REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Un fost consilier din Ovidiu a amplasat o staţie GPL la doi paşi de un hotel, toate FĂRĂ AUTORIZAŢII!

Un fost consilier din Ovidiu a amplasat o staţie GPL la doi paşi de un hotel, toate FĂRĂ AUTORIZAŢII!

Replica API 13 noiembrie 2015 | 12:52 578

Cu „bomba” la nas, primarul a depistat ilegalităţile abia după nenorocirea din Club Colectiv

Cu „bomba” la nas, primarul a depistat ilegalităţile abia după nenorocirea din Club Colectiv

Situaţie explozivă la Ovidiu, după cum susţine chiar primarul oraşului, George Scupra. Urmare a tragediei din Club Colectiv, autorităţile s-au mobilizat şi au început o serie de controale care scot la iveală probleme mai noi sau mai vechi, dar care au fost ignorate până în prezent, deşi în orice moment ar fi putut conduce la o nenorocire de proporţii. Bunăoară, la Ovidiu, în satul Culmea (fostul grup social Nazarcea), Corpul de Control al Primăriei a descoperit că un fost consilier a amplasat o staţie GPL la doi paşi de o unitate de cazare.

Nici staţia GPL, dar nici unitatea de cazare nu au autorizaţii de construcţie, implicit, nici avize de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, aspect catalogat de prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, drept „inconştienţă crasă” din partea celui care a putut face o asemenea investiţie fără să obţină şi autorizaţiile aferente. „Am fost sesizat de către primarul oraşului Ovidiu cu privire la faptul că a depistat o staţie GPL care funcţiona fără autorizaţii. Staţia a fost închisă azi (joi, 12 noiembrie - a.c.). În cazul de faţă, se putea merge până la o amendă maximă (10 mii lei - n.r.).

L-am sfătuit pe primar să se adreseze mai departe, cu sesizări în atenţia Gărzii de Mediu şi a ISU, care, probabil, vor da şi ele amenzi”, a precizat Ion Constantin, prefectul comentând că este oarecum de neînţeles cum de nu au sesizat până acum autorităţile locale prezenţa respectivului GPL. Cât priveşte amenda dată de primărie, deşi ea putea fi maximă, ea a fost de doar 1.500 de lei.

„Corpul de Control al primăriei a verificat unităţile de pe raza oraşului, constatând că în zona DJ 228, în satul Culmea, la fostul grup social Nazarcea, funcţionează un GPL şi o unitate de cazare. În baza noastră de date, firma care are activitate acolo, SC Rubiobeton SRL, figurează doar cu un magazin alimentar şi un restaurant. Cel puţin pentru aceste obiective a solicitat o parte din documentele necesare funcţionării.

Dar, oricum nu le deţine pe toate”, a declarat primarul George Scupra. Mai departe, acesta a adăugat că reprezentantul SC Rubiobeton a cerut acum două săptămâni să se autorizeze pentru o platformă betonată, dar, în realitate, la locul cu pricina era deja montată staţia GPL, fără nici un fel de autorizaţie! Autorizaţie şi aviz ISU nu există nici pentru unitatea de cazare.

„A fost dispusă suspendarea activităţii de alimentaţie publică până la punerea în legalitate. Pentru staţia GPL, am sesizat Garda de Mediu şi ISU”, a mai menţionat Scupra. Ca detalii suplimentare, precizăm că Rubiobeton se poate traduce ca „blondul beton” (rubio – blond, în spaniolă). Cel care deţine firma este fostul consilier local Cătălin Ioniţă, despre care se ştie că a lucrat în Spania. Acelaşi Ioniţă este cel pe care, cu insistenţe şi scandal, a reuşit să îl „elimine” din Consiliul Local chiar primarul Scupra, deşi ambii erau membri PSD.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369