nu !
15
4
Recunoaste ca ordonantele sunt corecte Nu le putea da la lume ca asta astepta cotrocenistul antiroman pe fata
6
7
Habar nu aveau....de ciudata strategie de tip kamikaze...
5
2
BRAVO LUI...UN OM CU CAPUL PE UMERI!
13
5
Las...muie
4
6
l-au dibuit ca este acoperit cei de la psd ca sa scape incepe sa arunce cu venin iohannis ai mai pierdut un turnator nu mai poti sa mai afli mare lucru din sanul psd .
8
7
asta chiar nu credeam ca poate fi asa de incult ! ia sa vedem unde vrea sa ajunga . lasati-l sa vedem ce vrea sa faca ..... cu siguranta va ajunge pe centura !
8
4
Astia ca tine sunt ultimii oameni de pe pamant. Cum bate vantul asa va aplecati.
14
7
Nulitatea asta umana si politica, s-a trezit acum sa faca asemenea afirmatii, cand protestele aproape ca s-au terminat! Cred ca baiatul sufera ca nu-l baga nimeni in seama si se baga singur!
13
12
Era mai bine daca taceai.Sunt altii mai destepti si reprezentativi pentru P S D care ar trebui sa vorbesca.Acum,pe bune, chiar te-ai descoperit, sa-l iei de mina pe Turcescu.
19
7
Te stiu.esti o scursura de acoperit.
14
10
dati draku jigodia asta afara din partid.
14
18
Bravo. Nu au stiut decat Dragnea si Iordache. Atunci PSD-ul sa faca curatenie.
30
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272